Grudina v 94. minuti Gorici zagotovil vse tri točke

V Športnem parku Nova Gorica so v 5. krogu Goričani gostili Aluminij iz Kidričevega. Kazalo je, da se bosta tekmeca razšla z delitvijo točk, a je v sodnikovem podaljšku Rok Grudina gostiteljem zagotovil zmago in pomembne tri točke.

Novogoričani so bili ob Triglavu in Ankaranu doslej edini brez zmage v tej sezoni, a so to slabo statistiko popravili, medtem ko se Kidričani še petič z Goriškega vračajo poraženi. Prvi polčas gledalcem ni ponudil zadetkov, čeprav sta si ekipi ob bolj ali manj enakovredni priigrali nekaj obetavnih akcij. Najlepše že v uvodnih minutah, ko je bil nekoliko podjetnejši Aluminij. Ta je zagrozil že v šesti minuti, ko je Žiga Škoflek prišel v kazenski prostor, Grega Sorčan pa mu je z dobrim posredovanjem odvzel žogo, dve minuti pozneje pa je Vedran Mesec povsem neoviran streljal z roba kazenskega prostora, toda bil malce premalo natančen. Novogoričani so bili prvič nevarnejši v 11. minuti, ko je Dejan Žigon žogo poslal čez vrata, istemu igralcu pa je v 27. minuti strel iz bližine blokiral Nemanja Jakšić. Vmes je poskusil še Jaka Kolenc z več kot 20 metrov, a tudi on neuspešno.

V 49. minuti je Marko Nunić sicer zadel za Aluminij, a bil pri tem v prepovedanem položaju, tako da so sodniki upravičeno razveljavili zadetek. Tri minute pozneje je do priložnosti spet prišel Škoflek, toda malce z leve strani kazenskega prostora z levico zgrešil cilj. Na drugi strani je Bede Osuji z glavo iz ugodnega položaja grdo zgrešil, v 73. minuti pa so zadeli tudi Primorci, ko je po dolgi podaji Uroša Celcerja z leve strani v kazenski prostor z glavo žogo v mrežo spravil Andrija Filipović. A novogoriški napadalec je pred tem naredil prekršek, tako da je ostalo pri 0:0.

Malce pozneje je Rok Grudina zgrešil s strelom z glavo po podaji iz kota, v 84. minuti je Janžekovič ustavil še Žigonov strel z roba kazenskega prostora, že v četrti minuti sodniškega dodatka pa je domača ekipa vendarle prišla do zmage, ko je po Žigonovi podaji iz kota sredi kazenskega prostora sam ostal Grudina in z glavo žogo poslal v mrežo. Novogoričani bodo v 6. krogu v soboto gostovali v Kranju, Kidričani pa dan pozneje v Domžalah.

Gorica - Olimpija - 6

Goričano so dosegli prvo zmago v sezoni. (Foto: Aljoša Kravanja)

Izid:
Gorica - Aluminij 1:0 (0:0)
Grudina (95.)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 0
Več komentarjev