Prva liga Telekom Slovenije

VIDEO: Boateng ob povratku na Bonifiko potrdil status zvezdniške okrepitve: 'Ne bi se smeli ustrašiti'

Koper, 17. 05. 2017 10.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Olimpija je razmeroma uspešno opravila tudi z drugo generalko pred finalom Pokala Slovenije, ki ga bo konec meseca odigrala z Domžalami. Po tem, ko so rumene ugnali na tekmi prejšnjega kroga, so zeleno-beli na prizorišču finala v Kopru prišli do točke proti razigranim Primorcem (1:1).

Več videovsebin
  • Zadetek Boatenga na tekmi proti Kopru
    01:00
    Zadetek Boatenga na tekmi proti Kopru
  • Vrhunci tekme FC Koper - Olimpija
    03:17
    Vrhunci tekme FC Koper - Olimpija
  • Izjava Roka Baskere po tekmi FC Koper - Olimpija
    00:51
    Izjava Roka Baskere po tekmi FC Koper - Olimpija
  • Izjava Safeta Hadžića po tekmi FC Koper - Olimpija
    01:04
    Izjava Safeta Hadžića po tekmi FC Koper - Olimpija
  • Mladi nogometaš Kopra s harmoniko navdušil tudi klop Olimpije
    02:25
    Mladi nogometaš Kopra s harmoniko navdušil tudi klop Olimpije

Kingsley Boateng je še na drugi zaporedni tekmi potreboval le nekaj minut za svoj drugi zadetek v Prvi ligi Telekom Slovenije. Nekdanji mladi italijanski reprezentant je strelski račun v PLTS po dolgotrajnem okrevanju zaradi poškodbe prejšnji konec tedna odprl proti Domžalam (3:1), ko je gostujočega vratarja Dejana Milića v Stožicah premagal po vsega 57 sekundah, na torkovi tekmi v Kopru pa je na sebi dobro znani zelenici Bonifike uspel mrežo FC Kopra zatresti po desetih minutah. Boatenga je trener Safet Hadžić v igro poslal prej, kot si je morda želel, saj se je poškodoval Isah Abass, Boateng pa je kmalu po začetku drugega polčasa poskrbel za vodstvo gostov. Na Bonifiki je predlani igral v vrstah U21 ekipe Italije, ko sicer ni zadel, reči pa je na svoje mesto postavil tokrat in v podobnem slogu kot pred dnevi v Ljubljani poskrbel za veselje med navijači Olimpije. Ti so nato spremljali slabo predstavo zmajev in zasluženo izenačenje Koprčanov, ki jim je točko z lepim polvolejem prinesel Nermin Hodžić.

"Vsak dan se počutim boljše in vesel sem, da sem spet zadel. Na žalost nismo osvojili vseh treh točk, sem pa vesel zadetka," je Boatenga citirala uradna spletna stran Olimpije nkolimpija.si. Dodal je: "Preveč smo se sprostili po doseženem golu. Morali bi igrati naprej in ne bi se smeli ustrašiti. Prišel je trenutek nezbranosti, po katerem smo prejeli zadetek in osvojili zgolj točko." Glede ene zadnjih akcij na tekmi, ko se mu je v sredini ponujal Blessing Eleke, Boateng pa je s strelom mimo daljše vratnice zapravil zmago, pa je pristavil: "Moral bi streljati boljše, moral bi zadeti okvir gola. Žalosten sem, da sem zgrešil, a upam, da bom že naslednjič zadel."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Igor Pamić je za Kanal A po tekmi dejal, da je izjemno zadovoljen s prikazanim na dvoboju, v katerem so Primorci niz neporaženosti podaljšali že na osem tekem. "Morda bom prvič v tem prvenstvo rekel, da sem zelo zadovoljen. Igrali smo proti nasprotniku, ki ima kakovost, a po mojem mnenju, smo bili boljše moštvo. Imeli smo nekaj majhnih napak, a to zaradi silne želje. Hvala navijačem, ki so prišli in nas bodrili. Upam, da so odšli zadovoljni, ne glede na to, da nismo zmagali. Ponosen sem, da vodim ta klub," je našemu Božidarju Bulatu povedal Pamić. Še večje pohvale za torkovo predstavo pa si je prislužil mladi harmonikar Enej Perič, sicer član mladinskega pogona kluba, ki je tribune navdušil z izvedbo klubske himne. Dobil je podpisan dres kozlov, ob odhodu z zelenice pa sta mu čestitala tudi trener gostov Safet Hadžić in predstavnik zeleno-belih Sebastjan Cimirotić. Pri Kopru so sicer po zadnjem sodnikovem žvižgu v luči težav z Nogometno zvezo Slovenije (NZS) in lastnikom Olimpije Milanom Mandarićem prek zvočnikov na ves glas predvajali pesem Ne može nam niko ništa ali v prevodu: Nič nam ne morejo ... Več pa v večerni oddaji 24UR.

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Slovenec-slovencu=pes
17. 05. 2017 15.32
+1
Itak NK koper s pesmijo spet dokaza " Ko koga ima u ovome FC klubu" Skratka sami naši.
degenos
17. 05. 2017 19.11
+1