Prva liga Telekom Slovenije

VIDEO: Zmaji želijo v Turčiji izboljšati zaključke akcij: 'Z učinkovitostjo smo imeli težave'

Belek, 02. 02. 2018 11.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
J.K./M.J./B.B.
Komentarji
2

Vodilni ekipi Prve lige Telekom Slovenije se pred nadaljevanjem spomladanskega dela prvenstva mudita v turškem Beleku, kjer smo se pogovarjali s kapetanom Olimpije Brankom Ilićem. "Zdaj ne bo veliko časa za eksperimentiranje in mislim, da se bo moralo bolj ali manj vedeti, kakšna je ekipa. Časa ni veliko," je našemu Božidarju Bulatu povedal Ilić.

"Z razlogom smo tukaj, pogoji so fenomenalni. Hotel je dober, teren je celo boljši kot je bil lansko leto. S tem razlogom smo tudi tukaj, da napredujemo, naredimo čim boljše treninge in se čim bolje pripravimo," je pred mikrofonom 24UR izjavil Branko Ilić, kapetan Olimpije, ki ga s soigralci v spomladanskem delu sezone čaka naporen lov za vodilnim državnim prvakom Mariborom. Zeleno-beli so v prvenstvu lep čas vodili, nato pa v zaključku jesenskega dela popustili in si nabrali tri točke zaostanka za vijoličnimi.

Ilić (levo) in Nik Kapun bosta tudi v drugem delu sezone temeljna kamna prve postave zeleno-belih.
Ilić (levo) in Nik Kapun bosta tudi v drugem delu sezone temeljna kamna prve postave zeleno-belih. FOTO: Damjan Žibert

"Še nismo uigrani, še nam manjkajo tekme, še posebej zaradi tega, ker smo te tekme, ki smo jih odigrali, odigrali v precej spremenjenih zasedbah," je ob prihodu v Belek našemu Božidarju Bulatu izdal Ilić. "Mislim, da bo zdaj, ko smo prišli v Turčijo, po mojem tudi trener poskusil z nekaj menjavami in večjim številom igralcev, a mislim, da zdaj ne bo veliko časa za eksperimentiranje in mislim, da se bo moralo bolj ali manj vedeti, kakšna je ekipa. Časa ni veliko."

Neuradno naj bi Olimpija v Turčiji v naslednjih dneh preizkusila dva ganska nogometaša. Širijo se tudi govorice o povratku Ezekiela Hentyja, ki je blestel v prvem delu šampionske sezone 2015/16, nato pa precej neuspešno nastopal za moskovsko Lokomotivo in Baniyas v Združenih arabskih emiratih. Nazadnje se je 24-letni Nigerijec "prebudil" z nekaj zadetki v majici madžarskega Videotona.

V vsako tekmo napadalno
Kakšno Olimpijo lahko pričakujemo v spomladanskem delu? Ilić pravi, da večjih sprememb, vsaj glede napadalnega pristopa, trener Igor Bišćan ne pripravlja. Ni pa skrivnost, da jo je zmajem zagodla neučinkovitost pred vrati, na čemer bodo poskušali delati tako v Turčiji kot po povratku v domovino. 

"Mislim, da lahko pričakujete, da bomo enaki kot v prvem delu (sezone), da bomo v vsako tekmo poskusili iti napadalno. Že nekajkrat sem ponovil, da smo imeli težave z učinkovitostjo in mislim, da bomo na tem morali delati zdaj v Turčiji in takrat, ko pridejo domov," je nadaljeval Ilić.

Morda ljubljanskemu kapetanu skupaj s soigralci v nadaljevanju sezone na pomoč priskoči tudi kakšen novinec: govori se o dveh ganskih nogometaših, ki naj bi jih v zmajevem gnezdu v kratkem preizkusili, medtem ko se omenja tudi možnost povratka ljubljenca navijačev Ezekiela Hentyja.

"Imam izkušnje s tem. Ko prideš v novo okolje, ti novi igralci, še posebej, če so mlajši ... Vsak igralec potrebuje čas," je še povedal Ilić. "Vsi ljudje pričakujejo, da bo nov igralec maksimalno angažiran, da bo že pripravljen. To je zelo težko, še posebej, če pridejo z druge celine, mentaliteta je povsem drugačna. Vsak človek potrebuje svoj čas, če pa se mu uspe hitro adaptirati, je to zelo pomembno in dobrodošlo za našo ekipo. Potem se lahko tudi takoj bolje igra, a kot sem rekel: vsi potrebujejo čas, mi, igralci, ki smo že dlje časa tukaj, pa se moramo potruditi in jim pomagati, da jim to uspe čimprej."

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

macek_garfield
02. 02. 2018 12.47
+2
???? pa to :) ne morem verjet ta dve klasi boljsi ilicic pa to
tomjaz
02. 02. 2018 14.23
-2
Spet prvi komentiraš, kaj si dežurni za komentiranje novic?