Prva liga Telekom Slovenije

Bajrić nima težav s prilagajanjem na različne igralne položaje: 'Za zmago Olimpije bom vedno dal vse od sebe'

Ljubljana, 14. 09. 2016 13.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na prvenstveni tekmi proti Gorici je Kenan Bajrić zaigral na položaju levega bočnega branilca in svojo nalogo opravil z odliko. Nič čudnega za vsestranskega 21-letnega Ljubljančana, ki po pravilu, tudi takrat, ko je to najbolj pomembno, nikoli ne odpove. Olimpija bo v devetem krogu PLTS gostovala v Kidričevem.

Kenan Bajrić na tekmi proti Gorici.
Kenan Bajrić na tekmi proti Gorici. FOTO: Aljoša Kravanja
Na dozdajšnjih osmih prvenstvenih preizkušnjah je zaigral na treh različnih igralnih položajih – ob že omenjenem levem bočnem še na položaju osrednjega branilca in desnem krilu -, kar je nova potrditev, za kako raznovrstnega nogometaša gre.
Prvaki iz Ljubljane v devetem krogu PLTS odhajajo na gostovanje k novopečenemu prvoligašu iz Kidričevega. Dvoboj Aluminija in Olimpije bomo v nedeljo od 15.40 prenašali na Kanalu A in VOYO.
"Če sem povsem iskren, nimam težav s prilagajanjem na različne igralne položaje, saj sem v zadnjih dveh sezonah dokazal, da trener lahko name resno računa. Za našo zmago bom vedno dal vse od sebe, tudi če bo potrebno stopiti med vratnici, ne bo nič drugače. Vsi smo v službi kolektiva, Olimpije, zato se moramo znati prilagoditi na različne situacije. Menim, da sem si z zavzetim delom na treningih in ustreznim pristopom na tekmah zaslužil vsako priložnost, ki sem jo dobil," za uradno spletno stran Olimpije pravi še ne 22-letni Kenan Bajrić, ki ga je nedeljska zmaga proti do tedaj vodilnemu moštvu PLTS zelo razveselila.

Kenan Bajrić je vsestranski branilec.
Kenan Bajrić je vsestranski branilec. FOTO: Miro Majcen
"Občutki po zmagi so bili izjemni. Z novimi tremi točkami smo namreč znova zasedli vrh prvenstvene razpredelnice, kar je bil naš glavni cilj. Ne glede na dejstvo, da smo z novim trenerjem Luko Elsnerjem opravili vsega nekaj treningov, je napredek v naši igri več kot očiten. Jasno je, da nas v prihodnje čaka še ogromno dela, a na osnovah, ki so bile vidne v nedeljo in še prej na pokalni preizkušnji v Turnišču, bo potrebno nadgrajevati igro in formo. Ključ do zmage, ki je mimogrede bila več kot zaslužena, leži v naši nepopustljivosti za vsako žogo in doslednem izpolnjevanju navodil strokovnega vodstva. Prepričan sem, da bomo na naslednjih tekmah še boljši," poudarja član slovenske izbrane vrste do 21. leta.

Čeprav zmaje v naslednjih treh krogih čakajo obračuni z Aluminijem, Celjem in Radomljami – z na papirju nekoliko lažjimi nasprotniki -, pa 21-letni Bajrić opozarja na veliko izenačenost in nepredvidljivost.
Terme Čatež postajajo nova baza in trenažni center za priprave kluba ter hkrati lokacija za izvedbo otroških in mladinskih kampov NK Olimpije. Predsednik Milan Mandarić in Bojan Petan sta po podpisu pogodbe nazdravila na uspešen začetek skupne zgodbe kar na nogometnem terenu.

"Vsaka tekma je zgodba zase in obenem zelo zahtevna. V slovenskem državnem prvenstvu ni lahkih nasprotnikov, toda če želimo ponoviti uspeh iz lanske sezone, moramo zmagovati tudi na tekmah z na papirju slabšimi nasprotniki. Obenem pa se zavedamo, da nam nihče ne bo podaril točk na lepe oči. Imamo kakovost, motiv in jasno začrtan cilj, ki smo mu vsi – od prvega do zadnjega – popolnoma podrejeni," za uradno spletno stran aktualnih prvakov iz Ljubljane še dodaja Kenan Bajrić.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Chamberlain
14. 09. 2016 20.42
+1
Izgubil sem se pri starosti Bajriča, v tem članku sta navedena vsaj dva različna podatka..
Shyni
14. 09. 2016 14.56
-1
Lepo, ker če se ne bi privadil na več mest ga v tej postavitvi ne bi bilo v postavi
macek_garfield
14. 09. 2016 14.41
-7
kako pa kaj uni vas sporarcek niti na rezervno klop se ni uvrstil pa tak talent pa to
aki10
14. 09. 2016 18.14
+6
Se pridno in vztrajno vrača po poškodbi, med vikendom je zabil 2 gola :) Lepo, da te zanima kako fant napreduje.
R-K
14. 09. 2016 22.10
+2
Alo garfi. Čuj ka te toti tisti mali zdrahovic od totega velikega zdrahovica nea more igrat tud za B ekipo nizozemske ekipe?!? Šporar ima razlog, da ni igral - poškodba, kaj pa mali zaho?
zeleleni
15. 09. 2016 08.06
dragi mucek kako pa vaš lukec ga je oči že dal v prvo postavo zdaj ko je Bajdeta dal na hladno?
deathbite
14. 09. 2016 14.38
+4