Prva liga Telekom Slovenije

PLTS: Triglav odčital lekcijo Srebrničevi četi v Novi Gorici, Domžale do pomembne zmage v Kidričevem

Nova Gorica, 04. 11. 2017 13.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

V 15. krogu PLTS sta se v novogoriškem športnem parku pomerila Gorica in Triglav. Prvi polčas se je končal brez golov, v drugem pa so bili trikrat uspešni Kranjčani in zmagali s prepričljivih 0:3. Najprej je bil uspešen David Tijanič, nato pa dvakrat Matej Poplatnik. Na drugi popoldanski tekmi pa so Domžalčani šele v zaključku srečanja v Kidričevem zlomili odpor žilavega Aluminija. Strelec odločilnega zadetka je bil izkušeni Andraž Kirm.

Kranjčani so v Novi Gorici prišli do jubilejne 50. prvoligaške zmage, hkrati pa sploh prve na gostovanjih v novogoriškem športnem parku. Gorenjci, ki so se tako Primorcem deloma maščevali za poraz v četrtfinalu pokala, so z goli Davida Tijanića in Mateja Poplatnika v drugem polčasu prišli do druge zmage v sezoni, kljub tej pa ostajajo na predzadnjem mestu. Na drugi strani Novogoričani še čakajo 250. domačo prvoligaško zmago, izpustili pa so tudi priložnost, da bi na tretjem mestu zamenjali velenjski Rudar. Nogometaši v prvem polčasu niso pokazali veliko nevarnih akcij. Kranjčani praktično niti enkrat niso resno ogrozili Grege Sorčana, na drugi strani pa so domači najlepšo priložnost polčasa zapravili v osmi minuti, ko je z roba kazenskega prostora streljal Rifet Kapić, Elvis Džafić pa je dobro posredoval.

Trener Gorice Miran Srebrnič je s svojimi varovanci tokrat moral priznati premoč kranjskemu Triglavu, ki je v novogoriškem Športnem parku slavil s presenetljivo visokih 0:3.
Trener Gorice Miran Srebrnič je s svojimi varovanci tokrat moral priznati premoč kranjskemu Triglavu, ki je v novogoriškem Športnem parku slavil s presenetljivo visokih 0:3. FOTO: Damjan Žibert
Kapić je bil vpleten tudi v drugo nevarnejšo akcijo domačih, ko je z desne strani kazenskega prostora podal v sredino do Kyriana Nwabuezeja, ta pa se je zapletel in na koncu slabo streljal. Tik pred koncem polčasa se je v ugodnem položaju za strel znašel še Bede Osuji, a na približno desetih metrih zgrešil žogo. Takoj po začetku drugega polčasa so gosti povedli. Dejan Robnik je preigraval pred vrati Gorice, žoga se je odbila malce na levo do Davida Tijanića, ki je iz bližine dosegel svoj prvi gol v sezoni. V 55. minuti je na drugi strani z glavo streljal Žiga Lipušček, toda Džafić ni imel veliko dela, 20 minut pozneje pa je Dejan Žigon slabo zadel žogo pri poskusu voleja. V 77. minuti je Tine Kavčič nespretno posredoval v obrambi in zadel okvir lastnih vrat, v 79. minuti pa je Robnik preigraval po levi strani, prišel pred Sorčana, ta pa je dobro posredoval.

Le minuto pozneje pa so Gorenjci podvojili prednost. Tijanić je izvrstno podal za hrbet goriške obrambe, kamor je pravočasno stekel Matej Poplatnik in nato z močnim strelom dosegel svoj osmi zadetek v sezoni. Že v sodniškem dodatku je po prekršku Tilna Mlakarja glavni sodnik Asmir Sagrković pokazal na prosti strel z roba kazenskega prostora, čeprav ga je Gorenjec storil globoko v kazenskem prostoru. Prosti strel Osujija je Džafić ukrotil. Takoj zatem pa je na drugi strani po podaji z desne strani žogo z glavo pred gol podaljšal Luka Majcen, svoj drugi zadetek na tekmi in devetega v prvenstvu pa je nato iz bližine dosegel Poplatnik. Ta tako na lestvici strelcev za vodilnim Miljanom Škrbićem iz Krškega zaostaja le še za gol.

Domžalčani do pomembne zmage v Kidričevem

Dvoboj Aluminija in Domžal je nekaj pozornosti navlekel nase tudi zaradi prvega nastopa Agima Ibraimija v domžalskem dresu. Čeprav nova okrepitev še ni dala pričakovanega deleža, pa so njegovi soigralci v zadnjem delu tekme prišli do zmage in tako še naprej ostajajo neporaženi v (desetih) dvobojih s Kidričani, ki tako še naprej čakajo na 20. prvoligaško zmago. Domžale so s šesto zmago skočile na četrto mesto in imajo toliko točk kot peta Gorica, Aluminij pa ostaja osmi po osmem porazu. Po mirnejšem uvodu tekme je moral gostujoči trener Simon Rožman, ki je pogrešal kaznovanega branilca Tilna Klemenčiča, že v sedmi minuti v igro poslati rezervnega vratarja Ajdina Mulalića, ki je zamenjal Dejana Milića. Ta je moral z igrišča zaradi poškodbe gležnja.

Domžalčani so težje od pričakovanj vknjižili nove tri točke v Kidričevem (1:0).
Domžalčani so težje od pričakovanj vknjižili nove tri točke v Kidričevem (1:0). FOTO: Damjan Žibert

Sicer pa Mulalić v prvem polčasu ni imel veliko dela, saj gostiteljem ni uspelo proti golu sprožiti niti enega resnejšega strela. Na drugi strani tudi z Ibraimijem okrepljeni Domžalčani niso predstavljali kakšne prave nevarnosti za tekmečeva vrata. Izjema je bil prosti strel Jureta Balkovca v 37. minuti, ko je sprožil s 25 metrov, Luka Janžekovič pa je žogo dobil čez prečko. Tik pred koncem je s 25 metrov streljal še Senijad Ibričić, a meril previsoko. V 58. minuti so proti tekmečevim vratom vendarle sprožili tudi domači, a je bil Dejan Petrovič z 20 metrov premalo natančen. Takoj zatem so na drugi strani Domžalčani dosegli zadetek prek Ibričića, ki pa ga je sodnik upravičeno razveljavil zaradi prekrška Andraža Kirma nad Nemanjo Jakšićem.

V 63. minuti se je sam pred Mulalićem znašel Marko Nunić, se odločil za strel z roba kazenskega prostora, toda žogo je slabo zadel, tako da je ta končala daleč mimo gola. Deset minut zatem je bilo spet malce bolj vroče pred vrati gostov, toda Ibrahimu Mensahu žoge z glavo ni uspelo preusmeriti v mrežo. Zato pa je to v 80. minuti na drugi strani uspelo Kirmu. Ta je v mrežo poslal žogo, ki se je izmuznila Luki Janžekoviču, potem ko je slednji pred tem preprečil strel Lovru Bizjaku. V 83. minuti je imel pri domačih novo priložnost Ibrahim Mensah, a znova žogo poslal mimo gola.


Izida:
Gorica - Triglav 0:3 (0:0)
Strelci: Tijanič 46., Poplatnik 79., 94.

Aluminij - Domžale 0:1 (0:0)
Strelec: 0:1 Kirm (80.).
 


 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

krancan123
05. 11. 2017 08.34
+7
Usi na noge, prvaki bomo mi! Triglav!
MaunelNeuer
05. 11. 2017 13.22
-7
walter2
04. 11. 2017 16.05
-4
V PLTS je vse mogoče s pomočjo stavnic!
degenos
04. 11. 2017 15.58
+4
MaunelNeuer
04. 11. 2017 16.23
-7
pomoč sodnikov 3glavu očitna.....gremo Alu
degenos
04. 11. 2017 15.57
+5
Bravo triglav.
MaunelNeuer
04. 11. 2017 16.24
-6
se spet roka trese? bo treba malo posnifat da se umiri
krancan123
05. 11. 2017 09.21
+9
MaunelNeuer
05. 11. 2017 13.21
-7