Prva liga Telekom Slovenije

Domžalčani odštevajo dneve do začetka priprav: 'Naš cilj je uvrstitev na eno izmed mest, ki vodijo v Evropo'

Domžale, 05. 01. 2018 10.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Domžal so z individualnim delom začeli že pred novim letom, svojo pripravljenost pa bodo postopoma stopnjevali do prvega treninga v novem koledarskem letu. Prve skupne aktivnosti se zelo veseli tudi nekdanji mladi slovenski reprezentant Lovro Bizjak, v tej sezoni novinec v rumeni družini.

Lovro Bizjak med tekmo s Freiburgom.
Lovro Bizjak med tekmo s Freiburgom. FOTO: Damjan Žibert
"Prepričan sem, da že vsi skupaj komaj čakamo na prvi trening. Čeprav je za nami naporen jesenski del, smo se v decembrskem času lahko dobro spočili in miselno pripravili na nadaljevanje sezone. Pred nami je še osemnajst tekem v spomladanskem delu sezone in naš cilj je uvrstitev na eno izmed mest, ki vodijo v Evropo," je uvodoma za uradno spletno stran Domžal povedal Lovro Bizjak, ki se odlično znajde na vseh položajih v napadalnem delu ekipe. V jesenskem delu sezone je skupaj s Tilnom Klemenčičem zbral največ nastopov med domžalskimi nogometaši – odigral je namreč šestnajst tekem, vknjižil 961 igralnih minut in dosegel tri zadetke. Uspešne igre je prikazal tudi v kvalifikacijah za Ligo Evropa, kjer je nastopil na vseh osmih obračunih, izredno pomemben zadetek pa je dosegel na tekmi proti Freiburgu, ko so se rumeni veselili zgodovinske uvrstitve v četrti krog:

Simon Rožman
Simon Rožman FOTO: Damjan Žibert

"To je bilo najuspešnejših šest mesecev v moji karieri. Prihod v Domžale, ki so izredno kakovosten in zelo dobro organiziran klub, je bila zagotovo prava poteza. V zelo kratkem času sem dobil veliko priložnosti, hitro sem se ujel s soigralci, prav tako pa mi zelo ugaja način dela, ki ga goji Simon Rožman s svojimi sodelavci. Dosegli smo zgodovinski uspeh na evropskih tekmah, dobro smo se držali tudi v prvoligaškem tekmovanju, kjer zasluženo zasedamo tretje mesto. Žal se nam ni izšlo v pokalnem tekmovanju, a tudi porazi so sestavni del nogometa," se je na minulo obdobje za uradno spletno stran rumeno-modrih ozrl 24-letni Bizjak, ki poudarja, da se že zelo veseli izzivov, ki prihajajo v tem letu: "Verjamem, da bomo uspešni tudi v letu 2018. Vsi nogometaši bomo imeli veliko priložnosti za dokazovanje, vsekakor pa si vsi želimo napredovati, kar je v Domžalah mnogim že uspelo. Pomembno je, da opravimo čim boljše priprave, ki so osnova za celotno koledarsko leto, in odločno začnemo s tekmami v spomladanskem delu sezone."

Domžalski nogometaši se bodo na prvem treningu zbrali v sredo. Uvodni del priprav bodo rumeni opravili v Domžalah in v trening centru v Lukovici, dvakrat pa se bodo pred začetkom spomladanskega dela sezone odpravili na teden dni dolge priprave v hrvaški Umag. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.