Prva liga Telekom Slovenije

VIDEO: Alves: Močna konkurenca me žene naprej

Ljubljana, 06. 10. 2016 13.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ricardo Alves je po lanski, uvodni sezoni v zeleno-belem dresu, ko se je še privajal na novo okolje in soigralce, v letošnjo vstopil v povsem drugačni vlogi. S pridobljenimi izkušnjami in osvojenim naslovom državnega prvaka si je priboril svoje mesto v močnem moštvu Olimpije.


Ljubljančani se v teh dneh v nekoliko okrnjeni igralski zasedbi pripravljajo na prihajajoče izzive. "Če potegnemo črto pod uvodnih 12 odigranih tekem, smo s trenutnim izkupičkom lahko zadovoljni. Nekoliko skelita domača poraza s Koprom in velenjskim Rudarjem, toda uspeli smo se hitro pobrati in nanizati 6 zaporednih zmag, kar nas je utrdilo na vrhu prvenstvene razpredelnice," uvodoma za klubsko spletno stran pravi Ricardo Alves, ki je postal pomemben člen v osrčju zvezne vrste zeleno-belih. S kapetanom Darijanom Matićem in Danijelom Miškićem si deli minutažo na sredini igrišča, kar je glavna naloga stratega Luke Elsnerja.

Ricardo Alves Coelho da Silva
Ricardo Alves Coelho da Silva FOTO: Damjan Žibert
"Meni osebno zelo ustreza, da v moštvu vlada močna in zdrava konkurenca. Slednja me žene naprej, da sem z vsakim dnem boljši, posledično pa lahko prispevam pomemben delež k uspehom ekipe. Na zadnji tekmi smo s pametno in taktično dovršeno igro uspeli premagati zelo dobrega nasprotnika. Zaradi odličnega vzdušja na tribunah in obenem zelo slabih pogojev na zelenici v Krškem smo potrebovali nekaj časa, da se privadimo na dane okoliščine. Na koncu je najpomembneje, da tekmo dobimo. Tokrat je bil junak Etien Velikonja, naša največja prednost pa se skriva v dejstvu, da razpolagamo z zelo kakovostno igralsko zasedbo. Na vsakem igralnem mestu imamo namreč vsaj po dva zelo kvalitetna nogometaša, kar se v bitki za naslov najboljšega kolektiva v državi še kako pozna," za uradno spletno stran Olimpije trezno razmišlja 23-letni portugalski vezist, ki se s prihajajočim derbijem z Mariborom na Stožicah ne obremenjuje.

Ricardo Alves in Miha Zajc
Ricardo Alves in Miha Zajc FOTO: Miro Majcen

"To bo pravi spektakel na naših Stožicah. Vsi že komaj čakamo, da napoči ta trenutek, ko bo glavni sodnik označil začetek tekme. Pred polnimi tribunami bo pravi užitek igrati in se boriti za Olimpijin grb. Trenutno imamo lepo prednost pred konkurenti, a naša želja je nadaljevati zmagoviti niz, kolikor se bo le dalo. Glavna naloga bo zadržati mirnost in preudarnost, kakovost pa nikoli ni bila vprašljiva," zaključuje Olimpijina šestnajstica.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.