Prva liga Telekom Slovenije

Velenjčani brez težav do prepričljive zmage v Kidričevem

Kidričevo, 28. 08. 2016 17.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši velenjskega Rudarja so v 7. krogu PLTS v gosteh premagali Aluminij s 3:0. Velenjčani so dosegli tretjo zmago v tej sezoni, po zmagoslavjih nad Koprčani in Ljubljančani so na kolena položili tudi tekmece iz Kidričevega.

Velenjčani imajo po sedmih krogih tri točke prednosti pred osmoljenci današnje medsebojne tekme, ki so na dosedanjih tekmah zbrali dve zmagi (Krčane in Mariborčane so premagali pred tekmo z Velenjčani) in nedoločen izid ter doživeli štiri poraze. Gostitelji so začeli obetavno, že v deveti minuti se je v priložnosti za gol znašel Lovro Bizjak, po njegovem udarcu z glavo pa je žoga zletela mimo gola. Nato so zagrozili "knapi", poskusa Johna Maryja in Darka Zeca pa nista zadela želenega cilja. Dokaj dinamičen 15-minutni uvod je zaključil Bizjak, a znova streljal mimo vrat gostujočega vratarja Borivoja Ristića. Nato je nastopilo obdobje igre na sredini igrišča. V 28. in 34. minuti so znova zagrozili domači nogometaši, poskus Milana Kocića je zletel mimo vrat, priložnost Matica Vrbanca pa je ožja velenjska obramba zaustavila v zadnjem trenutku. V 37. minuti pa so izbranci gostujočega trenerja Slobodana Krčmarevića "pičili" po golu Maryja, ki je soigralce na velik odmor popeljal z vodstvom 1:0.

Slobodan Krćmarević je na gostovanju v Kidričevem z Rudarjem prišel do visoke zmage.
Slobodan Krćmarević je na gostovanju v Kidričevem z Rudarjem prišel do visoke zmage. FOTO: Damjan Žibert

Velenjčani so na krilih obetavnega prvega polčasa sijajno odprli drugo polovico tekme in med 47. in 52. minuti dosegli dva gola. Najprej je gostitelje v črno zavil strelec prvega gola Mary, drugega pa je dosegel Mitja Lotrič za visoko vodstvo s 3:0. Gostitelji so dolgo časa potrebovali, da so se pobrali, prvo akcijo so izpeljali v 62. minuti, ko je Josip Zeba z glavo sprožil mimo vrat, osem minut kasneje pa je bil neuspešen tudi Dejan Krljanović. V končnici tekme so gostitelji s stihijskimi napadi skušali doseči vsaj časten gol, a velenjska obramba je bila vseskozi na pravem mestu, tako da se domov vračajo z želenimi tremi točkami.

Izid:
Aluminij - Rudar 0:3 (0:1)
Mary 37., 47., Lotrič 53.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ajgor76
28. 08. 2016 19.40
Kakšno srečo ima šele Lolimpija, da je igrala z Mariborom v obdobju, ko je bil v kvalifikacijah za Evropo. .. :-)
User513426
28. 08. 2016 19.30
sedaj se vidi kakšno srečo je imel maribor da je igral z rudarjem takoj na začetku.