Prva liga Telekom Slovenije

Elsner nezadovoljen s točko v Velenju: 'Pokazali smo premalo energije, posebej v prvem delu'

Velenje, 04. 10. 2015 09.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Domžal so se v 13. kolu PLTS pomerili z velenjskim Rudarjem in ohranili niz neporaženosti na gostovanjih v letošnji sezoni. Dvakratni državni prvaki so s tretjim zaporednim neodločenim izidom podaljšali niz neporaženost na sedem tekem, kar pa trenerja Luka Elsnerja ni zadovoljilo.

Luka Elsner
Luka Elsner FOTO: Damjan Žibert
Strateg rumenih Luka Elsner je bil še posebej razočaran nad igro v prvem polčasu, ko je okoli 800 gledalcev na Mestnem stadionu ob Jezeru Velenje vse prej kot uživalo v nogometni predstavi. "Padli smo v ritem, v katerem se Velenjčani zelo dobro znajdejo. Moti me, da smo na določenih delih igrišča hodili v gnečo, kar je šlo na roko nasprotniku. Pokazali smo premalo želje po golu in premalo energije v fazi obrambe, saj smo tekmecu omogočili nekaj priložnosti. Preveč smo bili pasivni in tako smo zapravili polovico tekme. V prvem polčasu smo bili premalo ustvarjalni, kar smo v drugem delu popravili," je za uradno spletno stran domžalskega kluba pojasnil Elsner, ki je med odmorom za svoje varovance le našel prave besede: "Nemudoma smo postali nevarni in na koncu bi morali tudi zmagati. Manjkala nam je zadnja poteza, s katero bi žogo potisnili v mrežo. Polovico tekme smo odigrali na pravi ravni. Če bi v prvem polčasu vsaj 30 odstotkov časa igrali tako, bi se verjetno domov vrnili zadovoljni. Na koncu pa lahko rečemo, da smo osvojili le slabo točko."

Nejc Vidmar je na gostovanju v Velenju svojo mrežo ohranil nedotaknjeno.
Nejc Vidmar je na gostovanju v Velenju svojo mrežo ohranil nedotaknjeno. FOTO: Damjan Žibert
Domžalčani so v drugem polčasu zapravili kopico priložnosti. Nekajkrat se je izkazal domači vratar Matej Radan, strel Nejca Skubica je zaustavila vratnica, poizkus Lucasa Maria Horvata pa je z golove črte izbil Amer Krcić. "Ne moremo se izgovarjati na srečo. Morda le pri vratnici, vse ostalo pa je rezultat naše igre. Če bi v prvem polčasu pokazali več energije, bi bila končna slika verjetno drugačna. Rudar je zoprna ekipa, proti kateri je težko igrati. Že v prvem polčasu bi lahko trpeli, tako pa smo jim omogočili lahek ritem in zato smo osvojili le točko," se je za klubsko spletno stran zavedal Elsner, ki bo po tretjem zaporednem remiju s svojo ekipo nekoliko zdrsnil po lestvici navzdol. "Reprezentančni odmor nam v določeni meri ustreza. Ritem je bil hud, zato ni prave svežine v zaključkih akcij. Čaka nas ogromno dela, saj smo trikrat zapored remizirali. Za ritem, ki ga imajo druge ekipe to ni dovolj. Tudi glede na nasprotnike je to premalo in po premoru moramo od prve tekme naprej zmagovati. Vseh treh točk nam že nekaj časa ni uspelo osvojiti in na tem bomo delali naslednja dva tedna," še piše na uradni spletni strani domžalskega prvoligaša.

Pasica nogomet je doma na Kanalu A
Pasica nogomet je doma na Kanalu A FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mungos2
04. 10. 2015 19.22
Ne razumem, kako lahko zelo dobro igrajo vsako tekmo samo en polčas !!! Pa oni ne potrebujejo trenerjev, ampak enega dobrega psihiatra. Vse ostalo so izgovori. Če igralci ne morejo sestaviti pet podaj žog, halo ??
User513426
04. 10. 2015 15.27