Prva liga Telekom Slovenije

VIDEO: Goričani potrdili dobro formo s priprav in v Krškem vknjižili prve tri spomladanske točke

Krško, 26. 02. 2017 17.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J./M.G.
Komentarji
3

Nogometaši Gorice so v 22. krogu Prve lige Telekom Slovenije v gosteh premagali zasedbo Krškega z 2:1. Zmagoviti gol za Primorce je z glavo zabil vezist Rok Grudina. Gorica je tako pri 31 točkah in bo zadržala četrto mesto na ligaški lestvici.

Goričanom je nove tri točke z golom v 88. minuti zagotovil Rok Grudina.
Goričanom je nove tri točke z golom v 88. minuti zagotovil Rok Grudina. FOTO: Aljoša Kravanja

Novogoričani so na tretji tekmi s Krškim v tej sezoni prišli do prve zmage. Po uvodnem porazu v Krškem in domačem remiju so tokrat izbranci Mirana Srebrniča v izdihljajih tekme prišli do svoje osme zmage v sezoni, s katero še naprej ostajajo na četrtem mestu. Krčani, ki so doživeli osmi poraz, ostajajo osmi s točko prednosti pred predzadnjim Aluminijem.

Prvi polčas je minil v enakovredni igri, v kateri sta si obe ekipi priigrali nekaj (pol)priložnosti. Domači so, denimo, zagrozili v osmi in 17. minuti, ko sta bila malo premalo natančna novinca Nikola Gatarić (od daleč) in Tonči Mujan (iz kazenskega prostora), gosti pa so bili nevarni v peti, ko je strel Rifeta Kapića obranil Marko Zalokar, in v 29. minuti, ko je Dejan Žigon z roba kazenskega prostora žogo poslal malce čez domača vrata. V 44. minuti pa so gosti povedli. V kazenskem prostoru je Zalokar zrušil Amarachija Osujija, ta je bil sicer v bolj ali manj izgubljenem položaju, sodnik Slavko Vinčić pa je pokazal na belo točko. Enajstmetrovko je zanesljivo, s strelom v levi zgornji kot, izvedel Miran Burgić. To je bil njegov osmi gol v sezoni in peti z 11 metrov.

Varovanci Tomaža Petroviča so s porazom Aluminiju, da se vključi v boj za osmo mesto, ki še prinaša neposreden obstanek v Prvi ligi.
Varovanci Tomaža Petroviča so s porazom Aluminiju, da se vključi v boj za osmo mesto, ki še prinaša neposreden obstanek v Prvi ligi. FOTO: Damjan Žibert

Uvod drugega polčasa ni ponudil veliko nogometnih užitkov, ena in druga ekipa sta v najboljšem primeru prihajali le do tekmečevega kazenskega prostora, kjer pa ni bilo prave zadnje podaje. Veliko napačnih podaj je bilo tudi pri prehodih iz obrambe v napad, tako da so se akcije ene in druge ekipe hitro končale. Malce bolj živahno je postalo po vstopu novogoriškega novinca, Nigerijca Donatusa Edafeja, ki je kmalu po svojem vstopu dvakrat ogrozil vrata domačih, a je ostalo pri 0:1. Novogoričani so bili v teh trenutkih konkretnejši, a tega niso unovčili, zato pa so domačini, ki so sicer imeli žogo malce več v posesti, izenačili v 82. minuti. Martin Kramarič je sprožil z desne strani kazenskega prostora, vratarju gostov Gregorju Sorčanu je žoga spolzela iz rok, kar je izkoristil Ganec Ibrahim Arafat Mensah in iz bližine zadel za 1:1. Malce pozneje je bil blizu preobrata Gatarić, a je bil premalo natančen. Na drugi strani pa je v 88. minuti za novo vodstvo Primorcev poskrbel Rok Grudina, ki je zadel z glavo po podaji Jake Kolenca iz kota ter odločil zmagovalca.

Prva liga, 22. krog:
Krško - Gorica 1:2 (0:1)
Arafat Mensah 82.; Burgić 44./11-m, Grudina 88. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MaunelNeuer
26. 02. 2017 18.19
+6
gremo Goričani, Boysi so vam ob strani
degenos
26. 02. 2017 19.11
+0
za koga pa ti navijaš??? poglej ga pa mene kritizira
MaunelNeuer
28. 02. 2017 12.44
kolkrat sm ti že povedo da navijam za Gorico, MB le podpiram v boju proti žabarom, kdaj boš dojel?