Prva liga Telekom Slovenije

Domžalčani remizirali z Udinesejem, igrala tudi Ibraimi in Kirm, Rožman pravi: To je bil eden najboljših polčasov

Domžale, 08. 10. 2017 15.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Domžal so v soboto remizirali na prijateljskem dvoboju z italijanskim prvoligašem Udinesejem (1:1). Trener Simon Rožman je bil lahko zelo zadovoljen s prikazanim, prvič je lahko računal tudi na novinca Agima Ibraimija, ki se je nemudoma izkazal s podajo.

Rumeni so na reprezentančni premor odšli s porazom v "domačih" Stožicah z Olimpijo.
Rumeni so na reprezentančni premor odšli s porazom v "domačih" Stožicah z Olimpijo. FOTO: Damjan Žibert

Po štirih dneh "minipriprav" v Moravskih Toplicah so se nogometaši Domžal vrnili domov in odigrali močno pripravljalno tekmo z italijanskim prvoligašem Udinesejem. Rumeni so z golom Tilna Klemenčiča povedli že v tretji minuti, belo-črni, ki so igrali v praktično najmočnejši zasedbi, pa so na koncu obračuna izvlekli točko (1:1). "Bolj kot končni rezultat me je po izjemno zahtevnem tednu in spremenjeni sestavi ekipe zanimala naša predstava na igrišču," je bil zadovoljen trener Simon Rožman, ki je lahko prvič računal tudi na novinca Agima Ibraimija in povratnika v staro jato Andraža Kirma. "Zelo sem zadovoljen in moram priznati, da je za nami eden najboljših polčasov, ki sem jih v Domžalah spremljal na evropski sceni. Imeli smo pravo mero kvalitete, organizacije v igri in želje igralcev. Ponovno delujemo sveži, nasmejani in to me veseli ter navdaja z optimizmom za vnaprej," je nadaljeval Rožman. Ta je v igro prvič poslal tudi Shamarja Nicholsona, drugi sveži obraz na zelenici Ibraimi pa je hitro podal za vodstvo rumenih. "Vsak igralec takšnega kova, če bo le držal raven, ki se od njega pričakuje, prinaša v ekipo veliko dodano vrednost. Zagotovo še ni vse idealno, predvsem z vidika uigranosti z ekipo, ampak zagotovo delamo v pravi smeri. Na drugi strani je Shamar igralec za prihodnost. Gre za mladega in perspektivnega napadalca, ki bo potreboval še kar nekaj časa, da se do potankosti spozna z našim načinom nogometa. Najbolj veseli dejstvo, da ekipno delujemo dobro in da posamezniki napredujejo. Spet sta se vrnili prava energija ter želja. Po dveh dneh odmora komaj čakam naslednji trening in pripravo na Ankaran," je pristavil Rožman.

V pogon se je vrnil Petar Franjić, sicer pa Domžalčanom manjka kar sedem reprezentantov: Matija Širok in Amedej Vetrih branita barve članske slovenske reprezentance, v mladi izbrani vrsti so Alen Ožbolt, Žan Žužek in Matija Rom, Adam Gnezda Čerin pa je bil vpoklican v mladinsko slovensko reprezentanco. Rubin Hebaj in Emir Azemović sta branila barve Albanije oziroma Črne gore. "Vse kar smo lahko naredili z vidika celotne ekipe, smo naredili v prvih treh tednih junija. Od takrat naprej pa gre za neke vrste krpanje. Niz tekem, reprezentančne akcije na vseh ravneh, od U19 do U21 in članske reprezentance, otežuje piljenje moštvene taktike, ki na koncu najbolj vpliva na skupni vtis. Med našimi cilji je tudi individualni razvoj igralcev in število reprezentantov kaže na kvaliteto strokovnega dela v klubu. Na drugi strani pa je vadba ekipne taktike otežena. Kljub temu verjamem, da bomo uspeli uigrati moštvo in začeli nizati boljše rezultate," še pravi Rožman. "Za nami je zelo naporen teden in sedaj se moramo malce spočiti. Verjamem, da smo naredili korak naprej in, ko se vrnejo še vsi reprezentanti, bomo poizkušali dokončno sestaviti mozaik. Prepričan sem, da bomo v prvi vrsti dvignili rezultatsko krivuljo, predvsem pa želimo na igrišču delovati še močneje in hitreje. V minulem tednu smo bili pozorni na določene podrobnosti v igri. Sedaj se bomo vrnili k osnovam, saj bomo imeli na voljo celotno ekipo. Proti Ankaranu bomo najverjetneje znova igrali na en gol. Niti v enem trenutku ne smemo podcenjevati nasprotnika, saj je v preteklih tekmah že pokazal zobe. Slediti moramo svoji vsebini, želimo biti dinamični, napadalni, agresivni, predvsem pa si želim, da se izboljša realizacija. Prepričan sem, da bo do tega tudi prišlo."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mungos2
08. 10. 2017 18.59
+2
Bravo Domžale !! Članek ima pa toliko pravopisnih napak, da te boli glava.