Prva liga Telekom Slovenije

Celjani še do četrte zmage na zadnjih petih tekmah, Rudar na Bonifiki na kolena spravil Koprčane

Celje, 01. 10. 2016 19.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Nogometaši Celja so v 12. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Aluminij z 1:0 (1:0). To je bila še četrta zmaga Celjanov na zadnjih petih ligaških tekmah - izgubili so zgolj proti vodilni Olimpiji. Nogometaši Rudarja pa so po remiju z Mariborom v 11. krogu, zdaj na kolena v gosteh spravili nogometaše Kopra (1:4). S hat-trickom je zablestel hrvaški vezist Dominik Glavina.

Pevnik je znova našel zmagovalno recepturo.
Pevnik je znova našel zmagovalno recepturo. FOTO: Damjan Žibert

Aluminij je bil na trenutke celo nevarnejši tekmec, a je pri njem znova zatajila realizacija. Strelska suša se pri nogometaših iz Kidričevega zdaj vleče že 678 minut v vseh tekmovanjih. Celje se je s šesto zmago sicer vsaj začasno zavihtelo na četrto mesto, medtem ko Aluminij po sedmem porazu ostaja deveti.

Ekipi v prvem polčasu nista pokazali všečne predstave. Predvsem v prve pol ure sta bolj ali manj igrali med obema kazenskima prostoroma s številnimi napakami pri podajah, streli pa so bili povsem nenevarni. Iz tega obdobja velja omeniti le poskus Lovra Bizjaka, ko je v 29. minuti z leve strani zgrešil cilj. V naslednjih minutah je bil Aluminij tisti, ki je vse bolj prevzemal pobudo, toda v zaključku akcij ni bil dovolj iznajdljiv, da bi našel luknjo v obrambi domačih. Zato pa so jo slednji v 37. minuti, na robu kazenskega prostora je do žoge prišel Nino Pungaršek in podal na desno stran do Mateja Podlogarja, ki je zadel z diagonalnim strelom. Tik pred iztekom prvega polčasa je povišanje celjskega vodstva preprečil Luka Janžeković, ki je ustavil strel Lovreta Čirjaka.

V 51. minuti je Podlogar prišel do novega strela v kazenskem prostoru, a takrat žogo poslal čez gol, tako kot le malce zatem na drugi strani ob "pomoči" Damirja Hadžića Žiga Škoflek. V 60. minuti je do strela pri gostih prišel tudi Dejan Petrović, a bil malce premalo natančen, domači vratar Matjaž Rozman pa je 62. minuti obranil še strel Dejana Krljanovića z več kot 20 metrov. Pri živahnejših gostih je naslednji zgrešil cilj Josip Zeba v 68. minuti, drugo celjsko priložnost v drugem delu pa je zapravil Rudi Požeg Vancaš, ki je slabo meril, potem ko je prišel do neoviranega strela z roba kazenskega prostora. Tudi do konca tekme si izid ni več spremenil, čeprav so imeli oboji še po nekaj strelov, a so bili vsi po vrsti preslabi za spremembo izida. Najlepšo priložnost je že v sodniškem dodatku zapravil Podlogar, ki je prišel sam pred Janžekovića, toda tudi takrat zgrešil cilj.

Rudar napolnil mrežo Kopra na Bonifiki
V tekmo so kot rahli favoriti šli domači nogometaši, tudi tokrat jih je vodil Oliver Bogatinov, a v drugi minuti so do prve priložnosti na tekmi prišli gosti. Bojan Vručina je dvajset metrov od gola izvedel prosti strel, domači vratar Vasja Simčič pa je z dobro obrambo žogo izbil v kot. Domači so vrnili preko Mateja Pučka v deseti minuti, žoga po njegovem diagonalnem strelu pa je končala malo mimo gostujočih vrat.

Štiri minute pozneje je odlično akcijo in strel izpeljal Danijel Pranjić z desne strani, z obrambo se je izkazal gostujoči vratar Matej Radan. V 16. minuti so imeli gosti na voljo prosti strel na robu kazenskega prostora domačih. Vručina je močno streljal in zadel za 1:0. Razpoloženi gostje so prek Anžeta Piška po strelu s petindvajsetih metrov v 20. minuti zadeli okvir vrat.

Že čez minuto pa se je Dominik Glavina po podaji Stjepana Babića znašel sam pred Simčičem in zadel za 2:0. V slabih petih minutah so gostje izkoristili mrk v domačih vrstah in prepričljivo povedli. Domači so znižali na 1:2 v 34. minuti, ko je po podaji Pučka z desne strani žogo v gostujočo mrežo potisnil veteran Zlatan Muslimović.

V drugem polčasu so v 53. minuti prvi zagrozili gosti, strel razpoloženega Vručine iz obetavnega položaja s sedmih metrov pa je zaustavil dobro postavljeni Simčič. V 62. minuti so po zmedi v gostujočem kazenskem prostoru do priložnosti prišli domači, Pučko pa se ni najbolje znašel. Gostje so povedli s 3:1 v 69. minuti. Nekdanji član Kopra Mitja Lotrič je podal z desne strani, po izvrstnem voleju pa je Simčičevo mrežo zatresel Glavina.

Isti igralec je po podaji Klemna Bolhe čez pet minut s še lepšim, fantastičnim volejem zabil žogo pod prečko koprskih vrat za 4:1. Zadnji poizkus so gledalci videli v 89. minuti, ko je prosti strel za domače izvedel Senijad Ibričić, neodločno je posredoval Radan, a do spremembe izida ni prišlo.

Prva liga, 12. krog:

Celje - Aluminij 1:0 (1:0) 
Podlogar 37.

Koper – Rudar 1:4 (1:2)
Muslimović 34.; Vručina 16., Glavina 21., 69., 74.,

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rossonero.acm
02. 10. 2016 08.25
+1
Bol po sreči je blo tole...ampak tud ta mora bit...bravo Celjani!
BayernGomez
01. 10. 2016 22.16
+1
A ni Popović obljubil LP?
Mungos2
01. 10. 2016 21.17
+2
Bravo Podlogar ! Škoda ker te je Lukec ,,skenslav'' iz Domžal !