Prva liga Telekom Slovenije

Domžalčani pred odločilnimi tekmami v boju za Evropo: 'Ko pride do ključnega trenutka, pogrnemo na izpitu'

Domžale, 11. 05. 2017 08.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Domžal so štiri tekme pred koncem sezone v PLTS na drugem mestu prvenstvene lestvice. Rumeni imajo v boju za kvalifikacije za Ligo Evropa točko prednosti pred Olimpijo, štiri pred Gorico in šest pred Celjem. Prvi neposredni dvoboj jih čaka v soboto proti zmajem v Stožicah. S prenosom na Kanalu A.

Simon Rožman
Simon Rožman FOTO: Damjan Žibert
Z vsemi tremi zasledovalci se bodo varovanci domžalskega trenerja Simona Rožmana še pomerili, prvi v vrsti pa bo v Stožicah ljubljanska Olimpija. Sosedski derbi se bo začel v soboto ob 20. uri, tudi s prenosom na Kanalu A. Na sobotni tekmi v Kopru so bili Domžalčani že po 14 minutah obračuna v izgubljenem položaju. Domači so v tem obdobju kar dvakrat premagali vratarja Dejana Milića, ki po tekmi ni skrival razočaranja. "Po takšni tekmi je zelo težko povedati karkoli pametnega. Prvi polčas je bil za nas pravo mučenje. Koper je zadel iz prvih dveh priložnosti, na drugi strani pa mi nismo prišli do pravega zaključka. Zelo sem razočaran," je za uradno spletno stran Domžalčanov povedal Milić, ki se zaveda, da se ni zgodilo prvič v sezoni, da je s soigralci slabo krenil v tekmo.
Domžalčani preboj v Evropo lovijo na dveh frontah. V prvenstvu trenutno zasedajo drugo mesto, uvrstili pa so se tudi v finale slovenskega pokala, kjer se bodo na Bonifiki pomerili z Olimpijo.
"Ne poznam razloga, zakaj se nam dogajajo podobne napake kot na nekaterih prejšnjih tekmah. Prvi polčas je bil z naše strani slab. Nič se ni odvijalo tako, kot smo si zamislili. Drugi polčas smo odigrali na višji ravni. Igrali smo tako, kot bi morali že na začetku tekme. Na žalost nam ni uspelo spraviti žoge v mrežo, prejeli smo še tretji gol in vsega je bilo konec. Ne preostane nam drugega, kot da se osredotočimo na delo in naslednjo tekmo." Prvi polčas so rumeni končali z dvema goloma zaostanka, a niso obupali: "V garderobi smo se dogovorili, da potrebujemo gol za priključek, ki bi nas dvignil, Koprčane pa spravil pod pritisk. Želeli smo narediti preobrat. Na žalost nismo izkoristili enajstmetrovke, a tudi po njej smo še poizkušali z napadi, vendar enostavno ni šlo. Vreme nam je šlo roko, saj je začelo deževati in površina je postala hitrejša, kar nam ustreza. Začeli smo igrati svojo prepoznavno igro, si ustvarjali priložnosti in pritiskali na nasprotnikovi polovici. Žal se nam ni izšlo. Največji krivec za poraz je slab začetek tekme in cel prvi polčas. Proti tako izkušeni ekipi je zelo težko loviti rezultat. Osredotočiti se moramo na naslednjo tekmo oziroma trening in se čimprej vrniti v ustaljene tirnice. Do konca sezone moramo igrati najbolje, kar znamo."

Dejan Milić
Dejan Milić FOTO: NK Domžale
Domžalčani so v spomladanskem delu sezone večino tekmecev nadigrali, a so na številnih tekmah nesrečno izgubljali točke. Večino so jih zapravili na zelo boleč način.
Sosedski derbi med Domžalami in Olimpijo v okviru 33. kroga PLTS bomo v soboto od 20. ure prenašali na Kanalu A.

"Med zimskim odmorom smo izgubili nekaj ključnih igralcev in potrebujemo čas, da znova pridemo na staro raven. Posledično prihaja do nihanj in tudi porazov na tekmah, ki so bile že dobljene. Vse to je dobra šola za mlade igralce, saj se na svojih izkušnjah učijo in zorijo. Naslednjič se bodo znali bolje odzvati in pričakujem, da bo v prihodnje manj takšnih tekem," za uradno spletno stran rumenih pojasnjuje 33-letni Ljubljančan, ki se zaveda, da bi njegova ekipa z zmago v Kopru naredila velik korak h končnemu drugemu mestu. Zdaj jo čaka popravni izpit v dvoboju z neposrednim tekmecem: "Zelo mi je žal, da nismo osvojili točk v Kopru. Vedno, ko pride do ključnega trenutka, da se oddaljimo od tekmecev, pogrnemo na izpitu. V Ljubljani pričakujem dobro tekmo in pravi boj na igrišču. Na koncu sezone želimo biti drugi na lestvici. V Stožice gremo igrat dober nogomet in upamo na pozitiven rezultat," je odločno zaključil Milić.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (39)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.