Dobre novice za zmaje: Oduwa nared za zaključek prvenstva in finale pokala

Nogometaši Olimpije v spomladanskem delu sezone nimajo veliko razlogov za veselje. V Prvi ligi Telekom Slovenije so močno zaostali za pričakovanji in praktično brez boja predali krono Mariborčanom. Za nekaj dobrih novic pred zaključkom sezone je poskrbel Nathan Oduwa, ki se vrača po poškodbi in bo nared za zaključek prvenstva in finalno tekmo Pokala Slovenije proti Domžalam.

Nathan Oduwa

Nathan Oduwa se vrača in bo poskušal v zaključku prvenstva pomagati zmajem do želenega drugega mesta in pokalne lovorike. (Foto: Aljoša Kravanja)

Nekdanji nogometaš Tottenhama si je na drugi tekmi spomladanskega dela sezone proti Rudarju nesrečno poškodoval koleno, od takrat ga na zelenicah več nismo videli. 21-letni Londončan je od tedaj trdo delal, da bi se lahko vrnil še pred koncem sezone, in to mu je uspelo. Zadnjih nekaj tednov pridno in na polnih obratih vadi s soigralci, na nedeljski tekmi proti Gorici pa bo prvič tudi konkuriral za nastop. "Poškodba je verjetno najtežji del nogometaševe kariere. Tega si ne želi nihče. Ampak bil sem pozitiven, spodbujal sem moštvo, ker hočem, da nam gre dobro. Imamo skupni cilj, to je igranje v Evropi v naslednji sezoni," pravi Nathan Oduwa, ki bo na zadnjih tekmah vsekakor dodatno orožje moštva Safeta Hadžića.

"Počutim se dobro. Veliko sem delal na fizični moči, prepričan pa sem, da me bo trener počasi vračal v postavo," svojo pripravljenost ocenjuje samozavestni Nathan, ki se zaveda, kakšna je njegova naloga pri zmajih. "Moja naloga je dosegati gole. Kingsley (Boateng op. p.) je bil prav tako poškodovan in je trdo delal, da se je vrnil. Upam, da bo njegova energija pomagala tudi meni, ko bom nazaj," zaključuje Oduwa. Kot rečeno se bodo zmaji v predzadnjem, 35. krogu Prve lige Telekom Slovenije v gosteh pomerili z Gorico. Ljubljančani se borijo za naslov podprvaka, Novogoričani pa krčevito lovijo mesta, ki v prihodnji sezoni prinašajo nastop v evropskih tekmovanjih. Tekmo si boste lahko v nedeljo ogledali v živo na Kanalu A. S prenosom začnemo ob 16.35.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 27
 
degenos 19.05.2017 21:01:38
koga bojo pripeljal totki ...mogoče koga za desetine miljona evrov ..???kaj veš ...
degenos 19.05.2017 21:03:01
da bojo lahk konkurenčni kaki ekipi v kval. LP ..ane hihihi
MaunelNeuer 20.05.2017 17:08:37
kak peče ojojojojojoj KP vas je narezal....ane
degenos 20.05.2017 22:19:26
sej to ni več pomembno ...koper je out
Več komentarjev