Prva liga Telekom Slovenije

Billong, Zec in Vručina: trije novi 'knapi' v vrstah velenjskega Rudarja, Volaš v Albanijo

Velenje, 09. 07. 2016 08.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodstvo slovenskega prvoligaša Rudarja Velenja je teden dni pred začetkom sezone Prve lige Telekom Slovenije končalo s kadrovanjem. Kot zadnji so v Velenju pogodbe podpisali francoski srednji branilec Jean Claude Billong, nekdanji branilec in kapetan Domžal Darko Zec ter hrvaški napadalec Bojan Vručina.

Zec (na fotografiji) je v Velenje prišel med zadnjimi.
Zec (na fotografiji) je v Velenje prišel med zadnjimi. FOTO: Damjan Žibert

Dvaindvajsetletni osrednji branilec Jean Claude Billong je Rudarju obljubil enoletno zvestobo z možnostjo podaljšanja še za eno sezono. Billong je svojo športno pot pričel v Franciji, med sezono 2014/15 se je iz Mantoisa preselil v ZDA, kjer je branil barve kluba New York Red Bulls. Nazadnje je igral v portugalskem Leixoesu. Darko Zec je 27-letni branilec, igralec in nekdanji kapetan Domžal, ki je z omenjeno ekipo osvojil štiri lovorike, naslov državnega prvaka, naslov pokalnega prvaka in dva superpokala. Kar 194 cm visok nogometaš je v prejšnji sezoni odigral 23 tekem in dosegel dva gola. Skupaj je v rumenem dresu odigral 189 tekem in dosegel 14 golov. Bojan Vručina, 31-letni izkušeni napadalec, je večino tekem odigral v hrvaški prvi ligi, med drugimi je nastopal tudi za nemški Duisburg in izraelski Hapoel iz Tel-Aviva.

Dalibor Volaš bo v naslednji sezoni igral za albansko moštvo Partizani Tirano, ki po izključitvi Skënderbeuja iz evropskih tekmovanj zaradi prirejanja izidov igra v kvalifikacijah za Ligo prvakov. Klub iz Tirane je na spletni strani potrdil prestop, Volaš pa je podpisal enoletno pogodbo. Volaš je v Sloveniji igral za Koper, Bonifiko, Maribor in Nafto Lendavo, v Moldaviji za Šerif, v Rusiji za Mordovijo, na Madžarskem za Debrecen in v Maleziji za Pahang.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.