Prva liga Telekom Slovenije

Domžalčani 'opazili': 'Prelahko izgubljamo točke'

Domžale, 27. 11. 2015 13.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Po 18 odigranih tekmah PLTS so varovanci domžalskega trenerja Luke Elsnerja dosegli 30 točk in so na lestvici v skladu s svojim ciljem na tretjem mestu, ki na koncu sezone prinaša kvalifikacije za Ligo Evropa. Domžalčani bodo z gostovanjem v Kopru krenili v drugo polovico sezone.

Matic Črnic
Matic Črnic FOTO: Miro Majcen
S pokalnim obračunom v Kopru se je začel tudi niz domžalskih golov v izdihljajih tekem, ki ga je odprl Benjamin Morel. Na domači tekmi proti Celju ga je nadaljeval Slobodan Vuk, v sredo v Krškem pa se jima je pridružil še Matic Črnic. "Znova smo se izvlekli v zadnjih minutah in to kaže na to, da ima ekipa pravi karakter. Grizemo vseh devetdeset minut in se ne predajamo vse do zadnjega sodnikovega piska. V Krškem smo bili celo blizu popolnemu preobratu, a nam je to preprečila vratnica. Če ostanemo realni, smo lahko z osvojeno točko zadovoljni," je o zadnji prvenstveni preizkušnji za uradno spletno stran domžalskega kluba povedal 23-letni nogometaš, ki mu podaljšan reprezentančni odmor ni prijal: "Tekmovalni ritem se poruši. Ogromno je treningov, na katerih piliš stvari, a potem zelo dolgo traja, da jih lahko preizkusiš na pravi tekmi. Zagotovo se je dolg odmor poznal, vendar to ni izgovor za remi v Krškem. Sedaj smo začeli z ritmom sreda – sobota, tako da bo urnik znova natrpan do konca." Poleg četrtega prvenstvenega gola v letošnji sezoni je krilni napadalec v Krškem prejel tudi četrti rumeni karton, kar pomeni, da si bo tekmo proti Kopru ogledal s tribune.

V začetku avgusta so Domžalčani na Bonifiki slavili s 3:2.
V začetku avgusta so Domžalčani na Bonifiki slavili s 3:2. FOTO: Damjan Žibert
Zaradi enakega razloga bo manjkal Darko Zec, poškodovani pa so Zeni Husmani, Adnan Golubović, Lucas Mario Horvat in Dejan Trajkovski: "Zagotovo je igralcu najtežje, ko ne more pomagati svoji ekipi. V letošnji sezoni sem veliko igral in sestavni del nogometa so tudi kartoni in kazni zaradi njih. Naslednja tekma je že v sredo, tako da ne bom dolgo počival," za spletno stran kluba pravi nekdanji član Maribora, ki je s svojimi igrami v letošnji sezoni izjemno zadovoljen: "To je moja prva prava sezone v karieri. Dolgo časa že igram v prvi slovenski ligi, vendar še nikoli nisem imel tako pomembne vloge v ekipi. V Domžalah se odlično počutim, kar je očitno tudi na igrišču. Najbolj pomembno je, da nadaljujem v takšnem ritmu, saj je kontinuiteta ena najpomembnejših stvari v nogometu." Prav kontinuiteto rezultatov v zadnjem obdobju pogrešamo pri rumenih, ki so v nizu treh prvenstvenih tekem brez zmage: "Prelahko izgubljamo točke na tekmah z moštvi, ki so na lestvici za nami. Povratna tekma četrtfinala pokala v Kopru nas je čustveno izpraznila. Vse sile smo usmerili v uvrstitev v polfinale in to se je na zadnjih dveh tekmah poznalo. Pred nami so še štiri tekme in že jutri se bomo pomerili s Koprom, kjer si želimo novih treh točk. Prepričan sem, da bo zmaga odšla z nami," v soigralce verjame Črnic, ki je v letošnji sezoni z golom proti Kopru poskrbel za minimalno zmago svoje ekipe na domači tekmi: "Pred nami je neugodno gostovanje, saj je Koper dodobra prevetril svojo ekipo. Strokovno vodstvo nam bo v analizi tekmeca zagotovo posredovalo vse potrebne informacije o novem Kopru. Bonifika nam v letošnji sezoni ustreza in verjamem, da nam bo tudi po sobotni tekmi."

Nejc Vidmar bo imel pomembno vlogo na tekmi v Kopru.
Nejc Vidmar bo imel pomembno vlogo na tekmi v Kopru. FOTO: Damjan Žibert
Domžalčani so v letošnji sezoni dvakrat gostovali na Bonifiki. V 1. kolu državnega prvenstva so slavili s 3:2, na povratni tekmi četrtfinala slovenskega pokala pa je bil izid 2:1 v njihovo korist.

Pasica nogomet je doma na Kanalu A
Pasica nogomet je doma na Kanalu A FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mungos2
27. 11. 2015 16.15
+3
Prelahko izgubljajo točke, kar je normalno. Ne vem, ali po tekmi analizirajo poteze posameznikov in izgubljenih žog ali samo rezultat?? To, koliko žog izgubita Majer in Horič skupaj, to je za knjigo rekordov. Najbolj me pa moti to, da za mladeniče Domžal enostavno ni mesta niti na rezervni klopi. Žalostno !!