Prva liga Telekom Slovenije

Domžalska slačilnica: 'Ambicije so visoke, v prvenstvu gremo na naslov prvaka'

Domžale, 10. 06. 2016 15.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Domžalah so prvi od slovenskih "Evropejcev" zavihali rokave. Strokovno vodstvo je na zboru in prvem treningu pred začetkom sezone PLTS pozdravilo 30 nogometašev. Med zbranimi sta bila tudi oba novinca, Luka Volarič in Matija Širok ter trije povratniki Benjamin Morel, Luka Šušnjara in Luka Žinko.

"Vse je super. Igralci so nas dobro sprejeli, sedaj pa je pred nami trdo delo. Bistveno je, da se dobro pripravimo, saj nas že kmalu čakajo evropske tekme. Ambicije so visoke, v prvenstvu gremo na naslov prvaka, v Evropi pa si želimo priti čim dlje," je za spletno stran kluba povedal Luka Žinko. Na prvem zboru sta manjkala Matic Črnic, ki ima zaradi obveznosti v slovenski reprezentanci prosto do 15. junija, in Dominik Ivkić, ki opravlja poklicno maturo. Edini nogometaš, ki prvega treninga ni opravil s polno paro, je Miha Blažič, ki ima težave s trebušnim zidom. "Dopust je bil kratek, a sladek. Na začetku sem šel malce na morje, potem pa sem že začel individualno trenirati. Snidenje s soigralci je bilo zelo prijetno, saj sem že malce pogrešal vzdušje z garderobe," je ob prihodu za internet stran Domžalčanov povedal Gaber Dobrovoljc, ki se zaveda, da prav veliko časa za pripravo na prvo tekmi ni.

Luka Elsner
Luka Elsner FOTO: Damjan Žibert
"Glavnino fizične pripravljenosti smo pridobili že med zimskimi pripravami. V teh dneh bomo še malce dodali, se primerno uigrali in prepričan sem, da bomo do prve tekme maksimalno pripravljeni. Ambicije so visoke in že na evropskih tekmah želimo pokazati vso svojo moč."

Domžalčani bodo svojo pripravljenost preizkusili na štirih prijateljskih tekmah. Prva bo 15. junija proti makedonski Škendiji, druga 18. junija proti Celju, tretja 24. junija proti Radomljam in zadnja dan pozneje proti Slobodi iz Tuzle. Prvo uradno tekmo bodo rumeni odigrali 30. junija. Nasprotnik bo znan 20. junija, ko bo v švicarskem Nyonu žreb parov prvega kroga kvalifikacij za evropsko ligo. Državno prvenstvo se začne 16. julija.

Pasica nogomet je doma na Kanalu A
Pasica nogomet je doma na Kanalu A FOTO:
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mungos2
10. 06. 2016 20.38
+2
Dajmo Domžale !!!
TKOJE
10. 06. 2016 19.42
-1
Žinko nisem vedel, da si ti tako za štose.
tedoVV1CHmedo
10. 06. 2016 16.37
-3
Dolgočasen članek. Vsi morajo zaradi sponzorjev pred začetkom napovedati uspeh. Domžale obljubljajo osvojitev prvenstva, Zavrč bo obljubljal visok položaj na lestvici na koncu sezone. Bla bla bla....
walter2
10. 06. 2016 17.29
+1