Prva liga Telekom Slovenije

VIDEO: Domžalčani v en glas: 'Obdobje po reprezentančnem obdobju bo odločilno'

Domžale, 08. 10. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.J./T.Š.
Komentarji
7

Nogometaši Domžal so oktober začeli s porazom v Ljudskem vrtu, a so z igro dokazali, da se lahko enakovredno kosajo tudi z enim od glavnih favoritov za naslov državnega prvaka. Rumeni bodo med reprezentančnim odmorom formo vzdržujejo na prijateljskih tekmah, nazadnje so premagali Kapfenberg. Njihov naslednji nasprotnik v PLTS bo velenjski Rudar.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Domžalčani so z agresivno in napadalno igro v prvem polčasu proti Mariboru navdušili celotno slovensko javnost. Ob golu Lucasa Maria Horvata so si pripravili še nekaj lepih priložnosti za povišanje vodstva, a so bili neučinkoviti, kar so 13-kratni državni prvaki v drugem polčasu znali kaznovati. Slednji so v okvir vrat streljali trikrat in vselej je žoga končala v mreži: "Zagotovo nam je žal poraza v Mariboru. Po vsaki izgubljeni tekmi ostaja grenak priokus, še posebej pa po vrhunskem prvem polčasu v Ljudskem vrtu. Na začetku drugega dela igre smo malce padli in to je Maribor izkoristil. Sedaj smo že osredotočeni v prihodnost. Dokazali smo, da lahko igramo zelo dobro, tako da moramo to le še raztegniti na vseh devetdeset minut. Prepričan sem, da bomo v prihodnje zmagovali in se približali vrhu," za uradno spletno stran Domžalčanov pravi Luka Žinko, ki je tudi po zamenjavi trenerja zadržal kapetanski trak. "Zadnje obdobje lahko označimo za uspešno. Morda nekoliko več zaostajamo za vodilnima ekipama, vendar smo v novo zgodbo, ki se je začela tik pred prvim reprezentančnim odmorom, krenili dobro. Prepričan sem, da bomo v takšnem ritmu tudi nadaljevali."

Jan Repas
Jan Repas FOTO: Aljoša Kravanja
Dvakratni državni prvaki na uvodnih treh tekmah pod vodstvom novega strokovnega vodstva niso blesteli. Premagali so Aluminij in v pokalu po podaljšku še Tolmin. Sledil je nesrečen poraz v Celju, kjer pa je drugi polčas že nakazal preporod, ki je sledil na naslednjih dveh tekmah, ko sta s 5:0 padla Radomlje in Krško. "Po prihodu novega trenerja smo se prve tri tekmi še lovili. Igralci smo morali spoznati in na igrišču uveljaviti trenerjeve zahteve. Po treh tekmah in številnih treningih smo se našli in prepričan sem, bomo iz tekme v tekmo boljši. Vsakič želimo igrati napadalno, kakovostno in priti do zmage," za uradno klubsko spletno stran pojasnjuje izkušeni Ljubljančan, ki se zaveda, da je nov način igre. "Naporen, vendar smo fizično dobro pripravljeni. Zavedamo se, da takšen sistem igre nasprotnikom omogoča nekaj priložnosti na tekmo, vendar jih bomo na drugi strani imeli mi še veliko več. S takšnim zavedanjem se podamo v vsako tekmo. Maribor je svoje priložnosti, ki so bile plod naših velikih napak, izkoristil. Nismo ravno pričakovali, da bosta Marcos Tavares in Luka Zahović sama prišla pred gol, ampak da bo imel Maribor nekaj odprtih strelov. Tako se je zgodilo in ne preostane nam drugega, kot da razmišljamo o naslednjih tekmah in trdo delamo."

Po reprezentančnem odmoru sledi izjemno naporno obdobje, saj bodo rumeni v dvajsetih dneh odigrali kar šest tekem. "Pred nami je zelo pomembno obdobje, ki se v določeni meri že lahko izkaže za odločilno. Kljub temu igralcem najbolj ustreza zgoščen ritem tekem, saj prinaša manj treningov. Še naprej bomo trdo delali, igrali napadalen nogomet in poizkušali zmagovati," je zaključil 33-letni zvezni igralec.

Domžalčani so v reprezentančnem premoru odigrali dve prijateljski tekmi. V sredo so z ekipo, ki je bila v veliki meri sestavljena iz članov mladinskega moštva, s kar 6:0 ugnali novomeško Krko. V petek so z 1:0 premagali avstrijski Kapfenberg, edini gol je v drugi minuti dosegel Slobodan Vuk.

Simon Rožman goji precej bolj napadalen nogomet od predhodnika Luke Elsnerja.
Simon Rožman goji precej bolj napadalen nogomet od predhodnika Luke Elsnerja. FOTO: Damjan Žibert
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mungos2
08. 10. 2016 12.24
-2
Maribor s Skomino in Bežigrad05 s Kajtazovičem, sta sigurno v prednosti. DAJMO DOMŽALE !!!!!
degenos
08. 10. 2016 13.42
+0
Mungos2
08. 10. 2016 16.53
infostriker
08. 10. 2016 08.54
-4
Domžalam res privoščim sam vrh lestvice. Maribor je imel na tekmi proti Domžalam več sreče kot pameti. Domžale so jih v 3:4 tekme nadigrale do spodnjih gat. Domžale igrajo trenutno na oko najlepši nogomet v ligi, tudi Olimpija bo kmalu na tem nivoju, je pa res da je Olimpija v napadu bolj učinkovita.
Mungos2
08. 10. 2016 12.26
+1
,,Olimpija'' nikoli ne bo na tem nivoju s Elsnerjem kot trenerjem! Maksimalno 2-3 gole !
degenos
08. 10. 2016 13.43
-1
Mungos2
08. 10. 2016 19.50