Prva liga Telekom Slovenije

Celjske nogometaše bo 'testirala' Kekova Rijeka

Celje, 24. 01. 2017 11.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Celjski nogometaši se nahajajo v Umagu, kjer je pred njimi prvi teden priprav na spomladanski del sezone, ko bodo, kot sami trdijo, lovili mesta, ki vodijo v evropak tekmovanja. Odigrali bodo tudi dve pripravljalni tekmi, prvo proti ekipi nekdanjega slovenskega selektorja Matjaža Keka.

Igor Jovičević
Igor Jovičević FOTO: Miro Majcen
Grofe čaka v četrtek preizkušnja z Rijeko na Rujevici, v soboto v športnem kampu v Umagu pa še z avstrijsko ekipo SV Horn. Ekipa se bo vrnila v Celje v nedeljo, a se nato prihodnji četrtek znova vrnila v Istro, kjer bo oddelala še drugi, dvotedenski del priprav. "Lahko rečemo, da gre za prelomni trenutek za naš klub, saj do sedaj moštvo še nikoli v zimskem času ni treniralo kar tri tedne izven domačega kraja, v vremensko precej boljših pogojih, kot so v tem trenutku doma in kar je tudi posebnega pomena, skupaj od jutra do večera, kar je dobrodošlo pri povezovanju ekipe in ustvarjanju čim boljšega vzdušja pred prvenstvenimi preizkušnjami v nadaljevanju," med drugim piše mna uardni spletni strani celjskega prvoligaša.

Dalibor Volaš je z osmimi goli prvi celjski strelec v jesenskem delu sezone.
Dalibor Volaš je z osmimi goli prvi celjski strelec v jesenskem delu sezone. FOTO: Miro Majcen

"Že po prvem dnevu lahko rečem, da so tukaj odlični pogoji za trening. Vzdušje in zagnanost v moštvu sta na visokem nivoju, še posebej lepo pa je videti vse mlade nogometaše, ki s trdim delom opozarjajo nase. Mladi so in bodo naša prioriteta tudi v prihodnje, ob kakovostnih starejših in bolj izkušenih igralcih pa verjamem, da bodo hitro napredovali. S tem namenom se je klub tudi odločil, da jim omogoči priprave, ob prikazanem na igrišču pa vidimo, da je odločitev prava. Dokaz sta Nino Pungaršek in Janez Pišek, ki sta v jesenskem delu postala nosilca igre in se popolnoma vključila v naš sistem igre. Kot igralca našega Šolskega nogometnega centra potrjujeta enega izmed ciljev klubske strategije: vsako sezono dati domačim nogometašem priložnost za uveljavitev," je za uradno spletno stran grofov iz Celja povedal športni direktor Spasoje Bulajić.

Na pripravah, ki jim poveljuje prvi trener ekipe Igor Jovičević, so naslednji nogometaši: Tilen Pečnik, Tim Obrez, Matic Marcius, Jure Travner, Žiga Kous, Damir Hadžić, Lovre Čirjak, Elvedin Džinić, Dalibor Volaš, Matej Podlogar, Rudi Požeg Vancaš, Tilen Klemenčič, Tadej Vidmajer, Nino Pungaršek, Matic Kotnik, Goran Cvijanović, Goran Galešić, Matjaž Rozman, Metod Jurhar, Jon Šporn, Janez Pišek, Ihor Koshman, Adnan Bašić, Amadej Brecl in Amar Rahmanović. Na preizkušnji sta Tautvydas Eliosius in Luka Belić, z ekipo trenira tudi Lovro Cvek.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tomjaz
24. 01. 2017 13.31
+1
Ne razumem Bulajiča, ko reče sta mlada nosilca, potem pa pripelje dva tujca Galešića in Cveka, namesto da bi gradili naprej z Piškom in Pungaškom... Imajo dobro ekipo, samo morajo dvigniti telesno pripravljenost in isto velja za ostale ekipe, kar je 2 mesečni premor ravno pravi.