Prva liga Telekom Slovenije

Fink se je dokončno sporazumno razšel z Olimpijo, Mandariću se je iskreno opravičil in zahvalil za razumevanje

Ljubljana, 28. 06. 2016 16.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V ljubljanski Olimpiji so potrdili, da 26-letni bočni branilec Matic Fink ni več njihov član. Klub in igralec sta se sporazumno razšla, eden boljših posameznikov lanskoletne sezone pa se seli v turški FC Rizespor.

Fink se je že pred časom slikal z novimi delodajalci, a je do uradnega prestopa prišlo skorajda mesec kasneje.
Fink se je že pred časom slikal z novimi delodajalci, a je do uradnega prestopa prišlo skorajda mesec kasneje. FOTO: Aljoša Kravanja

"Prestop dolgoletnega branilca NK Olimpija Ljubljana Matica Finka v vrste turškega prvoligaša FC Rizespor je od danes postal uraden," so zapisali na spletni strani ljubljanskega prvoligaša, aktualnega državnega prvaka. "V prvi vrsti bi se želel zahvaliti Olimpiji za pet prečudovitih let. Doživeli smo veliko prijetnih in tudi manj prijetnih trenutkov, toda naslov državnih prvakov, ki smo ga osvojili po dolgih 21 letih, odtehta vse slabo. Hvala klubu, soigralcem in trenerjem, brez katerih mi prestop v Turčijo zagotovo ne bi uspel," je uvodoma pojasnil Fink in dodal: "Olimpija mi je dala vse, ampak tudi sam sem klubu dal ogromno in prispeval pomemben delež k velikemu uspehu v minuli, šampionski sezoni."

Fink narobe razumel dogovor z Mandarićem, za razumevanje mu je hvaležen
Fink je še pojasnil okoliščine 'čudnega' prestopa, potem ko se je že pred časom slikal z novimi delodajalci, a je do uradnega prestopa prišlo skorajda mesec dni kasneje. "Posebej bi se rad zahvalil predsedniku Milanu Mandariću, ki je še enkrat več pokazal, kako velik človek je. S predsednikom sva imela poseben dogovor, za katerega sva vedela le midva, ki pa sem si ga razlagal drugače. Če sem ga morda razočaral, kar pa niti v enem trenutku ni bil moj namen, se mu ob tej priložnosti iskreno opravičujem. Moj namen ni bil izsiliti omenjeni prestop z diverzantsko akcijo, kot so med drugim poročali določeni mediji. Preprosto sem si najin dogovor interpretiral drugače, ampak na koncu se je vse razpletlo v obojestransko zadovoljstvo. Predvsem po zaslugi Mandarića, ki je, kot sem že omenil, vnovič pokazal, kako velik človek je, saj mi je omogočil prestopil v tujino, čeprav bi mi lahko ponagajal. Predvsem pa mi je omogočil uresničiti otroške sanje po igranju na tujem. V vsej tej zgodbi je najbolj pomembno to, da sem se z igranjem v tujini želel približati krogu reprezentančnih kandidatov, kar je naslednji velik cilj v moji karieri. Še enkrat hvala predsedniku, Olimpiji in naposled Green Dragonsom za vsa čudovita leta, ki sem jih preživel v zeleno-belem dresu," je obrazložil 26-letni Ljubljančan.

Predsednik kluba Milan Mandarić pa je pristavil: "Maticu Finku želim vse najboljše na nadaljnji športni poti. Skupaj smo dočakali tako želeni naslov državnega prvaka po dolgih 21 letih. Prepričan sem, da bo Matic s svojim tekmovalnim značajem, nepopustljivostjo in velikim srcem nadaljeval z uspešnimi igrami tudi v tujini. Zahvaljujem se mu za velik prispevek k uspehom moštva v lanski sezoni."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Trend01
28. 06. 2016 18.13
+4
"S predsednikom sva imela poseben dogovor, za katerega sva vedela le midva, ki pa sem si ga razlagal drugače. Če sem ga morda razočaral, kar pa niti v enem trenutku ni bil moj namen, se mu ob tej priložnosti iskreno opravičujem. Moj namen ni bil izsiliti omenjeni prestop z diverzantsko akcijo, kot so med drugim poročali določeni mediji. Preprosto sem si najin dogovor interpretiral drugače, ampak na koncu se je vse razpletlo v obojestransko zadovoljstvo." - tipičen fuzbaler. SEM MISLIL, je dejal. Misliti se pravi nič vedeti.
macek_garfield
28. 06. 2016 18.28
+5
Mungos2
28. 06. 2016 18.44
+2
macek_garfield
28. 06. 2016 18.08
-7
koliko je gazda pokasiral in ali bo sedaj ko je pokasiral castil nekaj porcij odojka zvestim navijacem ali pa bo eurcke v zep ftaknil in se redil naprej na racun nk-bezigrada05, navijaci pa mu bodo se vedno ploskali ceprav jih ropa in goljufa, habarji vi ste legende, kapo dol
Zverina56
28. 06. 2016 18.16
-1
Cmaribor je pa se vedno navadna selundra :D
buenos1
29. 06. 2016 10.12
+2
častil bo čevape u petek..pa pivičko...muc, pridi, se bo že našel tudi kakšen briket zate
rambek
28. 06. 2016 17.12
+4
Fink noben presežek zraven zarifovica eden slabših clenov, kajti je pred leti na njegovem položaju jovic igral za 2 razreda boljši nogomet. Struna ga lahko nadomesti.