Prva liga Telekom Slovenije

Remija v Novi Gorici in Velenju

Nova Gorica, 03. 10. 2015 13.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Gorice in Celja so odprli 13. krog PLTS. Novogoričani bi z zmago proti zadnjeuvrščeni ekipi prvenstvene tabele vsaj za en dan prehiteli ljubljansko Olimpijo in se zavihteli na vrh. Ni jim uspelo, saj so s Celjani zgolj remizirali (1:1). Izenačili so v zadnjih sekundah tekme.

Celjani so bili praktično do konca današnjega obračuna na pragu prekinitve niza brez zmage v Novi Gorici. Nazadnje so se treh točk pri belo-modrih veselili aprila 2007 in čeprav so tokrat srečanje končali z igralcem več, jim ni uspelo premagati Primorcev. Ti so se z zadetkom Matije Škarabota rešili poraza v izdihljajih tekme. Za Gorico, ki je še vedno na drugem mestu na lestvici, je to prvi neodločen izid v sezoni, za Celje, ki ostaja zadnje, pa že peti. Celjani so izvrstno začeli tekmo in že v šesti minuti povedli, potem ko je po podaji Valona Ahmedija v kazenski prostor Danijel Miškić, ki je bil praktično s hrbtom obrnjen proti vratom, s strelom z glavo matiral Grego Sorčana.

Miran Srebrnič
Miran Srebrnič FOTO: Damjan Žibert

Sledilo je obdobje, ko so Celjani dobro nadzirali dogajanje na igrišču, še več, pri tem so bili konkretnejši in podjetnejši, sprožili so osem strelov proti vratom domačih, a nobenega toliko nevarnega, da bi lahko pomenil novo spremembo izida. V prvi polovici drugega polčasa so pričakovano več napadalne želje pokazali domači, ki pa niso znali posebej nevarno ogroziti Matica Kotnika. Streli Amela Džuzdanovića, Alena Jogana in Mirana Burgića so bili preslabi za izenačenje. Tako kot tudi močan poskus Marshala Mfona Johnsona v 68. minuti. Na drugi strani je dotlej za Celje v drugem polčasu dvakrat poskusil Ramon Soria Alonso - tudi on neuspešno.V končnici tekme tudi ni bilo posebej veliko razburljivih dogodkov, izjemi pa sta odločilno vplivali na razplet. Najprej je že v sodniškem dodatku rdeči karton dobil Alen Jogan, ki si ga je prislužil zaradi prekrška v kazenskem prostoru gostov. Kljub igralcu manj pa so le malce zatem Novogoričani prišli do izenačenja, ko je napako v celjski obrambi kaznoval Matija Škarabot s strelom z glavo s petih metrov.

V Velenju brez golov in zmagovalca


Domžalski nogometaši bodo zadovoljni, da so niz neporaženosti podaljšali na sedem tekem. A hkrati bo zanje nekaj grenkega priokusa pri tokratnem remiju, saj so bili predvsem v drugem polčasu precej konkretnejši in boljši tekmec od Rudarja, ki je imel v vratih tudi razpoloženega Mateja Radana. Domžale kljub "le" točki ostajajo v stiku z vrhom lestvice, Rudar pa začenja spodnji del. Ekipi v prvem polčasu nista posebej skrbeli za razburjenje na tribunah, obe sta proti tekmečevim vratom sprožili po vsega tri strele. Pri domačih je najprej, v deveti minuti, poskusil nekdanji Domžalčan Anže Pišek, a žogo poslal le v naročje Nejca Vidmarja. Ta je moral posredovati še v 34. minuti po poskusu Luke Prašnikarja, slednji pa je v 38. minuti z glavo meril premalo natančno. Na drugi strani so cilj zgrešili Slobodan Vuk v 15., Žan Majer v 22. in Gaber Dobrovoljc v 31. minuti.

Domžalčani so na gostovanju v Velenju osvojili točko.
Domžalčani so na gostovanju v Velenju osvojili točko. FOTO: Damjan Žibert
V uvodu drugega polčasa so gosti takoj pritisnili, v 53. minuti je nevarno zagrozil Matic Črnic, ko je po lepem prodoru z nizkim strelom Mateja Radana prisilil k obrambi. Velenjski vratar je bil še enkrat na preizkušnji v 63. minuti, ko je sprožil Kenan Horić, tudi takrat je domači vratar svoje delo dobro opravil. Dve minuti pozneje Nejc Skubic z desnega roba kazenskega prostora zatresel še okvir vrat. Nekaj trenutkov pozneje so Domžalčani prek Vuka sicer dosegli zadetek, a ga je sodnik razveljavil zaradi igranja z roko. V 73. minuti je Pišek z malce nespretnim izbijanjem žoge zadel prečko, kar je bil tudi zadnji razburljivejši dogodek na tekmi.

Izida:
Gorica - Celje 1:1 (0:1)
Škarabot 90.; Miškič 6.
Rudar - Domžale 0:0

Pasica nogomet je doma na Kanalu A
Pasica nogomet je doma na Kanalu A FOTO:
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gggg1
03. 10. 2015 17.12
Sicer se po slovensko lepo reče, da lovijo vrh lestvice.