Prva liga Telekom Slovenije

Celjani se pripravljajo na invazijo (jeznih) Viol, Green Dragons z vsemi močmi v Koper

Celje, Koper, 27. 04. 2016 13.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Ena najzanimivejših ligaških sezon v zgodovini slovenskega nogometa je pred dnevi dobila dva nepričakovana obrata, svoj delež so dodali tudi navijači Maribora, ki si se jezno odzvali na remi s Koprom v Ljudskem vrtu. Med vikendom bo morala Olimpija spet braniti vrh, tokrat na zanjo vedno neugodni Bonifiki.

Obeta se nov pester nogometni vikend.
Obeta se nov pester nogometni vikend. FOTO: Damjan Žibert

Dogodki z zadnje tekme državnega prvaka Maribora proti Kopru (2:2), ko so v Ljudskem vrtu nekateri pripadniki navijaške skupine Viole vdrli na igrišče po zadnjem sodnikovem žvižgu in od navijačev zahtevali drese, so še dodatno začinili že tako vroč koktejl čustev, ki jih je prebudila letošnja sezona Prve lige Telekom Slovenije. Sobota prinaša novo poslastico, štajerski derbi Celja in Maribora (ob 16.35 na Kanalu A in VOYO), zadnji dogodki iz mesta ob Dravi pa so opozorili organizatorje tekme na Areni Petrol, ki pred gostovanjem slovitih sosedov ničesar ne prepuščajo naključju. "Kot je to že nekaj časa v navadi, bodo pristaši našega moštva nastanjeni na sektorjih A, B, C in D, na tribuno pa bodo vstopali skozi vhod 2. Prodaja vstopnic zanje se bo sicer vršila na klasičnem prodajnem mestu na ploščadi med štadionom Areno Petrol in sosednjo dvorano Zlatorog," so v sredo sporočili iz tabora Celja, ki je pod Robertom Pevnikom, nekdanjim trenerjem Olimpije in Domžal, sredi zmagovitega niza. "Gostujoči gledalci si bodo lahko srečanje ogledali s sektorjev E in F, na štadion pa bodo lahko vstopili skozi vhod 3, kjer bo potekala tudi prodaja vstopnic za mariborski sektor. Na tekmi bo prisotna tudi mariborska navijaška skupina, ki pa bo nastanjena na južni tribuni," so nadaljujejo Celjani in dodajajo, da bo cena za ogled tekme pet evrov, medtem ko imajo ženske in otroci do 14. leta starosti vstop prost.

"Prodajni mesti za to tekmo se bosta v soboto odprli ob 16. uri, odtlej pa bo možen tudi vstop na štadion. V nogometnem klubu Celje prosimo za upoštevanje in razumevanje nekoliko spremenjenega režima prodaje vstopnic in vstopa na štadion, hkrati pa vse gledalce pozivamo, da tekma poteka v športnem vzdušju," so sporočili grofje. Pri Mariboru so odgovorni v klubu stopili v ospredje in obsodili ravnanje svojih navijačev, ki so v nedeljo pričakovali preboj pred vodilno Olimpijo. Ta na vrhu lestvice vseeno vodi le še za točko, na spletni strani vijoličastih pa so še enkrat zapisali, da je šlo za "nesprejemljivo navijaško akcijo", ki "ni prinesla nič dobrega". Vseeno naj bi priprave na obračun s Celjem pod taktirko trenerja Darka Milaniča potekale po načrtih, so dodali na nkmaribor.com.

Nekaj besed so si z Green Dragons po porazu s Krškim izmenjali tudi nogometaši Olimpije, ki jih čaka prva tekma pod novim trenerjem.
Nekaj besed so si z Green Dragons po porazu s Krškim izmenjali tudi nogometaši Olimpije, ki jih čaka prva tekma pod novim trenerjem. FOTO: Damjan Žibert

"Pred nami je še pet tekem in nič ne spreminja našega cilja. Prvenstvo je maraton. Zavedamo se, kaj vse odloča v skupnem boju. Vemo, kako do cilja in verjamem, da ga bomo uresničili," je za klubsko glasilo povedal eden od kapetanov Aleš Mertelj, ki ni imel razlogov za slavje proti nekdanjemu klubu. "Želja je bila neizmerna, še posebej ob priložnosti, da se po dolgem času lahko vrnemo na prvo mesto. Imeli smo tekmo pod nadzorom, potem pa z našo napako tekmece vrnili v igro. Dobili smo še drugi gol in zapletli situacijo. Zato smo v končnici morali še bolj tvegati, da pridemo do popolnega preobrata, zmage. Ni se izšlo, a truda ekipi ne gre oporekati. Zaostanek je bil velik, zdaj smo ga že skoraj izničili. Še vedno je v boju za prvo mesto vse odprto in moramo ostati povsem zbrani, z razmišljanjem le o vsaki naslednji tekmi in verjamem, da bomo dosegli namen. Smo klub, ki si vedno želi zmagovati. V nedeljo nam ni uspelo, zdaj ne moremo več ničesar spremeniti. Lahko pa spremenimo v prihodnje, da igramo boljše in se vrnemo na zmagovito pot."

Viole so se po odmevnih dogodkih v Ljudskem vrtu odzvale prek družbenih omrežij, kjer so najzvestejši navijači sporočili, da jim je vseeno za poročanja medijev in kritike, ki so jih deležni z različnih strani, tudi nekdanjih nogometašev, denimo Marinka Galića. "Ker se je že takoj po tekmi pojavil celoten plaz očitkov in seveda tudi napadov glede današnje poteze, samo to: postavljen je bil ultimat, 24 točk do konca prvenstva. Igralci so ta ultimat prekršili in sledila je sankcija," so kmalu po nedeljskem obračunu sporočile Viole. "Za vse 'šinfače' te poteze in vso novinarsko gam**, ki bo to seveda s pridom izkoristila in ponovno polnila medije, sporočamo kar po domače: BOLI NAS KU**C za vaše razmišljanje in pisanje, na slabem javnem glasu smo že več let in tudi to ne bo nič novega. Če pa bi kdo rad še kaj posebaj povedal o nas (tako kot določeni posamezniki, ki že nekaj časa izkoriščajo FB in ostala družabna omrežja kot močno orodje za širjenje svojega 'šinfanja' naše skupine in njenih članov ter raznorazne očitke), se nam lahko pridružite na sobotnem gostovanju v Celju. Vrata v gostujoči sektor so vam odprta."

Na "zagovor" k navijačem so šli po porazu proti Krškemu v Stožicah (0:1) tudi člani Olimpije. Kakšnih sankcij kot v primeru njihovih štajerskih kolegov vsaj na dostopnih posnetkih niso bili deležni, so pa v klubu pred nedeljsko tekmo v Kopru, prav tako ob prenosu na naših programih, napovedali, da bo na Obalo spet odpotovalo veliko število navijačev. Organizirano gostovanje pripravljajo tako Green Dragons kot tudi Olimpija supporters. "V nedeljo bo Koper obarvan zeleno-belo!" so zapisali na spletni strani kluba. Green Dragons napovedujejo "kresovanje" na Bonifiki. "Obeta se norišnica, samo zmaga šteje!" pravijo v taboru navijačev zmajev, kjer so tudi obljubili neomajno podporo ekipi. "Dovolj zaj****cije! Cilj je znan, igralcem smo obljubili podporo in verjamemo, da nam bodo za vse to vrnili. Želimo borbo, zmage in s strani kluba in njih samih tako zelo opevan naslov. V Koper se spet odpravljamo v naši najboljši zasedbi, večina kombijev v ljubljanski kotlini je že rezerviranih, organiziran bo tudi zelen bus," se glasi sporočilo Dragonsov. Olimpija na koprskem objektu sicer praviloma ne zmaguje, leta 2013 je prekinila kar 26-letni niz brez zmag, od tedaj naprej pa so se rezultati na Obali izboljšali. Toda Koprčani, okrepljeni po velikem rezultatu iz Maribora, napovedujejo novo težko preizkušnjo Ljubljančanom, saj se še vedno borijo za obstanek in potrebujejo vsako točko.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (33)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

drimtim
27. 04. 2016 20.40
+3
cjele bo vzelo tri pike in spet bodo brez dresov
expert100
27. 04. 2016 19.32
+13
So se pa Viole razpisal, kot, da se jim godi krivica. V kolikor boste prisotni na nogometni tekmi v Celju se lahko zahvalite samo nesposobnosti NZS, ki jo toliko kritizirate. Kazen za vas bi morala biti prepoved vstopa na vse stadione v Sloveniji iz preprostega razloga, ker za vraćate pravila NZS, ker ne spoštujete svojih nogometašev kaj šele nogometašev nasprotnih klubov v svojih vrstah imate kaznjenca na pogojnem izpustu, ki je nekomu že stregel po življenju in sedaj nas prepričujete, da ste najbolj zvesti navijači, ko bi znali pri vas v klubu kaj matematike bi hitro izračunali, da vaše kazni, ki jim jih prislužite znašajo toliko kot letni proračun kadetske ekipe.
Maribor?anPikaSem
28. 04. 2016 09.21
+1
no no mi ne spostujemo igralce nasprotnih klubov? Me res zanima kera navijaska skupina je opanasala opice pred Mendy-jom...daj ce ze pluvas po enih pol pluvaj se po drugih...ker nobeni niso glih biseri,ampak mores priznat da se Viole vsako tekmo trudijo in vzpodbujajo igralce neglede nato al igrajo na karpatih al v nemciji...Noben ni popoln ;) So pac strastni, ni pa prav da se focka igralce ceprav si je zasluzo ampak vseeno to bi se dalo resit na miljon drugacnih nacinov
Mungos2
27. 04. 2016 17.22
+12
Še vedno mi ni jasno, zakaj so bili varnostniki v Ljudskem vrtu ? In so bili plačani za delo, katerega niso opravili ! Ko bi vsaj zaščitili mariborske nogometaše pred hijenami. Žalostno !
Maribor?anPikaSem
27. 04. 2016 18.32
-2
bi lahko ze nehali napihovat to sr*nje.. to kar so naredle viole ni blo prav in to je to ...kar je blo je blo...vsi pa vemo da viole niso edina navijaska skupina ki je to naredla ampak vseeno je pri novinarjih v ospredju....in seveda cela pametna slovenija blati viole...a vsi...prav vsi v sloveniji vemo da ima Maribor najboljse in najzvestejse navijace v sloveniji..neglede na njihove napake..
buenos1
27. 04. 2016 19.26
+9
lepo si to povedal, samo vedi, če pogledamo pojma "najzvestejše" in "najboljše"... hja, zaenkrat verjetno še, se je pa ta razlika napram žabicam zeeeeloooo zmanjšala...in vem, da se tega tudi zeeelooo zavedate... lp
Maribor?anPikaSem
28. 04. 2016 09.23
+0
in tut prav je tak :)..itak ma samo par slovebskih klubov omembe vredne navijace..SKODA..
MaršNapolje
28. 04. 2016 10.05
Mungoss se strinjam... V soboto v stožicah takoj ko je nekaj dragonsov prišlo do igrišča so "vrata" na igrišče takoj obkolili varnostniki da dragonsi niso prišli na zelenico... Prav tako je hitro pristopila policija da ni prišlo do kakšnih incidentov... V MB so varnostniki samo gledal policajev pa ni blo nikjer na spregled... Rekel bom dobro da so jim samo drese slekli ker lahko bi bilo še kaj dosti hujšega...
vijjola
27. 04. 2016 16.21
-11
klikni-you tube-vpiši+VIOLE MARIBOR - OTVORITEV PLACA+odgovor vam šinfačom+
vijjola
27. 04. 2016 17.26
-3
vsi kateri imate še kaj osebno za komentirati proti nam zvestim navijačem+vljudno vabljeni v soboto na tekmo+naša vrata so vam odprta+
Psevdonim
27. 04. 2016 17.28
+5
Psevdonim
27. 04. 2016 16.07
+8
Celjani, pustite jim prvi gol in boste zmagali ;) Cela nogometna slovenija vas bo gledala, dajte vse od sebe, pokažite srce, mariborčani so zmedeni, ranjeni, nebo jih težko zaustavit, srečno
Paštašutar
27. 04. 2016 15.51
+8
Viole so z tem ultimatom pokazale,da nimajo pojma o nogometu!! Zakaj? Predvsem zaradi tega,ker znajo v Sloveniji tudi drugi igrati nogoet,trenutno so v Sloveniji dve tri ekipe,ki igrajo bistveno boljsi nogomet od Maribora!!Drgac pa najvecji problem pri Mariboru je,da v 18terici Maribora ni niti enega Mariboracana,sta le eden ali dva Stajerca!!! SEVEDA SO ZELO DOBRO PLACANI!!! Ce bi blo v ekipi 18 Mariborcanov,do teh scen ne bi prislo!!!!! Se pa moramo vsi zavedati,da v slovenski ligi lahko VSAK PREMAGA VSAKEGA!!!!!!
lenoritis86
27. 04. 2016 15.36
+12
viole so otroci katerim je oče zlatko zahović.
Mungos2
27. 04. 2016 17.22
+4
?enka
27. 04. 2016 15.30
+18
Viole so krdelo zakompleksanih, zabitih in zblojenih osebkov ki vse kar znajo, pokažejo s svojimi idiotskimi "akcijami", kao s srcem za klub. Počasi jim bo treba dati vedeti, da oni niso nobena izvršilna roka oblasti ampak samo navadni poulični pretepači in kriminalci, nekateri celo pravnomočno obsojeni zaradi raznih kaznivih dejanj ... In oni bi naj bili v čast svojemu klubu ??? S čim ? Z nizkim čelom, pretepanjem in razbijanjem ? Halo, svet se ne vrti okoli vas ... Pa brez zamere, tudi marsikateri mariborčan vas ne podpira !!!
Yasha Yash
27. 04. 2016 17.04
+1
Vsi klubi, domači in tuji, radi igrajo v Mariboru ravno zaradi Viol in vzdušja ki ga znajo narediti na tekmah. Da o koreografijah ki jih na drugih stadionih ni videti ne govorim. Tega pač tisti, ki ne hodijo na tekme ne morejo vedeti. Mnogi še zmeraj slepo verjamejo vsemu, kar je povedanega na TV in zaradi nekaj posameznikov, ki žal mnogokrat niti ne vejo kaj se dogaja na travi, blatijo vse Viole. Žalostno!
Dr Kova?i?
27. 04. 2016 14.41
+1
ta Maribor kot mestu je že nekaj let tako v kurrcu, da ni podobno temu, kar je bilo pred 20 leti. folk apatičen in nezadovoljen, enkrat greš ven po več letih, pa še takrat te zadrogirani mladiči napadajo po ulicah. nogomet je pa poden, klan, monopol, ki je odraz celotnega potapljajočega mesta maribor. 8 let šole v mb sem dal skos, pa je bilo super, zdaj pa me mb ne vidi več, moj denar gre v lj ali kamorkoli drugam.
šmajser1
27. 04. 2016 15.20
-2
Ves ti burek, ti morem rect....ce vidis tako mesto Marbior mi je prav zal za tebe in zal da si sploh hodo v solo v Mb! Jaz Mb vidim cisto drugace! Sicer pa enacis oz vleces neke vzporednice z klubom in samim mestom? Nevem od kod ti to....sem kar nekaj ponoci veni, pa me se noben mladic ni ustavil,kaj sele napadel! Ti pa kr v lj ali kamorkoli ze, Mb takih ne potrebuje...sicer pa tudi tvoja inteligenca ne bi dosti pripomogla mestu!
šmajser1
27. 04. 2016 15.22
-2
No pa saj si sam povedal....po vec letih gres ven.....pa si ze tak pameten!
CURVANORD Zanetti
27. 04. 2016 16.32
+2
lepo si mu povedal smajser.Mi imamo radi svoje mesto,on pa naj bo kar tam kjer se bolje pocuti.Je pa totalno zavajanje da se ne pocuti varno,jaz pa pravim smo eno redkih mest,kjer se clovek lahko ponoci sprehaja varen cisto sam,mi ne bomo dovolili da bodo pri nas ulice zvecer prevzeli tujci in nadlegovali prebivalce.
šmajser1
27. 04. 2016 16.40
+3
buzerantos
28. 04. 2016 08.48
+2
LULULULEK - Jaz se sprehajam sam po MB, pa moja tudi, z otrokom, zvecer, kjer hoces, zaenkrat se ni bilo scen kot opisujes, sploh pa da bi te moralo biti strah ? Malo pretiravas, razen ce se bojis svoje sence. Par problematicnih najstnikov pa ni samo v MB ampak po celotni drzavi in v vseh mestih. Tudi mi smo bili najstniki nekoc, ampak res da ne tako zabiti... Drugace pa se jaz in moja druzina pocutimo varno v MB. Ko sem zivel na Dunaju, pa potem v Salzburgu, tam pa te je lahko strah ja, ko je vsak deseti avstrijec. MAribor je gospodarsko na kolenih, zarad bed.akov ki nas vodijo, drugace pa je mesto kot mesto zares lepo in fajn za zivet. kot sem rekel, samo € manjkajo, pa Nigrad in Obcino bi morali ukinit pa bi bilo ;)
psv01
27. 04. 2016 14.21
+6
Viole bi morale dobiti(ne samo zaradi tega incidenta s Koprom) vsaj 5letno prepoved obiska domačih in gostujočih tekem (gostujočih mislim na vse gostujoče tekme v slovenski ligi), ter pod okriljem UEFE prepoved na vse domače tekme in gostujoče tekme, ki bi se odvijale na področju bivše Juge... mislm na Hrvaško, BiH, Kosovo, Srbijo, Črno Goro.... Pol bi se pa zamisnle mal viole kaj delajo, ampak dokler jim je vse dopuščeno in ne sledi nobenih sankcij bo tko še v bodoče
devede
27. 04. 2016 14.14
+1
Saj boste,ja .... tresla se gora,rodila se mis ....
FAUSTOS1
27. 04. 2016 14.08
+4
upam da bo policija znala umiriti klan zahovič viole
BOZICEKSLO
27. 04. 2016 13.58
-4
Viole bodo kar doma ostale. Se niso kaznovane?
aki10
27. 04. 2016 13.57
+4
HAILWOODmike
27. 04. 2016 14.13
+3
šmajser1
27. 04. 2016 14.18
+5
buenos1
27. 04. 2016 15.46
+12
šmajso, toliko, da nas bo več kot rumenih :-P
aki10
27. 04. 2016 17.27
-1
Kok je vs v Kopru? 15 - 20, poglej pa si mal naša gostovanja ;)
vijjola
27. 04. 2016 18.09
+0