Prva liga Telekom Slovenije

Domžalčani našli pravi odgovor na zgoden šok Ankarančanov, podprvaki Goričani poraženi in še vedno brez točke

Dravograd, 30. 07. 2017 20.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Nogometaši Ankarana Hrvatinov so v 3. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Dravogradu izgubili proti Domžalam z 1:3 (1:1). Celje pa je z domačo zmago prebil led, medtem ko Goričani presenetljivo zasedajo zadnje mesto brez osvojene točke.

Romžanova četa nadaljuje z dobrimi igrami v tej sezoni.
Romžanova četa nadaljuje z dobrimi igrami v tej sezoni. FOTO: Damjan Žibert

Nogometaši z Obale, ki začasno domujejo v precej oddaljenem Dravogradu, tudi po tretji tekmi v prvi ligi ostajajo brez zmage in pri eni točki. Tokrat so za tekmeca imeli "evropske" Domžale in dvoboj proti njim dobro začeli, a so gosti v drugem polčasu stvari postavili na svoje mesto in prišli do druge zmage v sezoni.

Tekma se je začela po godu domačih nogometašev. Rok Kidrič se je v peti minuti lepo znašel v kazenskem prostoru Domžal in žogo vrnil na dobrih deset metrov od gola, kjer je bil Mihovil Klapan in jo poslal v domžalsko mrežo. V nadaljevanju so imeli gosti pobudo, več žogo v svoji posesti, toda z izjemo nekaj bolj ali manj nenevarnih strelov Jana Repasa in Adama Gnezde Čerina pravih priložnosti ni bilo. V 40. minuti pa so gosti vendarle zasluženo izenačili, ko je Repas žogo lepo podal med dvema branilcema domačih v kazenski prostor, kamor je pritekel Lovro Bizjak in z leve strani zadel za 1:1.

Kmalu po začetku drugega polčasa so gosti povedli. Bizjak je prodrl proti kazenskemu prostoru, podal na prvo vratnico do Ivana Firerja, ta je žogo vrnil v sredino do osamljenega Luke Volariča, ki je žogo mirno poslal v spodnji desni kot vrat domačih. V 61. minuti so precej podjetnejši Domžalčani še povišali prednost, s približno 20 metrov je do strela prišel Repas, sprožil iz prve, žoga je na poti do gola oplazila še njegovega ležečega soigralca Gnezdo Čerina in končala v mreži.

V 77. minuti je razpoloženi Repas prišel do novega strela, tokrat malce z leve strani s približno desetih metrov, a zadel le zunanji del mreže, v 79. minuti pa mu je strel z glavo Matej Paal obranil. Tri minute pozneje je na drugi strani z glavo poskusil Erik Gliha, a meril previsoko. V 85. minuti je do žoge tri metre od domžalskega gola prišel Gal Primc, toda jo slabo zadel in poslal visoko čez vrata.

Dvoboj ekip, ki sta bili v tej sezoni še brez točke, je pripadel Celjanom. Ti so do odločilnega gola prišli po desetih minutah drugega polčasa, prednost pa so znali obdržati do konca, pa čeprav so se Novogoričani trudili izenačiti in imeli (jalovo) pobudo. Celjani so tako ohranili dober niz proti Gorici, saj so proti njej ostali neporaženi že osmo tekmo zapovrstjo.

Prvi polčas ni posebej navdušil. Ekipi sta precej poredkoma prihajali do obetavnih akcij, posledično tudi nevarnih strelov ni bilo prav veliko. Pri Celjanih je bil še najnevarnejši Jucie Lupeta v tretji minuti, ko je z malce "akrobatskim" poskusom žogo dvignil čez Grego Sorčana, a jo poslal mimo gola.

Gosti pa so nevarneje zagrozili dvakrat. V 11. minuti je Rifet Kapić lepo podal do Leona Mariniča, ki je z desne strani kazenskega prostora žogo le za malo poslal mimo nasprotne vratnice. V 40. minuti pa je do strela iz bližine prišel še Dejan Žigon, toda Matjaž Rozman je ostal nepremagan.

V uvodu drugega polčasa je najprej sprožil Žigon z roba kazenskega prostora, a je bil Rozman na mestu, po še nekaj neuspešnih strelih na obeh straneh pa je v 55. minuti najprej Rudi Požeg Vancaš oddal žogo na desno stran kazenskega prostora do Lupete, ta jo je po tleh poslal v petmetrski prostor, kjer je do nje prišel Lovro Cvek in jo zabil v mrežo za celjsko vodstvo z 1:0.

Novogoričani so se nato sicer trudili, imeli pobudo in tudi kar nekaj strelov proti celjskim vratom, a so bili vsi preslabi, premalo natančni ali pa končali v bloku domačih branilcev.

Celjani bodo v 4. krogu v petek gostovali v Kidričevem, Gorica pa dva dni pozneje v Domžalah.

 

Prva liga, 3. krog: 
Ankaran Hrvatini - Domžale 1:3 (1:1)
Celje - Gorica 1:0 (0:0)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ROKSI1970
31. 07. 2017 07.41
+1
degenos
30. 07. 2017 22.22
-7
toooo....Domžalčani zmaga ....lepi goli ..v četrtek pa v stožicah napredovanje ..ane
united666
31. 07. 2017 12.17
+3
ti se cim prej odsel iy domzal k taki kot si ti mecejo slabo luc na domzalcane raje se presel v ljubljano