Prva liga Telekom Slovenije

Billong se je zahvalil vijoličastim: Želel sem igrati v najboljšem moštvu v Sloveniji, zaradi Tavaresa sem se posvetil samo nogometu

Maribor, 09. 01. 2018 10.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometni klub Maribor je v zimskem prestopnem roku že zapustil eden iz med najboljših posameznikov v jesenskem delu sezone. Jean-Claude Billong si je nov izziv poiskal v italijanski Serie A, kjer je okrepil novinca v ligi Benevento. Kljub kratki avanturi pod Kalvarijo, mu bo ta ostala v lepem spominu za celo življenje, saj je z vijoličastimi dosegel enega vrhuncev kariere, ko je zaigral v Ligi prvakov.

Jean Claude Billong je bil pravi steber mariborske obrambe v jesenskem delu, v katerem so Mariborčani prejeli zgolj 11 golov na 18-ih tekmah.
Jean Claude Billong je bil pravi steber mariborske obrambe v jesenskem delu, v katerem so Mariborčani prejeli zgolj 11 golov na 18-ih tekmah. FOTO: Aljoša Kravanja
"Odšel je hitro, a v prestopu, ki ga ni bilo mogoče preprečiti. Jean-Claude Billong je po odličnem jesenskem delu postal član Beneventa in se med kratkim prvenstvenim premorom prišel poslovit od Ljudskega vrta, kjer je doživel nepozabne trenutke. Iz Italije, kjer je že uspešno debitiral v Serie A, bo še naprej spremljal vijol’čno zgodbo. Za svojo pa niti v sanjah ni pričakoval, da se bo odvila tako uspešno," so o odhodu enega najboljših nogometašev, ki je v zadnjih sezonah igral v PLTS zapisali na spletni strani nkmaribor.

Najboljše moštvo v Sloveniji
"Želel sem igrati v najboljšem moštvu v Sloveniji. To se mi je uresničilo, nisem pa si mislil, da bom odšel tako hitro in priznam, da odhajam z mešanimi občutki. Obenem sem vesel in žalosten. Tega pol leta je bilo zame super, s številnimi lepimi trenutki. Igrali smo v Ligi prvakov, postali smo jesenski prvaki. Ko je bilo super, smo držali skupaj. A smo bili enotni tudi v manj prijetnih trenutkih," je dejal Francoz, ki je v osrčju mariborske obrambe igral odlično in tudi prispeval en zadetek med slovensko elito. 

Billong je prvič v karieri zaigral tudi v Ligi prvakov in z dobrimi predstavami opozoril nase.
Billong je prvič v karieri zaigral tudi v Ligi prvakov in z dobrimi predstavami opozoril nase. FOTO: Damjan Žibert

Ko prevrti film izjemne jeseni, izpostavlja, da je občutno stopnjeval formo iz tekme v tekmo. Ob tem pa spoznal, kako je ob strokovnem delu mogoče priti do precejšnjega napredka. "Rad bi se zahvalil navijačem in soigralcem, zaradi njih sem igral dobro. Velika zahvala za moj nogometni razvoj pa tudi trenerju Darku Milaniču, ki me je veliko naučil. Športnemu direktorju Zlatko Zahoviču, ki me je pripeljal sem in omogočil odlične pogoje za napredek, pa mojemu dobremu prijatelju Saši Gajserju in vsej ostali ekipi. Vsi so vplivali name in ne bom jih pozabil. Ko sem prišel, sem imel težave, saj so bili treningi zahtevni. Gre za kakovostno vadbo, saj so tudi soigralci odlični, tako branilci, vratarji, vezisti kot napadalci. Vsi so na top nivoju. Zelo mi je koristilo igranje tukaj, saj sem napredoval tudi na področju taktike, kar mi bo v Serie A prišlo zelo prav. Naučili so me tudi, kako se obnašati na igrišču, kakšna naj bo govorica telesa, skratka pridobil sem precej dodatnih značilnosti centralnega branilca," je še povedal Billong, ki je minuli konec tedna debitiral v dresu Beneventa, potem ko je v igro vstopil v 46. minuti in bil priča zgodovinski drugi zaporedni zmagi kluba med italijansko elito. 

Tavares ga je veliko naučil
V kratkem obdobju je Billong stkal tudi močne prijateljske vezi. "Odlično sem se razumel s Kabho, Sunyjem, posebej pa moram omeniti Tavaresa, ki mi je podal veliko dobrih nasvetov in mi pomagal, da sem se posvetil samo nogometu. Maribor bo vedno ostal v mojem srcu. Dobil sem priložnost za igranje, da se pokažem. Igranje v ligi prvakov je bilo zame nepozabno. Hvala vsem in vse, kar se bo dogajalo v prihodnje z Mariborom, bom z zanimanjem spremljal tudi iz Italije," še v čustvenem pogovoru doda Francoz. Mariborčani so sicer hitro poiskali zamenjavo za robustnega branilca in v Ljudski vrt pripeljali Malijca Kassima Doumbiaja, ki je pred tem igral za islandski Hafnarfjordur, ekipo, ki jo je Maribor izločil na poti do tretjega nastopa v skupinskem delu Lige prvakov. 
 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sodelujem
09. 01. 2018 12.12
-3
A je moral iti,da šuler lahko še naprej ta glavnga špila?
ozzo
09. 01. 2018 12.05
+4
tnxs pubec, drži se ... pa bravo za prvo zmago +++ juhuu