Prva liga Telekom Slovenije

Domžalčani že pogledujejo proti začetku pomladi: 'Cilji so znani in vemo, kako priti do njih'

Domžale, 02. 02. 2018 09.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Domžal nadaljujejo z visokim ritmom priprav na spomladanski del sezone. V teh dneh je moštvo vseskozi treniralo na domačih zelenicah, prihodnji teden pa se znova vrača v hrvaško Istro, kjer bodo na sporedu šestdnevne priprave. Delovna vnema je na najvišji ravni in nogometaši se že veselijo povratka v ritem ligaških tekem.

"Vse, kar delamo, izhaja iz želje po čim boljši pripravljenosti ob začetku spomladanskega dela. Nogometaši se veselimo prve tekme in vseh izzivov, ki so pred nami na prihajajočih osemnajstih ligaških obračunih. Vemo, kakšni so naši cilji in se zavedamo, da se ne bodo uresničili sami od sebe. Potrebno bo zmagovati in nabirati točke," je za uradno spletno stran kluba povedal Dario Melnjak. Hrvaški nogometaš se je odlično znašel v Domžalah. Član rumene družine je postal zadnji dan lanskega avgusta, ko se je moštvu pridružil iz belgijskega Lokerena. Odtlej je vknjižil osem ligaških nastopov, dosegel en zadetek, navduševal pa je predvsem s svojo borbenostjo in raznovrstnostjo. Preizkusil se je namreč na položajih branilca, levega bočnega nogometaša in celo krilnega napadalca.

V teh dneh so Domžalčani trenirali v Domžalah in Lukovici, prihodnji teden pa se znova selijo v Umag. Tam bodo odigrali dve prijateljski srečanji, nasprotnika bosta srbski Zemun in druga ekipa zagrebškega Dinama, ki na polovici sezone prepričljivo vodi v drugi hrvaški ligi.

Pristašem domžalskega kluba bo še posebej v spominu ostala zadnja tekma jesenskega dela sezone, ko je z zadetkom odločil tekmo proti Olimpiji. "Tu sem, da pomagam klubu in napredujem. V Domžalah se odlično počutim. Nogometaši imamo čudovite pogoje za delo in bivanje. V moštvo sem se hitro vklopil, tako da prvih nekaj mesecev v tem klubu ocenjujem z najvišjo oceno," zadovoljstva za spletno stran Domžalčanov ne skriva Melnjak. Domžalski nogometaši so že zakorakali v četrti teden priprav na spomladanski del sezone, ki se bo s tekmo v Velenju zanje začel zadnji konec tedna v mesecu februarju. Prvi ligaški obračun je torej oddaljen le še dobre tri tedne, kar je opazno tudi v procesu treningov, poudarja hrvaški nogometaš: "Dodobra smo že dvignili fizično pripravljenost. Tekaško smo na zelo visoki ravni, čeprav se nahajamo v obdobju priprav, ko je intenzivnost najvišja. Veliko pozornosti posvečamo tudi taktični pripravi, saj si želimo nadgraditi zastavljeno v prvem delu sezone. Pred nami je še nekaj pripravljalnih tekem, kjer bomo skušali dokončno izoblikovati zamisli našega strokovnega vodstva."

Domžalska stroka na čelu s prvim trenerjem Simonom Rožmanom (levo).
Domžalska stroka na čelu s prvim trenerjem Simonom Rožmanom (levo). FOTO: Damjan Žibert

V teh dneh so Domžalčani trenirali doma in Lukovici, prihodnji teden pa se znova selijo v Umag. Tam bodo odigrali dve prijateljski srečanji, nasprotnika bosta srbski Zemun in druga ekipa zagrebškega Dinama, ki na polovici sezone prepričljivo vodi v drugi hrvaški ligi. "Ob prihodu v Domžale so nas pričakali odlični pogoji, dobro nam je služilo tudi vreme. Brez težav nadaljujemo z izvajanjem zastavljenega programa priprav, ki je sicer zelo naporen, a vsekakor dobrodošel. Tudi vrnitev v Umag nam bo koristila, saj se moštvo na pripravah še bolj poveže in okrepi vzdušje. Zaenkrat smo lahko zadovoljni z zastavljenim, verjamem, da bo tako tudi v nadaljevanju priprav," je še dodal Melnjak.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.