Prva liga Telekom Slovenije

Benko prepričan, da bo Olimpija večni derbi pričakala v želeni formi

Ljubljana, 11. 10. 2016 13.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Večni nogometni derbi med Olimpijo in Mariborom bo vrhunec 13. kroga slovenskega prvenstva. V soboto na stadionu Stožice bo šlo za dvoboj prvo in drugo uvrščene ekipe PLTS (prenos na Kanalu A in VOYO ob 20. uri). Tekmo težko pričakuje nogometaš zmajev Leon Benko, ki dobro ve, kaj prinaša derbi.

Udarna igralca Olimpije Leon Benko in Rok Kronaveter.
Udarna igralca Olimpije Leon Benko in Rok Kronaveter. FOTO: Miro Majcen
V soboto bo na sporedu drugi večni derbi v letošnji sezoni. Tekmeca sta se srečala že v 4. krogu na stadionu Ljudski vrt, tokrat bo derbi v 13. krogu PLTS na stadionu Stožice. Prvi derbi sezone se je končal brez zmagovalca (1:1), zanimivo bo videti, kako se bo razpletel dvoboj v Ljubljani. Na lestvici sta moštvi na prvem in drugem mestu lestvice. Olimpija je vodilno moštvo lige z 28 točkami, Maribor na drugem mestu zaostaja štiri točke.

"Za nas je vselej najpomembnejša vsaka naslednja tekma. Torej, na vrsti je obračun z Mariborom, ki sam po sebi prinaša veliko čustev, naboja in ne nazadnje veliko rivalstvo med moštvoma. Mi se na vsako tekmo pripravljamo z enako vnemo, osredotočenostjo in željo po zmagi. V dozdajšnjem delu sezone smo opravili dobro delo, toda to moštvo je sposobno igrati še veliko bolje. Zavedamo se, kaj nas čaka v soboto, nova zahtevna tekma, ki kot vsaka druga v PLTS, prinaša pomembne točke v boju za vrh prvenstvene razpredelnice. Na nas je, da čim bolje izkoristimo še nekaj dni, ki nam jih je ostalo na voljo. Prepričan sem, da bomo sobotno preizkušnjo pričakali v želeni formi," je pred tekmo za klubsko spletno stran dejal nogometaš Olimpije Leon Benko.

Večni derbi bo na sporedu v soboto na stadionu Stožice, Prenos obračuna Olimpije in Maribora si boste ob 20. uri lahko ogledali na Kanalu A in VOYO.
"Glede na 14-dnevni premor smo razpoložljivi čas za treninge zelo dobro izkoristili. Intenzivnost dela se je povečala, noge so nekoliko bolj trpele, toda sedaj vstopamo v obdobje, ko bo omenjena intenzivnost popustila in bodo na vrsto prišle malenkosti, ki so izrednega pomena v tekmah, kot nas čaka v soboto. Najpomembneje je, da smo v nov teden vstopili sveži, motivirani in željni novega dokazovanja," je optimist nogometaš, ki je igral za celo vrsto kvalitetnih moštev: Slaven Belupo, Standard, Nürnberg, Rijeko in Sarajevo.

"Res je, da sem potreboval določen čas za prilagoditev, toda fantje so me od prvega dne sprejeli medse. Treniram in igram tekme s skupino izjemnih nogometašev, soigralcev, ki ima pred seboj jasno začrtane cilje. S svojo trenutno formo sem kar zadovoljen, a lahko ponudim bistveno več. Na meni je, da se na vsakem treningu dokazujem, ko pa se ponudi priložnost na tekmi, jo moram maksimalno izkoristiti. Naša velika prednost je močna konkurenca znotraj ekipe, saj nas ta žene naprej, da smo z vsakim dnem boljši. Trenerjeva odločitev je zadnja, ki jo moramo spoštovati vsi," je še dejal Benko.
Nogometaši Olimpije se bodo v soboto v Stožicah pomerili z Mariborom.
Nogometaši Olimpije se bodo v soboto v Stožicah pomerili z Mariborom. FOTO: Miro Majcen
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ledr
12. 10. 2016 14.47
V soboto gladka zmaga Maribora! Milanič že brusi kopačke svojim igralcem...
degenos
11. 10. 2016 17.42
-2
ma pust reprezentanco ...to ni pomembn ...pomebn je derbi !! sej tko senou uvrstila na svet prvenstvo
kameltrajbar
11. 10. 2016 17.27
-1
...danes igra slovenija..teli pa vsiljujejo članke o ligi???...kaki lo>leki...:)))
Barbarezo
11. 10. 2016 17.37
DOKLER STAJERSKI ZABAR DAJE GOLE JE VSE OKEJ ... DEJMOOOO KRONA!!! OLIMPIJA!!!!
degenos
11. 10. 2016 18.22
i141
12. 10. 2016 14.17
+2
degenos
11. 10. 2016 17.21
+1
ha ..olimpijja se bo maščevala za zadnji poraz v stožcah z Mariborom ....... tm je skomina igral z Mariborom !
Chelsea1991
11. 10. 2016 17.21
-1
pojej se butalec en, lani oktobra in letos avgusta pa je sodnik pomagal bežigradu do točke
degenos
11. 10. 2016 17.43
+1