Prva liga Telekom Slovenije

Brez Kopra v novi sezoni Prve lige TS: NZS potrdila novinca Ankaran in Triglav

Predoslje, 20. 06. 2017 19.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na seji v Nacionalnem nogometnem centru Brdo potrdil sestavo članskih (1. SNL, 2. SNL, 3. SNL) ter mladinskih lig pod okriljem Nogometne zveze Slovenije v prihajajoči sezoni. Koper se seli v četrti rang tekmovanja in je prvič po 17 letih izpadel iz elitne druščine.

Sandi Križman (desno) je v minuli sezoni nastopal za Koper.
Sandi Križman (desno) je v minuli sezoni nastopal za Koper. FOTO: Damjan Žibert
Žreb nove sezone Prve lige Telekom Slovenije si boste lahko v četrtek ob 17.30 v živo ogledali na Kanalu A.

Po potrditvi zapisnikov četrte seje Izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije (NZS) in četrte seje Odbora NZS za nujne zadeve so člani IO sprejeli poročilo o licenciranju nogometnih klubov za tekmovalno leto 2017/18 in potrdili sestavo članskih ter mladinskih lig pod okriljem NZS. Sestava Prve lige Telekom Slovenije je pričakovana, z novincema Ankaranom Hrvatini in kranjskim Triglavom, medtem ko imena Kopra ni v nobeni od prvih treh lig. Kot so pri NZS zapisali v sporočilu za javnost, so sestavo potrdili na podlagi doseženih športnih rezultatov v ligah NZS v tekmovalnem letu 2016/17, uradnih licenčnih postopkov in določil sklepov za tekmovanja v organizaciji NZS v članski kategoriji. V Prvi ligi Telekom Slovenije bodo tako igrali Maribor, Gorica, Olimpija Ljubljana, Domžale, Celje, Rudar Velenje, Krško, Aluminij Kidričevo, Triglav Kranj in Ankaran Hrvatini. Koprčani, leta 2010 tudi državni prvaki, so med elito neprekinjeno igrali od leta 2000. V 2. SNL, ki bo po novem 16-članska bodo igrali Radomlje, Dob, Brežice 1919, Drava Ptuj, Brda Dobrovo, Krka, Kranj, Veržej, Tabor Sežana, Dekani, Bravo, Ilirija 1911, Rogaška, Fužinar, Lendava 1903 in Mura.

Potrjena sta bila tudi koledar tekmovanj v ženskih kategorijah za jesenski del tekmovalnega leta 2017/18 in koledar futsal tekmovanj za tekmovalno leto 2017/18, so sporočili z NZS. "Ob tem so bile sprejete tudi spremembe in dopolnitve Sklepov za tekmovanja v organizaciji NZS v članski kategoriji, kjer je bilo določeno, da lahko v bodoče na klopi za rezervne igralce sedi sedem članov strokovnega vodstva kluba. Spremembe in dopolnitve so doletele tudi Disciplinski pravilnik NZS na področju pokalnega tekmovanja. Posameznega igralca bo po novem doletela prepoved nastopa na prvi naslednji tekmi, v kolikor bo zbral tri oziroma šest rumenih kartonov in ne več dveh/štirih," piše v sporočilu za javnost. "Izvršni odbor NZS je sprejel tudi sklep o trženju medijskih in sponzorskih pravic, ki izhajajo iz tekmovanja v 1. slovenski nogometni ligi. Tako je trženje medijskih pravic in poimenovanje tekmovanja izključno v pristojnosti NZS, v veljavo pa stopa delno centraliziran model trženja sponzorskih pravic. Uradna žoga tekmovanja v sezoni 2017/18 bo Adidas."

Za tekmovalno leto 2017/18 so bili potrjeni tudi kriteriji in delež sofinanciranja sodniško-delegatskih stroškov v tekmovanjih 1. SML/SKL in 2. SML/SKL, dodajajo pri NZS, ki bo v letu 2017 sofinancirala tudi izgradnjo treh novih pomožnih velikih igrišč z umetno travo (NK Dravinja, NK Kočevje, NK Bilje) ter obnovo pomožnega igrišča z umetno travo (Gimnazija Šiška). Sprejete so bile tudi spremembe kriterijev vrednotenja aktivnosti Nogometa za vse, ki so namenjene predvsem spodbudi veteranskega nogometa. V skladu s Strategijo NZS 2020 so člani IO NZS sprejeli sklepe o pristopu k vzpostavitvi sistema integritete NZS, pristopu k podpisu Resolucije Uefa o integriteti nogometne igre in ustanovitvi Komisije za integriteto in zaščito nogometne igre. Izvršni odbor NZS je ob tem potrdil še sestavo organov in komisij Nogometne zveze Slovenije v mandatnem obdobju 2017-2021.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mungos2
22. 06. 2017 17.33
Odkar so kozlički, so postali kozli !!!
Rolesx
21. 06. 2017 16.22
+1
Bravo FC Koper in Popov- ič. Zasluži si posebno priznanje ker on spet ni ničesar kriv :)
JanZiska
21. 06. 2017 08.41
+2
...tudi brez NK Celja. Najdlje bo se bo bedna tragedija (lokalne & internacionalne lopovščine) kotalila do konca prvega dela sezone. Pol pa konec in tretja liga.
-MARIBOR-
21. 06. 2017 08.14
+4
Ankaran pa ja mora igrat v prvi ligi, saj so svoj cajt imeli skoraj polovico igralcev v reprezentanci U-21. Če nimajo svoje benzinske pumpe in nobenega semaforiziranega križišča imajo pa vsaj fuzbalsko ekipo v prvi ligi.
Mungos2
22. 06. 2017 17.34