Prva liga Telekom Slovenije

VIDEO: Remi v Velenju, brez golov v Krškem, Domžale pred derbijem z Mariborom suverene

Krško/Velenje, 28. 11. 2015 22.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Odigrane so bile tri tekme 19. kroga Prve lige Telekom Slovenije. Na obračunu med Krčani in Celjani gledalci na stadionu Matije Gubca niso videli zadetkov (0:0). V Velenju sta se Rudar in Krka razšla z izidom 1:1, v Kopru pa so slavile Domžale (2:0).

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Rudar - Krka
    04:07
    Vrhunci tekme Rudar - Krka
  • Vhunci tekme Krško - Celje
    01:49
    Vhunci tekme Krško - Celje

Izbranci trenerja Tomaža Petroviča so še četrtič zapovrstjo svojo zelenico, na kateri so osvojili kar 13 od 16 točk, zapustili neporaženi. Tokrat tekma s Celjani ni ponudila posebej razburljivega obračuna, ekipi sta namreč posebej trd boj bili predvsem na sredini igrišča. Tako ni posebno presenečenje, da sta se ekipi še drugič zapovrstjo razšli z 0:0, tako kot v 10. krogu v Celju. Krčani in Celjani tako ostajajo pri repu lestvice, oboji so zbrali po 16 točk.

Ekipi si v prve pol ure nista priigrali praktično niti ene večje priložnosti. Toda v 31. minuti so nevarno zagrozili Celjani, ko je Tadej Vidmajer prišel do žoge na desni strani, jo poslal nazaj do Enisa Đurkovića, ta pa je nato neoviran žogo poslal čez gol. Do konca polčasa so gledalci videli še nekaj pol priložnosti na obeh straneh, ne pa spremembe rezultata. V 52. minuti so domači zahtevali enajstmetrovko zaradi igranja z roko Mihovila Klapana, a sodniki se zanjo niso odločili. V nadaljevanju so gledalci spet spremljali igro brez posebnih priložnosti. Šele v 79. minuti je pri Celjanih nevarneje meril Milan Spremo, toda domači vratar Marko Zalokar je bil dobro postavljen. V 88. minuti je sprožil še Marko Pajač, a bil premalo natančen, tako da je ostalo pri 0:0.

Iztok Kapušin je s svojimi varovanci že drugič zapored ohranil mrežo nedotaknjeno.
Iztok Kapušin je s svojimi varovanci že drugič zapored ohranil mrežo nedotaknjeno. FOTO: Miro Majcen

Brez zmagovalca tudi na stadionu Ob jezeru

Velenjčani so s točko proti Krki prekinili niz treh prvenstvenih porazov, a tekmecem z Dolenjske niso pobegnili, neodločen izid namreč pomeni, da sta obe moštvi še naprej točkovno izenačeni na sedmem in osmem mestu, enako število točk (19) in tekmo manj ima tudi Koper na šestem mestu. Tekma uvodoma ni ponudila kakšnih večjih priložnosti, zato pa je Rudar povedel že v 16. minuti. Jamilu Collins je v kazenskem prostoru igral z roko, sledila je najstrožja kazen, ki jo je z natančnim strelom v desni zgornji kot vrat vratarja Miodraga Mitrovića unovčil Mate Eterović.

V 23. minuti so imeli domači še eno lepo priložnost, Amer Krcić je povsem neoviran s strelom z glavo le za malo zgrešil cilj. V 32. minuti pa so gosti izenačili, eden Rudarjevih nogometašev je v gneči pred svojim golom igral z roko, z bele točke pa je bil natančen Nana Welbeck Maseko. V drugem polčasu so v 56. minuti zagrozili gosti prek Filipa Dangubića, ki je sprožil z roba kazenskega prostora, izkazal pa se je domači vratar Matej Radan. Ta je dobro posredoval tudi minuto pozneje, znova je poskusil Dangubić. Sledilo je obdobje, v katerem sta obe ekipi prihajali do zaključnih strelov, a vsi po vrsti so bili preslabi za spremembo izida.

Varovanci Jerneja Javornika so na domačem stadionu osvojili 19. točko v prav toliko krogih.
Varovanci Jerneja Javornika so na domačem stadionu osvojili 19. točko v prav toliko krogih. FOTO: Miro Majcen
Enega nevarnejših je v 76. minuti sprožil Klemen Bolha, ko je prišel do odbite žoge po prostem strelu Damjana Trifkovića. V obeh primerih je bil Mitrović na mestu. V 81. minuti pa se je po podaji Maria Babića v lepi priložnosti znašel še Luka Prašnikar, a je pravočasno iz vrat stekel Krkin vratar in preprečil vodstvo Rudarja. Tik pred koncem tekme pa je ta dobil neposredni rdeči karton, ko je zunaj kazenskega prostora storil prekršek na Eterovićem. Ob vseh treh opravljenih menjavah je med vratnici Krke moral Alen Vućkić, ki pa mu nato po prostem strelu Denisa Grbića ni bilo treba posredovati. Zato pa je v izdihljajih tekme obranil močan strel Bolhe in ohranil točko svoji ekipi.

Domžale delo opravile že v prvem polčasu
Nogometaši Luke Koper so v 19. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Domžalam z 0:2 (0:2). Domžalčani so se z zmago na Obali še utrdili na tretjem mestu prvenstvene lestvice, hkrati pa se na zgolj tri točke približali drugouvrščenemu Mariboru. Izbranci Luke Elsnerja so temelj zmage postavili že v prvem polčasu, ko so dosegli oba zadetka, ta pa sta tudi pomenila, da Domžale ostajajo neporažene na tekmah v gosteh v tej sezoni. Koprčani na drugi strani so sicer obdržali šesto mesto, a imajo enako število točk kot zasledovalca Rudar in Krka. Za zmago sta poskrbela Rudi Požeg Vancaš (4. minuta) in Benjamin Morel (39.)

Luka Elsner je slavil zmago v Kopru.
Luka Elsner je slavil zmago v Kopru. FOTO: Aljoša Kravanja

Izidi 19. kroga PLTS:
Krško - Celje 0:0 (0:0)

Rudar Velenje - Krka 1:1 (1:1)
Eterović 16./11-m.;Welbeck 32./11-m.

Luka Koper - Domžale 0:2 (0:2)
Požeg Vancaš 4., Morel 39.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mungos2
29. 11. 2015 21.42
Dajmo Domžale !!! Na vrsti sta Maribor, potem pa še Olimpija !!! Škoda, da izgubljate točke proti,, malim,, klubom !!