Prva liga Telekom Slovenije

VIDEO: Celjani z zmago na sosedskem derbiju nadaljujejo pozitiven spomladanski niz, Balkovec odrešil Domžale

Velenje, 29. 03. 2017 19.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

V 26. krogu Prve lige Telekom Slovenija sta se na stadionu Ob jezeru v sosedskem derbiju pomerili ekipi Rudarja in Celja. Zmage pa so se razveselili Celjani, ki so slavili z 2:1 in s tem podaljšali svoj niz neporaženosti v spomladanksem delu sezone. Velenjčani pa so po veliki zmagi nad Olimpijo izgubili še tretjič zapored.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Rudar Velenje - Celje
    03:52
    Vrhunci tekme Rudar Velenje - Celje
  • Vrhunci tekme Domžale - Aluminij
    03:19
    Vrhunci tekme Domžale - Aluminij
Celjani so v prejšnjem krogu kot prvi uspeli odščipniti točko Mariborčanom. Remi proti podprvakom pa so sedaj nadgradili z zmago na derbiju proti Rudarju.
Celjani so v prejšnjem krogu kot prvi uspeli odščipniti točko Mariborčanom. Remi proti podprvakom pa so sedaj nadgradili z zmago na derbiju proti Rudarju. FOTO: Damjan Žibert

Celjani so tudi v Velenju nadaljevali niz spomladanske neporaženosti, na drugi strani pa so Velenjčani doživeli tretji zaporedni poraz. Po anemičnem prvem polčasu sta ekipi v drugem pokazali bolj razburljivo predstavo, v kateri so nekaj več poguma in odločnosti pokazali gosti ter tako ostajajo v igri za četrto mesto. Velenjčani ostajajo sedmi, a z vse večjim zaostankom za zgornjim delom lestvice. Ekipi v prvem polčasu nista navdušili gledalcev v Velenju. Igra je večinoma potekala med obema kazenskima prostoroma, s številnimi napakami pri podajah in posledično redkimi priložnostmi. Prvi resnejši strel so gledalci videli šele v 24. minuti, ko je le malce mimo domačih vrat meril Nino Pungaršek s 25 metrov.

Pri Velenjčanih je dvakrat zagrozil Dominik Glavina, najprej je v 25. minuti njegov poskus obranil Matic Kotnik, v 33. minuti pa je po tem, ko je John Mary v kazenskem prostoru odvzel žogo Elvedinu Džiniću in podal v sredino, s približno desetih metrov žogo poslal visoko čez gol. Tik pred koncem polčasa je od daleč dobro sprožil Stjepan Babić, izkazal pa se je Kotnik. Takoj po začetku drugega polčasa je Amar Rahmanović z volejem zgrešil cilj, v naslednjih minutah pa so oboji (večkrat Celjani) sprožili še nekaj strelov in napovedali bolj razburljiv drugi del igre. Domači navijači so se tako v 57. minuti razveselili vodilnega zadetka, po podaji Damjana Trifkovića iz desnega kota je žoga prišla do Jean-Clauda Billonga, ki jo je iz bližine poslal v mrežo. Toda vodstvo ni trajalo dolgo, v 60. minuti je namreč svoj prvi zadetek v sezoni dosegel Damir Hadžić, ko je z glavo zadel po podaji iz kota.

Zatem sta pri Celju poskusila še Lovro Cvek in Elvedin Džinić, pri domačih pa je kmalu po vstopu v igro do strela prišel Bojan Vručina, a je izgubil boj s Kotnikom. Na drugi strani je Matej Podlogar sprožil malce izven kazenskega prostora, Matej Radan pa je dobro posredoval. V 73. minuti je zunanji del celjske mreže zatresel John Mary, sedem minut pozneje pa domače Jucie Lupeta. V 82. minuti so Celjani zagrozili dvakrat v isti akciji, ki jo je s strelom malce čez vrata končal Cvek. Pred tem je Radan izvrstno obranil strel Jureta Travnerja. V 89. minuti pa so Celjani odločili tekmo, ko je po protinapadu in podaji Rudija Požega Vancaša zadel Matej Podlogar. To je bil za 26-letnega Ljubljančana četrti zadetek v sezoni. Velenjčani bodo v 27. krogu v nedeljo gostovali v Domžalah pri Kalcerju, Celjani pa bodo dan prej gostili Domžale.

Domžalčani so se z zmago nad Aluminijem utrdili na tretjem mestu PLTS.
Domžalčani so se z zmago nad Aluminijem utrdili na tretjem mestu PLTS. FOTO: Damjan Žibert

Domžalčani so se utrdili na tretjem mestu prvenstvene lestvice, potem ko so na svojem igrišču premagali Aluminij. Čeprav je domača ekipa praktično ves čas prevladovala, pa je do zmagovitega zadetka prišla le malce pred koncem tekme. Prvi polčas v Domžalah se je končal z izenačenim izidom 1:1, čeprav so imeli nekaj več lepih priložnosti domači. Ti so povedli v 42. minuti, ko je po podaji Jureta Balkovca iz bližine svoj prvi zadetek po vrnitvi iz Dortmunda dosegel Alen Ožbolt. Gosti, ki so bili nevarni že v 21. minuti, ko je Dejan Milić posredoval po strelu Lovra Bizjaka, so izenačili v 45. minuti, ko je Bizjak unovčil enajstmetrovko, ki jo je zakrivil Balkovec s prekrškom prav nad njim. Domačini so sicer imeli še nekaj priložnosti, v drugi minuti je Jure Matjašič za malo zgrešil cilj po prostem strelu s 25 metrov, v 14. minuti je žogo po poskusu Amedeja Vetriha z dobrih 20 metrov Luka Janžeković s konicami prstov preusmeril čez prečko, v 24. minuti pa je močno sprožil Balkovec z roba kazenskega prostora, Janžeković je žogo odbil v kot. Prevlada gostiteljev se je nadaljevala tudi v uvodu drugega polčasa, med drugim je v 53. minuti znova streljal Ožbolt iz bližine, a je Janžeković žogo spet dvignil čez okvir vrat.

Po njem so gostje odbili žogo do Vetriha, ki je z 10 metrov streljal po tleh. Žogo je delno zaustavil Janžekovič, z golove črte pa jo je odbil Milan Kocić. V 68. minuti sta novi domači priložnosti zapravila Jan Repas in Gaber Dobrovoljc, v 75. pa je bil sam pred Janžekovićem Ivan Firer, a tudi njemu ni uspelo spraviti žoge v mrežo. V 80. minuti je Balkovec z roba kazenskega prostora žogo poslal malo čez prečko, isti igralec pa je tekmo odločil v 88. minuti, ko je zadel s prostega strela s približno 20 metrov. Francesco Tahiraj je sicer imel v zadnji minuti sodniškega dodatka priložnost za novo izenačenje, a je bil Milić na mestu, Bizjak pa je tik pred koncem žogo poslal čez gol. Domžale bodo v 27. krogu v soboto gostovale v Celju, Aluminij pa bo dan pozneje gostil Olimpijo.

Izid 26. kroga PLTS:
Rudar Velenje - Celje 1:2 (0:0)
Billong 57.; Hadžić 60., Podlogar 89.

Domžale - Aluminij 2:1 (1:1)
Ožbolt 42., Balkovec 88.; Bizjak 45./11-m.
 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mungos2
29. 03. 2017 20.21
+2
Samo da so tri točke ostale doma !!! Umetniški vtis ni pomemben !