Prva liga Telekom Slovenije

Eleke: Glavna razlika v primerjavi z začetkom sezone je v našem pristopu

Ljubljana, 30. 09. 2016 08.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Olimpije se pripravljajo na naslednjo prvenstveno preizkušnjo, ki je na sporedu nedeljo, ko bodo gostovali v Krškem. Aktualni državni prvaki so ravno v Posavju doživeli enega od svojih najtežjih porazov v lanski sezoni. Poraz, ki je takrat odnesel trenerja Marijana Pušnika.

Spomnimo, po vodilnem zadetku Roka Kronavetra so v nadaljevanju popustili in prejeli dva gola ter s tem nekoliko skazili sicer odlično podobo iger v jesenskem delu lanske, šampionske sezone. Šlo je za zadnjo tekmo prvega dela sezone. "Mene takrat še ni bilo v Olimpiji, a se dobro spominjam tega rezultata, saj je bil ta poraz veliko presenečenje za vse. Toda tokrat smo eno leto starejši, izkušenejši in veliko bolj zreli, zato sem prepričan, da se nam podoben spodrsljaj preprosto ne more ponoviti. Glavna razlika v primerjavi z začetkom sezone je v našem pristopu. Ko smo vsi – od prvega do zadnjega – na pričakovani ravni, nas je zelo težko premagati. Sedaj igramo veliko bolj povezano, medtem ko posamična kakovost nikoli ni bila vprašljiva," za uradno spletno stran ljubljanskega kluba pove strelec treh zadetkov za zeleno-bele v letošnji sezoni Blessing Chibuike Eleke, ki bo v nedeljo lovil še četrtega, s čimer bi prispeval pomemben delež k cilju, ki so si ga začrtali v taboru prvakov.

Aktualni prvaki iz Ljubljane bodo v nedeljo gostovali v Posavju. Tekmo 12. kroga PLTS med Olimpijo in Krškim bomo od 16.35 prenašali na Kanalu A in VOYO.
"Na koncu ni pomembno, kdo doseže zadetek. Najpomembneje je, da nadaljujemo v podobnem slogu, da si med seboj pomagamo in igramo kot kolektiv. Če bo temu tako, potem tudi rezultat ne bo izostal. Slovensko državno prvenstvo je brez kančka dvoma zelo zahtevno tekmovanje, v katerem lahko vsak premaga vsakogar. V kolikor želimo ubraniti naslov državnega prvaka, kar je ne nazadnje naš glavni cilj v tej sezoni, moramo vsako tekmo obravnavati posebej. Za nami je niz petih zaporednih zmag, ki ga želimo nadaljevati tudi po gostovanju v Krškem," se novega izziva veseli 20-letni Nigerijec.

Blessing Chibuike Eleke
Blessing Chibuike Eleke FOTO: Aljoša Kravanja
Zeleno-beli imajo v tem trenutku štiri točke naskoka pred najbližjim zasledovalcem. Želja je nadaljevati zmagoviti niz in obenem maksimalno izkoristiti prihajajoči reprezentančni premor, ki bo prišel na vrsto po odigranih tekmah 12. kroga v PLTS. "V Krškem ne bo lahko, toda že od uvodnega sodniškega žvižga moramo pokazati, po kaj smo prišli. Velika škoda bi bila, če bi odlično delo v zadnjih tednih razvrednotili na tekmi proti nasprotniku, ki je brez dvoma premagljiv. Krško želimo na vsak način premagati in se še bolj utrditi na vrhu prvenstvene razpredelnice," za Olimpijino spletno stran zaključuje Eleke.

Krško : Olimpija
Krško : Olimpija FOTO:



 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

El Kapitano
30. 09. 2016 20.23
Crnega za neki tekem na klop
zeleleni
30. 09. 2016 11.06
-1
blagoslovljena čebula
degenos
30. 09. 2016 10.03
+3
samo treba je igrat disciplinirano in enostavno ..pa pride rezultat