Prva liga Telekom Slovenije

VIDEO: Celjani ugnali Kidričevce in ohranjajo pozitivno serijo neporaženosti, slavil tudi Koper

Celje, 22. 04. 2017 18.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Celja so v 30. krogu PLTS premagali Aluminij z 1:0. Kidričani so bili tisti, ki so kot zadnji porazili Celjane. Tokrat pa niti oni niso prekinili celjskega niza neporaženosti (ta traja že devet tekem).

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Celje - Aluminij
    02:07
    Vrhunci tekme Celje - Aluminij
  • Vrhunci tekme Koper - Rudar
    03:28
    Vrhunci tekme Koper - Rudar
Matic Kotnik
Matic Kotnik FOTO: Damjan Žibert
Še več, Jucie Lupeta je poskrbel za 12. zmago v sezoni, po kateri Celjani na petem mestu še vedno zaostajajo štiri točke za četrtouvrščeno Gorico. Aluminij po 15. porazu ostaja predzadnji s točko zaostanka za osmouvrščenim Krškim, ki v nedeljo gosti Olimpijo. Celjani so konkretneje začeli tekmo in nanizali nekaj strelov, povedli pa so v 18. minuti, ko je s svojim prvencem v celjskem dresu za 1:0 zadel Portugalec Jucie Lupeta. To je bila praktično tudi zadnja resna akcija ob izdihljajih prvega polčasa. Nato pa sta v 42. in 45. minuti nenatančno merila Lovro Cvek in Lupeta, poskus Rudija Požega Vancaša ob koncu prvega dela pa je ustavil Luka Janžekovič, vratar gostov, ki v prvih 45 minutah proti vratom Matjaža Rozmana (ta je zamenjal poškodovanega Matica Kotnika) niso sprožili niti enega strela. Zato pa je novega nevarnega že v 47. minuti izvedel Dalibor Volaš, ki je zadel okvir vrat. V nadaljevanju so Celjani še naprej lažje prihajali do zaključnih strelov (Volaš, Lupeta, Goran Cvijanović, Rudi Požeg Vancaš) kot gostje, ki pa so se vendarle bolj pogumno spustili v boj in tudi sami trikrat (neuspešno) sprožili proti vratom Celja. Toda ne enim ne drugim ni uspelo več spremeniti izida.

Koprčani do tesne zmage


Koprčani so po šestih krogih vendarle znova okusili slast zmage. Z njo so se na lestvici utrdili na šestem mestu, hkrati pa današnjemu tekmecu na sedmem pobegnili za šest točk. Junak tekme je bil Korejec In-Hyeok Park, ki je dosegel edini zadetek na tekmi in bil predvsem v prvem polčasu najnevarnejši nogometaš na igrišču. V prvem delu so bili konkretnejši gostitelji, ki so si pripravili kar nekaj lepih priložnosti, največ pa že omenjeni Park. Prvi je sicer v deveti minuti zagrozil Senijad Ibričić, ki je po desni strani prišel pred vrata gostov, toda Matej Radan je dobro zaprl vse poti proti mreži. Park je svoje priložnosti začel zapravljati v 25. minuti, ko je bil povsem sam na enajstih metrih, a je njegov močan poskus Radan odbil. Deset minut pozneje je znova osamljeni Korejec sprožil z roba kazenskega prostora malce z desne strani, še enkrat pa je svoje delo dobro opravil velenjski vratar. Zadnjo priložnost je imel Park v 40. minuti, ko je spet poskusil z roba kazenskega prostora, le da z leve strani, a bil takrat malce premalo natančen. Velenjčani so bili napadalno precej zadržani, kljub temu pa velja omeniti strel Dominika Glavine z glavo v 14. minuti, ko je žogo poslal malo čez koprska vrata, in prosti strel Stjepana Babića v 44. minuti, ko je z dobrih 25 metrov žogo poslal mimo vrat domačih.

Daniel Pranjić
Daniel Pranjić FOTO: Damjan Žibert

V drugem polčasu so domačini v uvodnih minutah tekmece stisnili na njihovo polovico in vršili pritisk proti vratom gostov, kar se jim je obrestovalo v 64. minuti. Jean-Claude Billong je malce zunaj svojega kazenskega prostora nespretno podal žogo, ki se je od Ibričića odbila proti Parku, ta pa jo je nato spodkopal in z lobom preko Radana poslal v mrežo z roba kazenskega prostora. Po golu so se napadu bolj posvetili tudi knapi, zaporedni streli Babića, Daborja Bokalića in Billonga pa so bili preslabi za spremembo izida. Tik pred koncem tekme je sicer John Mary zatresel prečko koprskih vrat, a bil za nameček še v prepovedanem položaju.

Izida:
Celje
- Aluminij 1:0 (1:0)
Lupeta 18.

Koper
- Rudar 1:0 (0:0)
Park 64.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

walter2
23. 04. 2017 16.42
Kidričevci!hahahahahaTo ti je ,ko je novinarski kader le "državljan"!
Viejo cabron
23. 04. 2017 12.47
In KOPRČANCE!?? Ajaj novinarji...
Nekdo tam
23. 04. 2017 11.18
Kidričani! Gospod novinar....
revolution17
22. 04. 2017 20.31
+2
Kidričevce??? Očitno je dandanes lahko novinar vsak ki ga iz ulice poberejo
laycan
22. 04. 2017 19.43
+4
kidričevce,a ti to resno,pa kje vas pobirajo