Prva liga Telekom Slovenije

Delitev točk na derbiju novincev, Krško boljše od Gorice

Domžale, Krško, 06. 08. 2016 20.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Kalcerja iz Radomelj in Aluminija so se v 4. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 2:2. Za Aluminij je dva zadetka prispeval Lovro Bizjak. Na stadionu Matije Gubca, pa je Krško z 1:0 premagalo ekipo Gorice. Edini gol je dosegel Martin Kramarič.

Goričani so klonili v Krškem.
Goričani so klonili v Krškem. FOTO: Damjan Žibert
Novinca v nogometni družbi najboljših sta sezono odprla s tremi porazi, po njih pa je bilo predvsem turbulentno v vrstah zasedbe iz Kidričevega, saj je v začetku tega tedna odstopil športni direktor Mladen Dabanović. V njunem današnjem medsebojnem dvoboju nobena ekipa ni pobrala smetane, tekma v mestu ob Kamniški Bistrici se je končala z nedoločenim izidom 2:2.

Uvod je pripadel gostom, ki so si v uvodnih petnajstih minutah priigrali nekaj (pol)priložnosti, žoga pa po strelih Roberta Kureža, Matica Vrbanca in Antona Rogine ni našla poti do mreže domačega vratarja Aljaža Ivačiča. A gostitelji so odgovorili na najboljši možni način, v 16. minuti je napadalec Marko Kovjenić svoje soigralce popeljal do vodstva z 1:0. V nadaljevanju je potekal dokaj enakovreden boj, žogo so nekaj več imeli v posesti gostujoči igralci, igra pa je bolj ali manj potekala na sredini igrišča.

Radomljani so obetavno začeli drugo polovico tekme, v priložnosti za zadetek se je znašel Kristijan Šipek, v 52. minuti pa se je po kotu z desne strani v domačem kazenskem prostoru najbolje znašel Lovro Bizjak in izenačil na 1:1. V nadaljevanju so izbranci domačega trenerja Dejana Đuranovića skušali znova priti do rezultatske prednosti, poskusa Nemanje Jakšića in Igorja Barukčića nista našla poti do mreže, v 69. minuti pa so gostje povedli, po podaji Matica Vrbanca je še drugič na tekmi zadel Bizjak. Gostitelji so po zaostanku z vso silo pritisnili na gostujoča vrata, v 77. minuti pa je izenačujoči gol dosegel "rezervist" Luka Gajić. Le tri minute kasneje so se privrženci domače ekipe prijeli za glavo, saj je Žan Kumer prejel drugi rumeni karton in je moral predčasno pod prho, gosti pa v končnici tekme niso izrabili kadrovske premoči na igrišču. V izdihljajih tekme je resda še drugič porumenel gostujoči nogometaš Nemanja Jakšić, tekma pa se je končala brez zmagovalca. Radomljani bodo v 5. krogu v petek, 12. avgusta, gostovali v Celju, Aluminij pa bo dva dni zatem gostil Krško.

Nogometaši Radomelj so prišli do prve točke v letošnji sezoni. Prav tako Aluminij.
Nogometaši Radomelj so prišli do prve točke v letošnji sezoni. Prav tako Aluminij. FOTO: Damjan Žibert

Kramarič Krčanom prinesel zmago nad Gorico

Krčani so v 4. krogu le prišli do prve zmage v sezoni. Iz treh strelov na celotni tekmi so z enim zadeli v polno, junak zmage je bil Martin Kramarič. Z zmago so se Krčani na lestvici približali današnjemu tekmecu zgolj na točko. Ta je ob dveh zmagah vpisal še drugi poraz, pa čeprav je proti tekmečevim vratom streljal desetkrat. A vsakokrat nenatančno. Že prvi polčas je minil predvsem v znamenju nenatančnih strelov. Domači so zgolj enkrat prišli do zaključnega strela, v 20. minuti je nenatančno meril prav Kramarič. Na drugi strani so bili precej konkretnejši Novogoričani, a vseh šest poskusov Mihe Gregoriča, Gianluce Franciosija, Tineta Kavčiča, Dejana Žigona in Bedeja Osujia (ta je poskusil dvakrat) je zgrešilo cilj.

V uvodu drugega polčasa ekipi nista prihajali do strelov oziroma priložnosti, toda v 60. minuti je Kramarič razveselil domače navijače, ko je zadel za 1:0 po podaji Filipa Dangubića. Na drugi strani je prvi strel v drugem polčasu v 63. minuti sprožil Žigon, a spet žogo poslal mimo gola, tako kot tudi pet minut zatem. Podobno je storil tudi Osuji v 76. minuti, v 90. minuti pa je s strelom z glavo zgrešil še Rok Grudina. Krčani bodo v 5. krogu prihodnjo nedeljo gostovali v Kidričevem, Gorica pa bo dan prej gostila Maribor.

 

Izidi 4. krog PLTS:
Radomlje - Aluminij 2:2 (1:0)
Kovjenić 16., Gajič 77.; Bizjak 52., 69.

Krško - Gorica 1:0 (0:0)
Kramarič 60.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.