Prva liga Telekom Slovenije

Bišćan navdušen nad pogoji v Beleku: Fantje so motivirani in to moramo izkoristiti na najboljši možni način

Ljubljana, 04. 02. 2018 16.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Igralci in trenerji, ki si kruh služijo v Prvi ligi Telekom Slovenije že nestrpno odštevajo dneve, ko se bo začel spomladanski del sezone. Maribor in Olimpija, ki sta v jesenskem delu pokazala največ, se te dni mudita v turškem Beleku na osrednjem delu priprav na nadaljevanje sezone. V taboru zmajev vlada dobro vzdušje, kar je preveril tudi naš novinar Božidar Bulat. To pa je potrdil tudi trener Ljubljančanov Igor Bišćan.

Igor Bišćan je bil večji del jesenskega dela sezone zadovoljen z igrami svojih igralcev, ki pa so ga na cedilu pustili proti koncu, ko so začeli nekoliko popuščati in pustili, da so Mariborčani prevzeli vodstvo.
Igor Bišćan je bil večji del jesenskega dela sezone zadovoljen z igrami svojih igralcev, ki pa so ga na cedilu pustili proti koncu, ko so začeli nekoliko popuščati in pustili, da so Mariborčani prevzeli vodstvo. FOTO: Damjan Žibert
Nogometaši Olimpije so že dodobra seznanjeni s pogoji v Beleku in z načrtom osrednjega dela priprav, ki ga je za moštvo pripravil Igor Bišćan. Zmaji so doslej opravili štiri treninge, v petek popoldne pa so odigrali tudi pripravljalno tekmo z Etarjem in slavili s 3:0. "Proti Etarju smo odigrali zelo dobro. Predvsem drugi polčas je bil na nivoju, na katerem želimo biti. Bili smo hitri, konkretni in učinkoviti. Prilagodili smo se, imamo odlične pogoje, kar moramo izkoristiti," se je prve tekme na turški obali dotaknil trener Bišćan, ki je zadovoljen tako z vremenskimi pogoji, kot tistimi na zelenicah.

Kakovostni nasprotniki pomembni za nadaljevanje prvenstva
"Priprave potekajo po načrtih, vse je tako, kot mora biti. Fantje so motivirani in to moramo izkoristiti na najboljši možni način. Odigrali bomo še tri tekme, na katerih upam, da bomo dobili dovolj odgovorov na naša vprašanja pred nadaljevanjem sezone. Igrali bomo proti zelo kakovostnim nasprotnikom. Na takšen način bomo najbolje videli, kje smo in kaj nas čaka. Samo tako lahko ocenimo, v kakšnem stanju smo," nadaljuje BIšćan, ki pa je tudi na tekmi proti Etarju videl nekatere pomanjkljivosti: "Moramo biti bolj direktni. Želim videti energijo v igri in na trenutke visok pritisk na nasprotnikovi polovici. Proti Etarju smo to sicer prikazali, ampak zmoremo še bolje. Optimistično gledam v prihodnost."

Moramo biti bolj direktni. Želim videti energijo v igri in na trenutke visok pritisk na nasprotnikovi polovici. Proti Etarju smo to sicer prikazali, ampak zmoremo še bolje. Optimistično gledam v prihodnost. Igor Bišćan, trener Olimpije

Trener zmajev preskuša tudi nove taktične zamisli, po tem, ko je na tekmah v Ljubljani poskusil tudi z diamantom na sredini igrišča, bo v Turčiji nekatere igralce postavil na druga igralna mesta. "Apau je proti Etarju v drugem polčasu na levi strani obrambe igral zato, ker želim videti, kaj nam lahko na desni prinese Boateng. To bomo preskusili tudi na naslednjih tekmah. Kapun pa ni nobeno presenečenje, zna igrati na večih položajih, kar je na zadnji tekmi tudi pokazal s sijajnim golom. Njemu je položaj 'desetke' povsem domač," zaključuje Bišćan.

Moštvu se bo pridružil Ivačič, Kronaveter znova trenira
Večjih težav s poškodbami v moštvu ni.  Zmaje pa veseli novica, da se bo soigralcem v Turčiji že v ponedeljek dopoldan pridružil vratar Aljaž Ivačič. Rok Kronaveter je ozdravel in že trenira, manjše težave z aduktorjem ima zgolj Goran Brkić. Naslednjo tekmo bodo zmaji odigrali v ponedeljek ob 15:30, nasprotnik pa bo Vojvodina iz Novega Sada.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bracobaldo
04. 02. 2018 22.22
+2
Tako dolga pavza, da pozabiš zakaj se je šlo.
aki10
05. 02. 2018 08.38
+1
degenos
04. 02. 2018 19.42
+4
olimpija ima dobro ekipco ... kul
engar
04. 02. 2018 19.19
-5
To me na nekoga spomija.... Vsi zadovoljni. Še malo pa bo uporabil besedo "fantastično"
degenos
04. 02. 2018 17.10
+5
to je pa lepo slišat .......!!
macek_garfield
04. 02. 2018 16.47
-4