Prva liga Telekom Slovenije

Celjani pod Kosićevim vodstvom še niso izgubili, tokrat so remizirali z Domžalčani

Celje, 29. 09. 2017 19.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
2

Uvodna tekma 11. kroga slovenskega državnega nogometnega prvenstva je bila na sporedu v Celju, kjer so gostovali Domžalčani. Tekmeca sta se razšla brez zmagovalca (1:1), povedli so gostitelji z golom Dangubića, še v prvem polčasu je izenačil Husmani.

Celje in Domžale sta se razšla z delitvijo točk.Celjani so niz neporaženosti podaljšali na pet zaporednih tekem, pod vodstvom trenerja Dušana Kosića pa še niso izgubili. Domžalčani na domačih zelenicah po uspešnih evropskih bojih še niso našli pravih občutkov in še ne navdušujejo, kot so to počeli v prejšnji sezoni. Zasedba Simona Rožmana, nekdanjega trenerja Celja, se domov vrača z remijem.

Obračun v knežjem mestu so bolje začeli Celjani, dvakrat je bil nevaren Filip Dangubić. Prvič je prišel do strela v tretji minuti, ko je z razdalje z voleja ustrelil mimo desne vratnice. Drugič pa je zadel. V 12. minuti je z desne strani v kazenski prostor podal Amadej Brecl, do odbite žoge je prišel Dangubić in z dobrih 12 metrov žogo v gol poslal ob desni vratnici. Gosti so zatem prevzeli nadzor, a Metod Jurhar je bil ob dveh strelih Domžal na mestu. Nemočen pa je bil v 27. minuti, ko je Nermin Hodžić priboril žogo na celjski strani igrišča, jo podal do Lovra Bizjaka, ki je preigraval, domača obramba pa je žogo po njegovem predložku odbila. Vendar le do Zenija Husmanija, ki je mojstrsko s kakšnih 20 metrov zadel v levi kot.

V drugem polčasu so bili prvi nevarni gosti. Hodžić je podal na desno stran do Marka Alvirja, ki si je žogo nastavil na robu kazenskega prostora in meril proti drugi vratnici, a premalo natančno. V 65. minuti so poskusili tudi Celjani. Rudi Požeg Vancaš je z desne podal v kazenski prostor Domžal, s kakšnih 10 metrov je sprožil Dangubić, meril pa je mimo leve vratnice. V 73. minuti se je po strelu Luke Volariča z bližine z obrambo izkazal Metod Jurhar, ki je žogo odbil v prečko. Gosti so bili spet nevarni šest minut kasneje, ko je zaključil Dario Melnjak, Jurhar se je spet izkazal z obrambo.

Trener Celja Dušan Kosić.
Trener Celja Dušan Kosić. FOTO: Aljoša Kravanja

Izid:
Celje - Domžale 1:1 (1:1)
Dangubić 12.; Husmani 27.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RayManzarek
30. 09. 2017 15.35
Počasi se nakazuje menjava trenerja v PLTS, pri DOM?
Mungos2
30. 09. 2017 10.17
Domžale sicer boljše, vendar vseeno čestitke Celju !