Prva liga Telekom Slovenije

Kapetan Olimpije opozarja tekmece: Predvsem v napadu še imamo precej rezerv

Ljubljana, 11. 02. 2016 14.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometni klub Olimpija je krenil v zadnji del priprav na spomladanski del sezone. Po prihodu iz Novigrada, kjer so zmaji na Istra winter cupu osvojili 3. mesto, jih do konca priprav čakata še dve pripravljalni tekmi. Darijan Matić verjame, da imajo ljubljančani rezerve predvsem v napadu.

Jesenski prvaki so se po nekajdnevnem premoru včeraj zopet zbrali na treningu. Pred njimi je zaključek zimskih priprav, konec meseca pa tudi že prva tekma v slovenskem prvenstvu proti prevetreni ekipi Kopra. Še pred tem zeleno-bele čakata še dve 'generalki'. V soboto bo prvi nasprotnik slovaška Žilina, le teden dni kasneje pa bodo zmaji svojo zadnjo pripravljalno tekmo odigrali proti Tereku iz Groznega, ki se trenutno nahaja na 7. mestu ruske lige.

Hentyja in soigralce v 2. krogu spomladanskega prvenstva gosti prvak Maribor.
Hentyja in soigralce v 2. krogu spomladanskega prvenstva gosti prvak Maribor. FOTO: Miro Majcen

Kapetan Darijan Matić je za klubsko spletno stran Olimpije strnil svoje misli o dosedanjem poteku priprav: "Na pripravah v Novigradu smo storili korak naprej v taktičnem in fizičnem smislu. Tekme, ki smo jih odigrali na Hrvaškem, smo izkoristili za uigravanje moštva, ki z vsakim dnem lepo napreduje. Čeprav smo bili proti koncu že malce utrujeni, menim, da smo iz teh priprav izvlekli maksimum."

"Glede na to, da je naša obramba že sedaj stabilna in zanesljiva, saj prejemamo zelo malo zadetkov, nas do uvodne tekme s Koprom čaka še nekaj dela v fazi napada. Moram pa poudariti, da travnate površine v Novigradu in Umagu niso bile ravno v najboljšem stanju, kar je oteževalo razvoj igre v napadu. Pomembno pa je, da skozi vse težje prijateljske tekme stopnjujemo svojo formo," je rezerve Olimpije razkril 32-letni igralec zvezne vrste.

Darijan Matić je po odhodu Šporarja prevzel kapetanski trak.
Darijan Matić je po odhodu Šporarja prevzel kapetanski trak. FOTO: Damjan Žibert
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rambek
11. 02. 2016 18.13
-5
V napadu je kaj pa ko obramba in vezna linija sepata oz sta rak rana olimpije ze od nekdaj.
probeg
11. 02. 2016 18.39
-5
Glede na to kok golov smo letos dobil, se ne bi strinjal s tabo.. Ce pa sedaj pristejes se vidmarja.. Khm. OLIMPIJW, SAMPION
bovin
12. 02. 2016 09.37
+4
KOLIŠČAR S KAKŠNIM DOKAZO LAHKO TRDIŠ , DA JE OLIMPIJA 2005 ŠAMPION VITRINA JE PRAZNA STOŽICE SO PRAZNE ČE HOČETE IMET MALO VEČ GLEDALCEV POTEM MORA PRIT V LJUBLJANI PA RES ŠAMPIONSKI KLUB NK MARIBOR.
tekač
12. 02. 2016 10.51
Ozkost je lastnost malega človeka. Malega naroda pa zaplankanost.
POVEMRESNICO
11. 02. 2016 16.39
+10
Ste pa na 24ur. res neokusni. Vsak dan samo Lolimpija. Pa to ni res. Komaj čakam da se prvenstvo začne in jih bodo začeli nabijat. Kaj hitro bodo gledali v hrbet Mariboru.
TilenRakovec
11. 02. 2016 15.41
+5
"Smo storili korak naprej" hahahhahaha po tej izjavi sem nehal brat in se ponovno iz srca nasmejal hahahahhahaha drugače pa upam da vam končno uspe premagati večnega tekmeca Žilino ki vas vedno nabije sicer pa nič narobe glede na to da gre za visoko rangiran 4 razredni slovaški klub.
Smeljo
11. 02. 2016 16.20
-4
Sej ne rabs brat haha me pa veseli da te nasmejemo ker ob mariboru mi gre na jok haha