Prva liga Telekom Slovenije

Celjani so se okrepili z mladim Portugalcem

Celje, 04. 08. 2015 13.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski nogometni podprvak Celje se je okrepil s portugalskim krilnim nogometašem Ericom Henriquejem Estevesom de Sousu. Zdaj že nekdanji nogometaš angleškega Barnsleyja je s Celjani podpisal triletno pogodbo.

Dvajsetletni Erico de Sousa je prve nogometne korake naredil pri portugalskem klubu Fabril Barreiro, pri devetih letih pa se je družina preselila v Anglijo. Tam je naslednjih šest sezon igral v eni izmed akademij v Leedsu. Pri 15 letih ga je vzel Manchester City, pri katerem je ostal eno sezono. V svojo mladinsko akademijo ga je nato povabil Barnsley. Pri klubu iz osrčja britanskega otoka je mladi nogometaš prišel do članske selekcije, a bil v zadnje pol sezone nato posojen v nižjeligaša Hyde United. Pri slednjem je v tem času zbral 14 nastopov in dosegel en zadetek. "Verjamem, da je Erico tip igralca, ki smo ga iskali. Dobro se znajde na obeh krilnih položajih, hkrati pa tudi ustreza naši strategiji uveljavljanja mladih nogometašev. Je mlad, obetaven, ambiciozen, predvsem pa željan dokazovanja. V zadnjem obdobju ni bil v polnem tekmovalnem pogonu, a smo mu odločeni pomagati, da bi čim prej prišel do nivoja, ki si ga vsi skupaj želimo," je za spletno stran celjskega kluba dejal športni direktor Ambrož Krajnc.

Celjani so se okrepili.
Celjani so se okrepili. FOTO: Miro Majcen
"Prihod v Celje predstavlja korak naprej v moji karieri. S klubom sem se v zadnjem tednu dodobra seznanil, veseli me predvsem dejstvo, da gre za sredino, ki veliko vlaga v mlade nogometaše. Prepričan sem, da je v tej fazi kariere zame to idealno okolje, saj se tukaj odlično dela, treningi so denimo precej intenzivnejši in bolj načrtovani, kot sem jih bil vajen doslej. Zaupanje kluba bom skušal upravičiti s trdim delom in maksimalno angažiranostjo. Verjamem, da lahko moštvu pomagam do čim boljših rezultatov in da lahko tukaj tudi sam napredujem," pa je povedal novinec v celjskem klubu.

Pasica nogomet je doma na Kanalu A
Pasica nogomet je doma na Kanalu A FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PVSK
04. 08. 2015 17.34
+7
Tako se dela! Portugalci in Brazilci so nogometni narod in če jih kupiš mlade in je velika verjetnost da se bodo razvili v dobre igralce.. če ne drugega je verjetnost precej višja kot ti hrvati in bosanci ki prihajajo v našo ligo in se jim niti premikat ne da. Samo Shakhtar si poglejte koliko brazilcev je imel ko je zaslovel (11 od 11) na terenu in ti takrat še neznani Brazilci sedaj igrajo v Chealseaju in ostalih velikih klubih po svetu.
JanZiska
04. 08. 2015 14.27
+0
Meni se zdi Hosman dober nakup, vsekakor je proti Kopru nadpovprečno dobro branil.