Prva liga Telekom Slovenije

VIDEO: Nikolić pred Gorico: Za ekipo, ki se bori za naslov, so pomembne zmage v serijah

Nova Gorica, 06. 04. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometno obarvana sreda na Kanalu A se bo še pred prenosom Lige prvakov med Wolfsburgom in Realom pričela z derbijem Prve lige med Gorico in Olimpijo (15.50). Primorci so nazadnje izgubili proti Mariboru, ki pa ga niso uspeli premagati že 20 tekem zapovrstjo, pred tekmo z zmaji pa jih lahko veseli dejstvo, da so zadnji obračun z Olimpijo jeseni v Stožicah dobili.

Več videovsebin
  • Izjava Zajca pred tekmo z Gorico
    00:11
    Izjava Zajca pred tekmo z Gorico
  • Srebrnič pred tekmo z Olimpijo
    01:17
    Srebrnič pred tekmo z Olimpijo

Ekipi si bosta nasproti stali četrtič v letošnji sezoni (dve zmagi zmajev, zmaga plavih na dosedanjih treh obračunih), Olimpija pa se zaveda, da je Gorica lahko še kako neugoden nasprotnik, saj jim je jeseni že prizadejala poraz - in to v domačih Stožicah (0:2). "Gorica je eden izmed klubov z največjo tradicijo v slovenskem prvenstvu. Brez kakršne koli dileme - z Mariborom, Olimpijo, Celjem in Domžalami. Je neprijeten nasprotnik, ekipa z vrha lestvice,'' je v pogovoru z našim novinarjem uvodoma opozoril trener Ljubljančanov Marko Nikolić, a v isti sapi dodal: "Za ekipo, ki se bori za naslov, so pomembne zmage v serijah. To serijo bomo po uspehih proti Rudarju in Krki poskušali nadaljevati v Novi Gorici."

Nikolić se zaveda, da Olimpijo čaka težko gostovanje.
Nikolić se zaveda, da Olimpijo čaka težko gostovanje. FOTO: POP TV

Gostovanje v Novi Gorici bo posebno kar za nekaj zmajčkov. Blessing Eleke, Aris Zarifović in Darko Brljak so namreč v preteklosti že nosili moder dres. "Igranje na terenu mojega nekdanjega kluba je zame nekaj velikega. Sebi in njim želim dokazati, da sem zares dober nogometaš. Verjamem, da bo tekma težka, a za Boga ne bo težka. Z Božjo pomočjo lahko dobimo tekmo," je za 24ur.com povedal Eleke. Tekma pa bo dodatno vznemirljiva tudi za Miho Zajca, ki je svojo mladost preživel v okolici Nove Gorice, ko je še pred prihodom v Interblock brcal za Bilje, kjer ima še danes veliko prijateljev. "Ritem sreda sobota je zahteven. Čaka nas težko gostovanje, moramo se dobro pripraviti. Verjamem, da bomo zmagali v Novi Gorici," je Šempetrčan, ki se v zadnjem času odlično znajde v Olimpijini sredini, zaupal novinarju 24ur.com. 

Gorica - Olimpija
Gorica - Olimpija FOTO:
V taboru Gorice pred tekmo z Olimpijo ne skrivajo vloge 'underdoga', toda puške pred pvim sodnikovim žvižgom še zdaleč ne mečejo v koruzo. "Čaka nas težko delo. Poskušali bomo odigrati čim bolje, da Olimpiji čim bolj otežimo delo. So pa kvalitetno moštvo, to je dejstvo," je današnjega nasprotnika novinarki 24UR opisal Miran Srebrnič in dodal, da si želi boljše predstave kot proti Mariboru, ki ga Gorica ni uspela premagati na zadnjih 20 tekmah: "Upam, da bomo boljši kot proti Mariboru. Verjamem, da smo tega sposobni. Olimpija ima tako kot Maribor izredno dobro tehnično podkovane igralce, zato je treba biti zelo čvrst. Igralci se morajo nabrusiti za tekmo, da nasprotniku lahko čim boljše parirajo."
Srebrnič upa na boljšo predstavo kot proti Mariboru.
Srebrnič upa na boljšo predstavo kot proti Mariboru. FOTO: Damjan Žibert

Prva liga Telekom Slovenije, 28. krog, sreda ob 16.00 (prenos na Kanalu A in VOYO od 15.50):
Gorica – Olimpija

Pasica nogomet je doma na Kanalu A
Pasica nogomet je doma na Kanalu A FOTO:
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

šmajser1
06. 04. 2016 11.03
-1
Lolimpija bo pusnila...
?emaludin Peraji?
06. 04. 2016 11.17
+4