Prva liga Telekom Slovenije

Domžalski kapetan zadovoljen z jesenskim delom sezone: Izjemne evropske predstave terjale visok davek

Domžale, 14. 12. 2017 09.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Domžal so jesenski del sezone 2017/18 v Prvi ligi Telekom Slovenije končali na 3. mestu. Pred njimi sta nesporna favorita v boju za naslov državnega prvaka Maribor in Olimpija. Kapetan rumenih Dejan Milić je strnil vtise po končani jeseni in že usmeril pogled v bližnjo prihodnost. "Za edini spodrsljaj štejem poraz z Muro v pokalnem tekmovanju," je jasen vratar Domžal.

Domžalčani bodo s pripravami na spomladanski del sezone začeli 10. januarja. Uvodni del bodo opravili ob Kamniški Bistrici, nato pa sledita dva štiridnevna cikla v Umagu.
Vse do poškodbe pred nekaj več kot mesecem dni in zatem bolezni je čuvaj mreže in obenem kapetan Domžal Dejan Milić svoje delo opravljal na izjemno visoki ravni. Že omenjene težave 33-letnega Ljubljančana je na najboljši način skušal izkoristiti mladi, rezervni vratar Ajdin Mulalić, ki je po besedah starejšega kolega nastalo vrzel več kot uspešno zapolnil. "Najin odnos je fantastičen. Fant si želi napredovati, kar je vidno na vsakem treningu. Trdo dela, vso energijo vlaga v nogomet. Z odprtimi rokami sprejme vsak nasvet, tudi morebitno kritiko. Zelo sem ponosen nanj, saj je v zadnjih sezonah izredno napredoval. V Domžale je prišel kot zelo mlad vratar, sedaj pa iz tedna v teden postaja boljši in bolj izkušen. Za napredek mu iskreno čestitam, ob tem pa bi rad izrazil prepričanje, da je pred njim še lepa kariera," je mlajšemu kolegu med vratnicama polaskal kapetan Domžalčanov, ki je v obsežnejšem pogovoru za uradno klubsko spletno stran potegnil črto pod jesenski del sezone v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Z jesenskim delom zelo zadovoljni

"Lahko smo zelo zadovoljni z letošnjo jesenjo. V Evropi nam je uspelo nekaj fantastičnega, saj smo spisali zgodbo za zgodovino. Ne smemo pozabiti niti na nemalo lepih trenutkov, ki smo jih doživeli v ligaški konkurenci, za edini spodrsljaj v tem delu sezone pa štejem pokalni poraz z Muro," je 'na grobo' jesenski del sezone ocenil Milić, ki ima na čudovito prehojeno evropsko pot nepozabne spomine.

Vratar in obenem kapetan Domžal Dejan Milić preteklo jesen ocenjuje za zelo uspešno.
Vratar in obenem kapetan Domžal Dejan Milić preteklo jesen ocenjuje za zelo uspešno. FOTO: Aljoša Kravanja

"Še vedno dobim nasmešek na obraz, ko se spomnim teh tekem. Priigrali smo si zares nepozabne in čudovite spomine in to obdobje je bilo najlepše v moji karieri. Skupaj z rumeno družino smo spisali izjemno zgodbo, presenetili evropsko nogometno javnost, predvsem pa smo pridobili neprecenljive izkušnje. Vsi skupaj delamo in živimo za te trenutke in prepričan sem, da lahko prikazano v minulem poletju v prihodnje z malce sreče še nadgradimo."

Padec forme in nove izkušnje

V končnici prvega dela sta mu načrte prekrižali najprej poškodba, nato še bolezen. S svojimi predstavami je zadovoljen, a je prostora za napredek še ogromno. "Začetek sezone je bil odličen, sploh na tistih evropskih tekmah. Tako kot na ravni celotnega moštva je tudi pri meni sledil padec v formi, ki pa mi je prinesel nove izkušnje, predvsem z vidika psihološke priprave na tekmo. Žal sem bil v zadnjem obdobju znova odsoten, najprej zaradi poškodbe, nato pa še zaradi angine. Na srečo so moji soigralci prikazali odlične predstave in nanizali nekaj pomembnih zmag, tako da jih je bilo lažje spremljati s tribune."

Priprave na spomladanski del sezone bodo Domžale začele 10. januarja. Uvodni del bodo opravile v domačem okolju, nato pa sledita dva štiridnevna cikla v Umagu. "V teh dneh se z družino odpravljam na enotedenski dopust, ki ga bom izkoristil predvsem za počitek in druženje z najbližjimi. Po vrnitvi pa bom že počasi začel kondicijsko pripravo, saj bo deseti januar hitro tu. Trenersko vodstvo nam je za ta premor pripravilo odličen program dela, s katerim bomo lahko postavili dobre temelje za pripravo na spomladanski del," je zaključil Dejan Milić. 





 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.