Prva liga Telekom Slovenije

Celjani na krilih razigranega Volaša gladko odpravili Velenjčane, remi na skrajšani tekmi v Krškem

Celje, 19. 11. 2016 17.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Celja so v 17. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali velenjski Rudar s 4:0 (1:0). Blestel je Dalibor Volaš, ki je zabil prvi in zadnji zadetek v mrežo Velenjčanov. Tekma v Krškem je bila v drugem polčasu prekinjena zaradi preslabega igrišča, izid 0:0 pa bo po pravilniku NZS obveljal kot končni rezultat tekme.

Volaš je zabil dva zadetka in pomagal Celjanom do visoke zmage proti Velenju.
Volaš je zabil dva zadetka in pomagal Celjanom do visoke zmage proti Velenju. FOTO: Miro Majcen

Po dveh zaporednih porazih so se Celjani spet veselili. V obračunu s sosedi iz Velenja so prevladovali predvsem v uvodu drugega polčasa, ko so tudi pobegnili za tri zadetke. Celjski nogometaši, ki so tako še drugič v sezoni ugnali knape, ostajajo na četrtem mestu, Rudar pa je sedmi. Na težkem in razmočenem igrišču sta bili ekipi v prvem delu dokaj enakovredni, tudi po številu strelov in po posesti žoge. Toda Celjani so bili tisti, ki so na glavni odmor odšli s prednostjo. V 34. minuti je namreč Janez Pišek z lepo podajo med oba velenjska srednja branilca našel Daliborja Volaša, ki je stekel sam proti Mateju Radanu in ga z lobom premagal.

Gostitelji so nato prevladovali in že v uvodu drugega polčasa odločili zmagovalca. Najprej je v 47. minuti obetavno akcijo zapravil Goran Cvijanović, ki je poskusil z lobom matirati Radana, a je ta žogo odbil v kot. V 56. minuti je z bele točke zadel Lovre Čirjak, potem ko je v kazenskem prostoru z roko igral David Kašnik, dve minuti pozneje pa so Celjani povedli s 3:0, potem ko je v kazenskem prostoru zadel Nino Pungaršek. V 67. minuti je Cvijanović zadel še okvir vrat, v 84. minuti pa je anemične Velenjčane dokončno pokopal Volaš, ko je zadel iz bližine po podaji Irfana Hadžića z desne strani kazenskega prostora.

Remi na skrajšani tekmi v Krškem 
Krško in Koper sta se v Posavju razšla brez zadetkov. Na sila neugodnem terenu zadetkov ni bilo, glavni sodnik Mitja Žganec pa je v 62. minuti tekmo prekinil. 58. člen tekmovalnega pravilnika NZS pravi: "Če je sodnik prekinil tekmo iz objektivnih razlogov, se odigra nova tekma, če je do prekinitve prišlo pred potekom dveh tretjin igralnega časa, v nasprotnem primeru pa obvelja dosežen rezultat ob prekinitvi kot končni rezultat.Pravilo iz prejšnjega odstavka tega člena se uporablja za vse primere, ko za prekinitev tekme ni kriva nobena ekipa ali ko sta za prekinitev krivi v enaki meri obe ekipi." To pomeni, da si bosta ekipi razdelili po eno točko. 

Primorci so bili v prvem polčasu tisti, ki so več poskušali, sprožili so devet strelov, gostitelji le štiri, v 14. minuti je bil pri slednjih še najbolj nevaren Martin Kramarič. Na drugi strani so se streli proti domačim vratom vrstili precej bolj pogosto, po dvakrat sta bila med drugim premalo natančna Courage Pekuson in Danijel Pranjić.

Prva liga, 17. krog:
Celje - Rudar 4:0 (1:0)
Volaš 34., 83., Čirjak 56., Pungaršek 58.

Krško - Koper 0:0* (0:0)

*tekma je bila prekinjena v 62. minuti zaradi preslabega igrišča, a ker sta bili odigrani dve tretjini tekme bo rezultat obveljal kot končni izid tekme. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ZDA
19. 11. 2016 17.10
+2
Bravo Dalibor in ostali
rossonero.acm
19. 11. 2016 19.20