Prva liga Telekom Slovenije

Cvek, Barišić in Mitchell so postali celjski grofje

Celje, 14. 02. 2017 10.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Novi člani celjske nogometne družine so Lovro Cvek, Tomislav Barišić in Adam Mitchell. Lovro Cvek je 21-letni defenzivni vezist iz Varaždina, Tomislav Barišić pa 23-letni desni bočni branilec iz Posušja v BiH. Tu je še Adam Mitchell, 20-letni osrednji branilec z Nove Zelandije.

Lovro Cvek
Lovro Cvek FOTO: NK Celje
Lovro Cvek se je rodil v Varaždinu, kjer je tudi začel nogometno pot. V matičnem klubu je za člansko moštvo zaigral v sezoni 2013/2014. Nato je dve leti nosil dres Zavrča, na začetku letošnje sezone pa se je preselil k Aluminiju. V zimskem premoru je postal prost igralec brez odškodnine, zadnje tri tedne pa je treniral z našim moštvom in prepričal strokovno vodstvo v skupno sodelovanje. 21-letnik je nastopil tudi za hrvaški reprezentanci U20 in U21, vpisal je tri nastope. "Srečen sem, da sem prišel v tako dobro organiziran klub. Z novimi soigralci sem se dobro ujel, veliko se družimo in všeč mi je, da ni razlik med nami, da ni razlik med mlajšimi in starejšimi. V ekipi je vse v najlepšem redu. S slovenskim nogometom sem se v zadnjih dveh letih in pol dobro spoznal, sedaj bom naslednja tri leta v tem moštvu in zaenkrat mi je tukaj zelo všeč. Trenutno me ne vleče drugam v tujino, navsezadnje sem še mlad in me čaka tukaj precej dela. Navijačicam in navijačem pa lahko obljubim, da se bom trudil vsako tekmo, da bom dal vse od sebe za ekipo in da nanizamo čim več zmag, da bi lahko poleti igrali v kvalifikacijah za evropska tekmovanja," je za uradno spletno stran celjskega prvoligaša povedal Cvek. Tomislav Barišić je 23-letni desni bočni branilec iz Hrvaške, rodil pa se je Posušju v Bosni in Hercegovini, tako da ima potna lista obeh držav.

Lovro Cvek, Tomislav Barišić in Adam Mitchell
Lovro Cvek, Tomislav Barišić in Adam Mitchell FOTO: NK Celje

Veljavnost njegove pogodbe je do junija 2019, na njegovem dresu bo številka 34. Barišić je v Posušju sprva igral za tamkajšnji klub, nato pa kot kadet odšel v Dinamo Zagreb. Leta 2010 je prestopil v NK Zagreb, čeprav je bil mladinec, pa je že nastopal s članskim moštvom. Pozimi 2013 je sledila polletna posoja v hrvaški Rudeš. Po vrnitvi je bil do poletja 2014 znova član Zagreba, zatem je šel v Velež Mostar. Lani pozimi se je vrnil v Rudeš, kjer pa se je pred kratkim dogovoril za prekinitev sodelovanja. Za mlado reprezentanco Bosne in Hercegovine U21 je odigral 6 tekem. "Vesel sem, da sem podpisal za nov klub, Celje bo naslednji korak naprej v moji karieri. Verjamem, da se bom kmalu prilagodil, vzdušje v ekipi je dobro in s pomočjo soigralcev se bom hitro navadil na novo okolje. Slovensko prvenstvo sem v preteklosti spremljal, o Celju pa mi je pripovedoval prijatelj Danijel Miškić, ki je bil član kluba nedolgo nazaj. Naša želja je znana, to je osvojitev četrtega mesta, sam bom naredil vse, da nam bo na koncu to tudi uspelo." Adam Mitchell je 20-letni osrednji branilec iz Aucklanda. Njegova mati je hrvaškega rodu, vendar se je še pred Adamovim rojstvom preselila na Novo Zelandijo, zato ima naš novi član tudi hrvaški potni list. Med grofi bo do junija 2019, na dresu pa bo nosil številko 26. Mitchell se je nogometnih veščin učil v klubu Wanderers, kjer je prišel v člansko moštvo poleti 2013. Dve leti pozneje se je preselil v WaiBOP United, kjer je ostal eno sezono. Na začetku letošnje sezone pa se je odločil za prihod v Evropo, pogodbo je podpisal z beograjsko Crveno zvezdo. Ta ga je v jesenskem delu prvenstva posodila v OFK Beograd. Po vrnitvi pa se je s klubskim vodstvom odločil za sporazumno prekinitev pogodbe. Adam je nastopal za novozelandski reprezentanci U17 in U20, v obeh je zbral po devet nastopov. Zdaj bo član rumeno-modrih. "Prihajam z drugega konca sveta, vendar imam sorodnike na Hrvaškem. To je tudi eden izmed razlogov, da se ne bojim prihoda v Evropo, kjer se igra odličen nogomet. Zelo sem vesel, da bom igral v Celju. Slišal sem, da slovenska liga napreduje, tudi Celje pa želi v prihodnje biti boljše in boljše ter se redno uvrščati v evropske kvalifikacije. Veselim se igranja tukaj, sam pa si želim napredovati in že kmalu nastopiti v začetni enajsterici. Seveda bo to zelo težko, vendar bom dal vse od sebe, da pomagam klubu do uspehov," pa je za uradno spletno stran NK Celje dejal Mitchell.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tedoVV2HCmedo
14. 02. 2017 13.53
-1
Ubogi Novozelandec, morda misli, da mu bo dobro, ker je v evropskem klubu. Bo na treningih stalno imel zraven sebe prevajalca, ker trenerji v naši ligi ne znajo drugih jezikov kot južno-slovanskih?
Dloading
14. 02. 2017 15.36
+1
Verjetno zna hrvaško, če je mama hrvatica?
BOZICEKSLO
14. 02. 2017 12.13
-2
To so prave okrepitve tri komada iz nenada
tomjaz
14. 02. 2017 15.12
haha dej ne smeši se... to so še slabše okrepitve kot jih je pripeljala Olimpija... Primer Barisic desni bočni igral v drugi hrvaški ligi le 9 tekem in pa Stiglec, pa standarni član Slavena v prvi hrvaški ligi...
degenos
14. 02. 2017 20.13
martinov
14. 02. 2017 12.09
+0
Ubogi, da nimate kaj drugega za poročati !. O Mariboru in Olimpiji vam je zmanjkalo, ker ste že razpisali. Sedaj je očitno na vrsti Celje. Novica za nikamor. Vse to se je že vedelo prejšnji teden. Tako kot se o Nataliji Verboten in ostalih oglasih ve že dolgo, da so samo za polnjenje vašega progračuna s plačano promocijo. Ali Murko nima denarja, ker ga nič ni ? Premalo koledarjev je prodal, da bi oglas plačal. Enkrat že dajte ukiniti neke oglase, katere vsi preskakujemo in so moteči !! Oglaševalcem povišajte ceno, če že želite oglaševati, pa bo vsega manj za uporabnike !