Prva liga Telekom Slovenije

Celje do prve zmage v novi sezoni Prve lige - na areni Petrol je padla Gorica

Celje, 22. 07. 2016 19.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Celja so v drugem krogu Prve lige premagali Gorico z 1:0 in zabeležili prvo zmago v aktualni sezoni državnega prvenstva. Edini zadetek na tekmi za zmago Celjanov je po lepi podaji Mateja Podlogarja zabil hrvaški vezist Lovre Čirjak.

Pevnik nadaljuje z dobrim delom na klopi Celja.
Pevnik nadaljuje z dobrim delom na klopi Celja. FOTO: Damjan Žibert

Že v 3. minuti je Tilen Klemenčič s strelom iz obrata zadel vratnico, minuto zatem pa je Gregorja Sorčana skušal presenetiti Danijel Miškić. Okvir gostujočih vrat se je stresel tudi v 17. minuti, ko je z glavo po kotu poskušal Irfan Hadžić, domači nogometaši pa so bili še naprej tisti, ki so več napadali, vendar njihovi poskusi niso obrodili sadov. Toda minuto pred odhodom na odmor ob polčasu so bili blizu zadetka tudi gostje, ko je s strelom od daleč poskušal Matija Škarabot, žoga pa je tudi tokrat zadela okvir vrat.

Kar Celjanom ni uspelo v prvih 45 minutah tekme, je v drugem polčasu uspelo že v prvem napadu. Matej Podlogar je po desni strani lepo prodrl v kazenski prostor gostov - zamudil je Škarabot -, na drugi vratnici našel Lovra Čirjaka, ki mu ni bilo težko premagati nemočnega Sorčana. Po prejetem zadetku so gostje zaigrali bolj podjetno, toda Miha Gregorič in Andrej Kotnik nista bila natančna, v 58. minuti pa je Miran Srebrnič v igro poslal povratnika v goriško ekipo Dejana Žigona, ki je deset minut pozneje zapretil Maticu Kotniku, vendar je bil domači vratar na mestu. Pred tem je z roba kazenskega prostora streljal Čirjak, žoga pa je končala v kotu.

Izid je ostal nespremenjen tudi po strelu Miškića, do konca tekme pa si ekipi nista več priigrali kakšne resnejše priložnosti. Žogo so imeli več v nogah gostujoči nogometaši, vendar je bila njihova igra prepočasna, da bi lahko presenetili celjsko obrambo. Po podaji Žigona je v 82. minuti z glavo mimo vrat streljal Arčon, ki ni bil v najbolj ugodnem položaju. Bliže zadetku je bil v zadnji minuti rednega dela igre Rifet Kapić, Bede Amarachi Osuji pa je z roba kazenskega prostora streljal proti domačim vratom, vendar Kotnik ni imel večjih težav, da je ukrotil žogo. To je bila tudi zadnja priložnost na tekmi.

Prva liga, 2. krog, Celje:
Celje – Gorica 1:0 (0:0)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

šmajser1
22. 07. 2016 21.05
+5
Bravo Celje! Verjamem, da boste letos visoko!
rossonero.acm
22. 07. 2016 19.56
+4
To ,Celjani...