Prva liga Telekom Slovenije

Prvi del trilogije med Gorico in Mariborom končan brez zmagovalca, Obradović reševal vijoličaste

Nova Gorica, 19. 10. 2016 19.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Nogometaši Gorice in Maribora so na prvi tekmi četrtfinala Pokala Slovenije začeli serijo treh medsebojnih zaporednih tekem. V novogoriškem Športnem pa sta se tekmeca razšla z neodločenim izidom (1:1). V soboto tekmeca čaka že nov obračun, ko se bosta pomerila v 14. krogu Prve lige Telekom Slovenije.

Goričani in Mariborčani so se na prvi tekmi pokala razšli z neodločenim izidom.
Goričani in Mariborčani so se na prvi tekmi pokala razšli z neodločenim izidom. FOTO: Aljoša Kravanja

V Novo Gorico so na prvo tekmo četrtfinala Pokala Slovenije nabrušeni prišli trinajstkratni državni prvaki iz Maribora, saj so zanesljivo dobili večni derbi proti Olimpiji (3:1). Strateg Darko Milanič je pred prvenstvenim obračunom, kjer se bodo prav tako pomerili z Goričani spočil nekaj nosilcev igre. Od prve minute je tako priložnost ponudil Luki Zahoviću, Dejanu Mezgi in po dolgem času tudi Dinu Hotiću, v golu je namesto Jasmina Handanovića začel Matko Obradović. Goričani so prav tako z optimizmom pričakali vijoličaste, saj so dobili edini medsebojni obračun v letošnji sezoni. V avgustu so pred domačimi gledalci dobili z 2:1.

Na srečanju v Novi Gorici so sicer prvi zapretili domačini. V 6. minuti se je po odlični globinski podaji sam pred Obradovićem znašel domači kapetan Miran Burgić, ki pa ni uspel priti do strela, saj je gostujoči vratar pravočasno prišel do žoge in jo izbil. Toda odbitek se je odbil naravnost na noge Sandija Arčona, ki pa  z ugodnega položaja ni uspel žoge pospraviti v nebranjeno mrežo vijoličastih. Tako je ostalo pri začetnih 0:0, so pa bili v uvodnih minutah srečanja veliko bolj aktivni in nevarni domači nogometaši. V nadaljevanju so Mariborčani vzpostavili ravnotežje na igrišču, kjer so pa večinoma spremljali igro z malo priložnostmi in veliko napakami na sredini igrišča. V 17. minuti pa so znova zapretili domačini. Uroš Celcer je z leve poslal uporaben predložek v osrčje kazenskega prostora, kjer je med dvema mariborskima branilcema zlahkoto dobil skok Burgić, a sprožil naravnost v Obradovića, ki je žogo zanesljivo ujel. Goričani so v uvodnih 25-ih minutah pokazali bistveno več, a skoraj bi povedli gostje. Damjan Bohar se je po odlični globinski podaji Hotića sam znašel pred Grego Sorčanom. Goriški vratar je šel iz vrat in se ravno toliko dotaknil žoge, da je ta mariborskemu vezistu ušla in je ni uspel pospraviti v prazno mrežo, saj so ga hitro obkrožili domači branilci in uspešno razčistili nevarnost pred svojim golom. Gostje so bili v 32. minuti tudi primorani opraviti prvo menjavo. Poškodovanega Boharja je zamenjal Sintayehu Sallalich. Naslednjo priložnost pa so gledalci v Novi Gorici videli šele v 40. minuti, ko je nevarno z roba kazenskega prostora sprožil Hotić in ujel Sorčana na napačni nogi, a je žoga za nekaj centimetrov zletela mimo leve vratnice domačega gola. Dve minuti kasneje se je v ugodnem položaju kakšnih šest metrov od gola znašel še Zahović, ki pa je predolgo čakal in tudi to so uspešno razčistili domači branilci. In pritisk Maribora je v 44. minuti obrodil sadove. Po podaji Hotića se je odlično ob bližnji vratnici znašel Zahović, ki je udaril s prve in s težkega kota matiral Sorčana za vodstvo vijoličastih z 1:0. Le minuto za tem se je mladi napadalec po napaki domače obrambe še enkrat znašel sam pred Sorčanom, ki pa se je tokrat izkazal z obrambo. To je bila tudi zadnja priložnost v prvem polčasu in Mariboračni so tako na odmor odšli z minimalno prednostjo.

Luka Zahović se je znova vpisal med streleca, a tokrat ni bilo dovolj z zmago vijoličastih.
Luka Zahović se je znova vpisal med streleca, a tokrat ni bilo dovolj z zmago vijoličastih. FOTO: Miro Majcen

V drugem polčasu so prvi zapretili gostje. Poskusil je izjemno razpoloženi Zahović, a je bil njegov strel premalo natančen, da bi še drugič na srečanju premagal Sorčana. V naslednjem napadu pa so zapretili tudi Goričani. Miha Gregorič je odlično prodrl po desni strani in v kazenskem prostoru zaposlil Arčona, ki pa je streljal preslabo in preveč po sredini in Obradović tako ni imel težav z obrambo. Na drugi strani je takoj za tem ponovno zapretil Zahović, a je znova dvoboj z mladim napadalcem dobil Sorčan. Izjemno živahen začetek drugega polčasa se je nadaljeval tudi v 55. minuti. Celcer je z leve poslal visoko žogo v kazenski prostor, kjer je najvišje skočil Andrej Kotnik in že premagal Obradovića, a mu je zadetek preprečila prečka. Tri minute kasneje pa so se domačini razveselili izenačujočega zadetka. Kotnik je z leve mojstrsko izvedel prosti strel in poslal žogo za hrbet Obradovića, ki je belo usnje le s pogledom pospremil v svojo mrežo. V 67. minuti so znova zapretili domačini. Z desne je nevarno sprožil Rifet Kapić, a se je tokrat izkazal Obradović, ki je s pravo parado preprečil vodstvo vrtnic. Mariborčani pa so svoj drugi zadetek lovili tudi s kapetanom Marcosom Tavaresom, ki je v 72. minuti zamenjal asistenta pri prvem golu Hotića. Pet minut za tem, pa so znova zapretili Goričani. Z volejem je nevarno poskusil Kapić, a je znova njun dvoboj dobil Obradović, ki je žogo odbil v kot. V 80. minuti je bilo znova vroče pred štajerskim golom. S strelom iz obrata je poskusil rezervist Dejan Žigon, a je bil tudi tokrat namestu Obradović. Pet minut pred koncem srečanja se je moral še enkrat izkazati gostujoči vratar, tokrat je moral posredovati po strelu Gregoriča. Goričani so še naprej pritiskali in iskali zmagoviti zadetek. V 90. minuti je Obradovića s silovitim strelom preiskuil še Kotnik, a tudi tokrat se mariborski čuvaj mreže ni pustil premagati. Kotnik je še enkrat poskusil v 92. minuti, a je bil še enkrat več na pravem mestu Obradović. Do konca srečanja se rezultat ni več spremenil in ekipi sta pred povratnim obračunom v Ljudskem vrtu poravnani pri izidu 1:1. Še pred povratnim obračunom v Pokalu Slovenije pa jih čaka še obračun v 14. krogu Prve lige Telekom Slovenije, tekma bo prav tako v Ljudskem vrtu, ogledali pa si jo boste lahko v neposrednem prenosu na Kanalu A in VOYO.

Izid četrtfinala Pokala Slovenije:
Gorica - Maribor 1:1 (0:1)*
Kotnik 58.; Zahović 44.

*prva tekma

Postavi:
Gorica: Sorčan, Gregorič, Boben, Kavčič, Celcer, Kolenc (Humar/82.), Kotnik, Kapić, Arčon (Žigon/68.), Grudina, Burgić (Osuji/87.)

Maribor
: Obradović, Palčič, Šme, Defendi, Viler, Vrhovec (Kabha/79.), Mertelj, Bohar (Sallalich/32.), Hotić (Tavares/72.), Mezga, Zahović

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BožidarMacur
19. 10. 2016 22.53
+2
Bil na tekmi in lahko rečem da bo v soboto prva postava in na povratni tekmi pokala. Gremo MB GREMOOOOO
degenos
20. 10. 2016 10.28
+1
BayernGomez
19. 10. 2016 21.23
+0
Obradović dokazal zakaj je bil najboljši vratar lige ko je branil še za naš klub.
glej ovega
19. 10. 2016 21.15
+7
glede na to da so igrali z skoraj celotno 2 postavo solidn rezultat
degenos
19. 10. 2016 21.56
-5
to ni izgovor za šampione ...slaba taktika molanića
degenos
19. 10. 2016 21.57
-4
GhostBuster
20. 10. 2016 10.35
+5
interpelator@ Zakaj slaba taktika? Prva postava se je lepo spočila, rezultat pa je ugoden. Jaz tukaj ne vidim slabe taktike.
degenos
20. 10. 2016 11.29
+1
bombi666
19. 10. 2016 20.10
+3
no poglej interpelator v kateri postavi je maribor igral
degenos
19. 10. 2016 20.12
-3
sej je moru tovariš stopt not ....... sej ste šampioni poglej Domžale enostavno zmaga
Shyni
19. 10. 2016 20.03
-1
Mislim da bi bilo za mb bolje če ima tudi v naslednjih tekmah v vratih obradovića...
vrtnicax5
20. 10. 2016 11.39
+0
V kolikor bi branil Handanovič verjetno bi se Gorica veselila zmage.
degenos
19. 10. 2016 20.01
-8
joj ....bleda igra šampionov .......moje Domžale sesule krško ....kullll
GhostBuster
20. 10. 2016 10.38
+7
Mb z drugo postavo remiziral s prvo postavo Gorice. Jaz tukaj ne vidim blede igre Mb.
degenos
20. 10. 2016 11.30
-7
kot šampion marbor bi mogu razbit gorico ....kotpravite marbor šampion