Prva liga Telekom Slovenije

Domžalčani za strokovnega koordinatorja potrdili Jerneja Javornika

Domžale, 25. 04. 2017 20.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Nekdanji trener Doba in velenjskega Rudarja Jernej Javornik je v torek uradno prevzel mesto strokovnega koordinatorja v vrstah Domžal, kamor se v novi vlogi vrača po sedmih letih.

Javornik je kljub dobrim rezultatom moral zapustiti Velenje, njegov nekdanji klub pa ga je pričakal odprtih rok.
Javornik je kljub dobrim rezultatom moral zapustiti Velenje, njegov nekdanji klub pa ga je pričakal odprtih rok. FOTO: Miro Majcen

Jerneja Javornika so pri Domžalah na uradni spletni strani označili za "najboljšo možno rešitev", ki jo predstavlja izkušeni 41-letni strateg. Javornik je nazadnje vodil velenjski Rudar, nato pa se je ob prihodu novih investitorjev moral posloviti, zdaj pa se je vrnil v klub, kjer je pred leti že deloval kot pomočnik Robertu Pevniku. Pri rumenih je bil strokovni koordinator do napredovanja na mesto glavnega trenerja trenutni strateg članov Simon Rožman, zdaj bo v tej vlogi Javornik. "Nogometni klub Domžale ogromen poudarek namenja strokovnemu delu z mladimi nogometaši. Pred dobrim letom dni so v klubu odprli mesto strokovnega koordinatorja, ki ga je kot prvi opravljal Simon Rožman. Slednji je septembra prevzel vodenje članskega moštva, zato je moralo vodstvo kluba poiskati primerno zamenjavo," so sporočili na spletni strani Domžal. "Pri odločitvi ni želelo prehitevati, saj je želelo na izjemno pomembno mesto pripeljati najboljšo možno rešitev. Po tehtnem razmisleku se je odločilo za 41-letnega Jerneja Javornika, ki je na podlagi svojega odličnega dela v velenjskem Rudarju, visoko cenjen nogometni strokovnjak v slovenskem prostoru. Nekdaj odličen nogometaš, ki se lahko pohvali tudi z bogatimi mednarodnimi izkušnjami, je svojo trenersko pot začel prav v Domžalah, ko je bil leta 2008 pomočnik trenerja Roberta Pevnika."

Javornik je ob objavi novice povedal, da so Domžale "edini klub z zdravimi temelji", ki mu bo poskušal pomagati s svojim znanjem pri delu z mladimi nogometaši. "Trenersko pot sem začel v Domžalah in po sedmih letih se vračam nazaj v rumeno družino," je spletna stran Domžal citirala Javornika. "Vesel sem, da sem dobil priložnost, da svoje znanje in izkušnje, ki sem jih nabral v teh sedmih letih, dodam k dobremu delu, ki ga opravljajo ljudje v Nogometnem klubu Domžale. Po mojem mnenju so Domžale v Sloveniji edini klub z zdravimi temelji in verjamem, da bom tudi sam dodal svoj kamenček v celoten mozaik in da bodo Domžale z mojo pomočjo še uspešnejše. Simon je postavil močne temelje, jaz pa bom vse skupaj poizkušal čim bolje prenesti v realnost. Seveda se bom potrudil dodati še nekaj stvari zraven. Želim si, da bi delo potekalo najmanj tako dobro kot je do sedaj. Gre za zelo široko delovno področje, v osnovi pa moramo model igre članskega moštva približati mladinskemu pogonu, še posebej pri kadetih in mladinci. Želimo imeti igralce, ki pri prehodu iz mlajših selekcij v prvo ekipo ne bodo imeli težav s prilagajanjem na višje zahteve članskega nogometa. Naš osnovni cilj je čim več fantov pripraviti za uspešno nastopanje v članskem moštvu."

Javornik je še povedal: "Moja naloga je, da bo mladinska nogometna šola Nogometnega kluba Domžale tudi v prihodnje ostala najboljša za razvoj mladih nogometašev v Sloveniji in tudi širše. To je nekaj novega zame, a se izziva izjemno veselim. Gre za drugačno delo kot pri članih. Upam, da se bom tukaj našel in da bom dobro opravljal to delo, ki zahteva tudi veliko sodelovanja s strokovnim vodstvom članskega moštva. S Simonom sva se spoznala pred nekaj leti in vzpostavila zelo dober odnos. Imava podobne poglede na nogometno igro, saj oba poizkušava igrati odprt nogomet, z veliko dinamike, teka in pritiskom na nasprotnika. Vesel sem, da sem tudi del strokovnega vodstva članske ekipe. S tem pridobivam nove izkušnje in z veseljem opravim vse naloge, ki mi jih Simon, kot šef strokovnega vodstva, naloži. Imam občutek, kot da nikoli nisem odšel od tukaj. Vidim iste obraze, nekaj pa je tudi novih, tako da nimam nobenih težav s prilagajanjem. Zgodba je lahko uspešna le, če so v njo dolgoročno vključene ene in iste osebe. Slednje se skozi leta razvijajo in dvigajo raven klubskega ustroja. Zelo se že veselim dela v takšnem kolektivu, ki diha v duhu rumene družine."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.