Prva liga Telekom Slovenije

FOTO in VIDEO: 'Bitka' za Evropo na Bonifiki brez zmagovalca

Koper, 26. 02. 2017 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V prvem krogu spomladanskega dela PLTS sta se na Bonifiki pomerila domači Koper in Celje. Šlo je za neposredni spopad kandidatov za mesta, ki vodijo v evropsko tekmovanje v naslednji sezoni. Prvi polčas so dobili grofi, drugega pa kozlički in tekma se je končala brez zmagovalca (1:1).

Več videovsebin
  • Gol Nina Pungarška za vodstvo Celjanov 1:0
    01:49
    Gol Nina Pungarška za vodstvo Celjanov 1:0
  • Izenačenje Kopra po avtogolu Elvedina Džinića
    01:19
    Izenačenje Kopra po avtogolu Elvedina Džinića
  • Iz 24UR: Neodločeno na Bonifiki
    01:02
    Iz 24UR: Neodločeno na Bonifiki
  • Vrhunci tekme Koper - Celje
    03:55
    Vrhunci tekme Koper - Celje

Na Bonifiki sta tekmeca, ki se bosta v nadaljevanju prvenstva borila za mesta, ki vodijo v evropsko tekmovanje, začela dokaj previdno in prvo obetavno akcijo beležijo gostje iz Celja, ko je v 5. minuti iz obrata poskusil nekdanji član Kopra Amar Rahmanović, a brez hujše nevarnosti za domača vrata. V pravem pomladanskem vremenu so se po uvodnem manjšem gostujočem pritisku le prebudili gostitelji, ki pa so terensko premoč očitno nalašč prepustili nasprotniku. Celjani, ki so dvoboj na Obali odprli navdahnjeno in brez pretiranih kalkulacij so do zelo lepe priložnosti prišli v 14. minuti, ko si je po samostojni akciji strel z roba kazenskega prostora prirpavil Rudi Vancaš Požeg, a je bil izkušeni koprski vratar Igor Nenezič pripravljen in je žogo odbil v polje. Varovanci domačega trenerja Igorja Pamića so se uprli na (pol)protinapade, tekmece so čakali in ob pridobljeni žogi so skušali s hitrim prenosom čim prej pred tekmečeva vrata.

Nino Pungaršek
Nino Pungaršek FOTO: Damjan Žibert

Kozlički so imeli preko Danijela Pranjića priložnost, da prvič resneje ogrozijo vrata Matica Kotnika, a je poskus izkušenega Hrvata blokiral gostujoča obramba, v naslednjem napadu, pisala se je 23. minuta pa je bil nevaren Dalibor Volaš, a brez pravega zaključka. Celjani so rahlo terensko poremoč, ki so jo "uživali" skoraj ves prvi polčas v zaključku tega dela le kronali z golom, ko je po lepi podaji Vancaš Požega v polno zadel Nino Pungeršek (0:1). Celjani so v uvodnih 45 minutah delovali konkretneje, posebej po desni strani, kjer je bil zelo živahen Rudi Požeg Vancaš. Če so bili v prvem polčasu precej bolj podjetni in tudi konkretni gostje iz Celja pa so se v nadaljevanju le prebuidili kozlički iz Kopra. Primorci so nasprotnika stisnili na njegovo polovico, stkali nekaj obetavnih akcij, a so do izenačenja prišli na precej srečen naćčin, ko je bil pred svojimi vrati nespreten Elvedin Džinić in po doseženem avtogolu celjskega štoperja je bil izid izenačen (1:1). Rumeni z Obale so bili tako le nagrajeni za mnogo bolj zavzeto igro v drugem polčasu. Po izenačenju so se vnovič predramili grofi in poskus Tomislava Barišića je zadel okvir vrat, kar je bilo novo opozorilo za Koprčane. V zadnjem delu tekme sta nasprotnika precej bolj pazila na obrambo, še posebej gostej, ki so slabih deset minut pred koncem ostali z igralcem manj na travniku, saj je drugi rumeni karton in s tem rdečega prejel Damir Hadžić. Številčne premoči pa Koprčanom ni uspelo unovčiti, tako da sta se ekipi razšli z delitvijo točk. Tako se je dvoboj Kopra in Celja, ekip, ki zasedata šesto in peto mesto na lestvici, drugič v sezoni končal z 1:1 (prvo tekmo pa so dobili Primorci z 2:1).

Izid:

Koper - Celje 1:1 (0:1)
Pungaršek 41.; Džinić 55.
RK: Hadžić 83.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

buenos1
26. 02. 2017 19.43
+2
grofi, ne se sekirat...bo pa naslednjo tekmo bolje
tedoVV2HCmedo
26. 02. 2017 19.16
+1
Bitka za Evropo???? To je bitka za dno bede.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.