Prva liga Telekom Slovenije

Domžalčani pred sosedskim derbijem: Olimpija je zasluženo na vrhu, toda

Domžale, 13. 09. 2017 08.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po zmagi proti kranjskemu Triglavu, ki je bila sicer najvišja v tej sezoni PLTS, se je pozornost domžalskega moštva že usmerila proti novi preizkušnji. Slednja bo na sporedu to soboto, ko se Domžalčani podajajo na gostovanje v Stožice, kjer jih čaka lokalni derbi z vodilno ljubljansko Olimpijo.

Lovro Bizjak je v dosedanjem delu sezone zabil štiri gole v prvenstvu.
Lovro Bizjak je v dosedanjem delu sezone zabil štiri gole v prvenstvu. FOTO: Damjan Žibert
Domžalčani se podajajo na zahtevno gostovanje k ljubljanski Olimpiji. Srečanje v Stožicah, kjer so rumeni v tej sezoni že odigrali dve evropski tekmi, bo pravi derbi 9. kroga PLTS. "Čaka nas zahteven preizkus, zato se bomo nanj skušali čim bolje pripraviti. Olimpija je izredno dobro začela letošnjo sezono in tako zasluženo zaseda prvo mesto na prvenstveni lestvici. Imajo kakovostno moštvo, kar na drugi strani velja tudi za nas. Obeta se zanimiv lokalni derbi, v katerem ne bo manjkalo dobrega nogometa," je misli o prihajajočem lokalnem obračunu za uradno spletno stran Domžalčanov strnil Lovro Bizjak.
V tej sezoni so ljubljanski nogometaši osvojili dvajset točk, s katerimi zasedajo prvo mesto na prvenstveni lestvici. Domžalčani se trenutno nahajajo tri mesta nižje, na svojem kontu pa imajo dvanajst točk. Prenos na Kanalu A v soboto ob 20. uri.

Nekdanji nogometaš Šmartnega in Aluminija se je v Domžale preselil v poletnem prestopnem reku, odtlej pa se je dobro vklopil v ekipo in zelo hitro postal eden nosilcev našega moštva: "Odločitev za prihod v Domžale je bila pravilna, zato sem zelo vesel, da sem del rumene družine. Čutim, da lahko v tem klubu in pod vodstvom trenerja Simona Rožmana še precej napredujem, zato se resnično veselim prihodnjih izzivov," je za uradno klubsko spletno stran zaključil strelec štirih golov v letošnji sezoni. Obračuni s trenutno vodilno zasedbo PLTS so v preteklosti vselej postregli z zanimivim dogajanjem. Z boljšo statistiko se lahko sicer pohvalijo Ljubljančani, ki so na dvaintridesetih tekmah slavili sedemnajstkrat, na drugi strani pa je naše moštvo vknjižilo devet zmag. Zanimiva pa je statistika obračunov v Stožicah, kjer je domžalska zasedba v tej sezoni že odigrala dve evropski tekmi – najprej je premagala nemški Freiburg, nato pa še remizirala proti francoskemu Marseillu. Na največjem slovenskem stadionu sta na medsebojnih ligaških tekmah obe zasedbi slavili po šestkrat, štirikrat pa se je srečanje končalo brez zmagovalca.

Simon Rožman
Simon Rožman FOTO: Damjan Žibert

Zadnji ligaški obračun je bil odigran 13. maja, tedaj pa je slavja prišla Olimpija (1:0). Precej slajši pa je sicer spomin na zadnji majski dan, ko je bilo odigrano finale Pokala Slovenije. Tedaj so ob zadetku Gabra Dobrovoljca z rezultatom 1:0 do slavja prišli rumeni, ki so tako osvojili drugi naslov pokalnega zmagovalca v svoji zgodovini.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

drimtim
13. 09. 2017 11.55
+4
če olimpija še domžale premaga ostane samo še dvoboj za prvaka
VSEMOGO?NI1
15. 09. 2017 10.55
sp9s
13. 09. 2017 09.57
+0
Ljubljana je metropola, vi ste ...c!
MaunelNeuer
13. 09. 2017 13.47
-2
kolko naslovov pa je v samooklicani metropoli?