Prva liga Telekom Slovenije

Domžalčane bodo 'testirali' avstrijski in hrvaški tekmeci

Domžale, 12. 01. 2017 08.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Novo koledarsko leto se je za večino nogometašev Domžal začelo naporno. Kar osem članov rumeno-modrih, napadalec Slobodan Vuk je medtem prestopil v norveški Tromso, se je udeležilo reprezentančne akcije v Abu Dabiju. Pestro je tudi v pisarni, saj bo kar veliko kadrovskih sprememb v zimskem prestopnem roku.

Simon Rožman
Simon Rožman FOTO: Damjan Žibert
Preostalim klubskim soigralcem, ki bodo priprave začeli v petek, se bodo Jure Balkovec, Gaber Dobrovoljc, Miha Blažič, Matija Širok, Amedej Vetrih, Žan Majer, Jure Matjašič in Elvis Bratanović pridružili dva dneva po končanih obveznostih v reprezentanci, in sicer v ponedeljek. Rumeni se bodo na spomladanski del sezone PLTS pripravljali 44 dni, v katerih bodo predvidoma, kot piše na uradni spletni strani kluba, odigrali devet tekem.
Domžalčani bodo spomladanski del odigrali brez dveh najboljših napadalcev. Potem ko se je ob izteku leta poslovil hrvaški igralec Marko Alvir - odšel je v praško Slavio, bo kariero na tujem nadaljeval tudi Slobodan Vuk, član slovenske B-reprezentance. Njegov novi klub je norveški prvoligaš Tromso.
Prvo že 18. januarja, ko jih čaka obračun proti avstrijskemu prvoligašu Wolfsbergerju, ki je jesenski del tamkajšnjega prvenstva končal na sedmem mestu. Tri dni pozneje se bodo Domžalčani pomerili še z enim prvoligašem iz Avstrije. V Gradcu se bodo udarili s Sturmom, ki je prvi del sezon, tako kot Domžalčani, končal na tretjem mestu. Tretji teden pripravljalnega obdobja se bodo nogometaši prvič preselili v Hrvaško, natančneje v Umag. Med bivanjem v Istri bodo rumeni odigrali prijateljski tekmi s hrvaškim Novigradom in avstrijskim Hornom. Štiridnevne priprave ob morju bodo končali 27. januarja, ko se bodo za dober teden dni vrnili v domače okolje.

Matej Rožman ima veliko dela v zimskem prestopnem roku. Pri rumeno-modrih je prometno v obeh smereh, tako pri odhodih kot tudi pri prihodih.
Matej Rožman ima veliko dela v zimskem prestopnem roku. Pri rumeno-modrih je prometno v obeh smereh, tako pri odhodih kot tudi pri prihodih. FOTO: Damjan Žibert

Naslednjo tekmo bodo odigrali 4. februarja, vendar tekmec rumenih trenutno še ni znan. Dva dneva pozneje pa sledi druga selitev v Umag, s čimer se bo začel tudi drugi del priprav, v katerem bodo dvakratni prvaki že lovili tekmovalni ritem. 8. februarja bo tekmec varovancev Simona Rožmana ekipa madžarskega Ferencvaroša do 21 let. Pred vrnitvijo v domovino rumene čaka še obisk pri Reki slovenskega stratega Matjaža Keka in nekdanjega člana Domžal Matica Črnica. Rumeni se bodo z vodilno ekipo hrvaške prve lige pomerili na stadionu Rujevica. V predzadnjem tednu priprav bodo Domžalčani odigrali še dve prijateljski tekmi. Na prelepem stadionu v Celovcu se bodo 17. februarja pomerili z domačim avstrijskim tretjeligašem Austrio Klagenfurt. Dan pozneje pa sledi še sosedski obračun z Dobom, ki v 2. slovenski ligi trenutno zaseda drugo mesto. Spomladanski del PLTS se bo predvidoma začel zadnji konec tedna v februarju. Domžalčani bodo v 22. kolu gostovali pri velenjskem Rudarju.

Dogovorjene pripravljalne tekme:
18.01.2017 Wolfsberger AC (Aut) - Domžale, Wolfsberg
21.01.2017 SK Sturm Graz (Aut) - Domžale, Gradec
25.01.2017 Novigrad (Hrv) - Domžale, Umag
27.01.2017 SV Horn (Aut) - Domžale, Umag
08.02.2017 Ferencvaroš U21 (Mad) - Domžale, Umag
11.02.2017 HNK Rijeka (Hrv) - Domžale, Rujevica
17.02.2017 SK Austria Klagenfurt (Aut) - Domžale, Celovec
18.02.2017 Domžale – Dob, Domžale

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

degenos
12. 01. 2017 10.34
haha ...tud pri nas v Domžalah se pripravljajo na drugi del .... da ne bomo sam druge gledal tle gor