Prva liga Telekom Slovenije

Gorenjec zaupa Gorenjcu: Sorčanova ekipa leta 2016 z Oblakom, Messijem in Ronaldom, na sredini pa dva Francoza

Nova Gorica, 29. 12. 2016 06.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Evropska nogometna zveza (Uefa) s pomočjo uporabnikov spletne strani Uefa.com izbira postavo leta 2016. Med kandidati je tudi slovenski reprezentant in član Atletico Madrida Jan Oblak. Najboljšo postavo je za 24ur.com sestavil vratar Gorice Grega Sorčan.

Sorčan (v rdečem dresu) velja za enega najboljših vratarjev v PLTS.
Sorčan (v rdečem dresu) velja za enega najboljših vratarjev v PLTS. FOTO: Damjan Žibert

Manj kot en teden je ostal uporabnikom spletne strani Uefa.com v glasovanju za najboljšo ekipo letošnjega leta. Glasovanje se bo končalo 3. januarja, med kandidati pa je že od samega začetka tudi vratar slovenske reprezentance Jan Oblak. Poškodovanega Škofjeločana januarja ne bo na dveh prijateljskih tekmah varovancev Srečka Katanca v Abu Dabiju, kjer pa bi lahko prve minute v članskem dresu dobil Grega Sorčan. Vratar Gorice, ki je s "plavimi" nedavno podaljšal pogodbo, je del B-reprezentance, sestavljene iz igralcev Prve lige Telekom Slovenije, s katero bo Katanec odigral obračuna proti Savdski Arabiji in Finski.

Sorčan je že nekaj časa nezamenljiv člen ekipe Gorice, njegove dobre in stanovitne predstave pa so ga vpisale tudi v beležke oglednikov, ki spremljajo najboljše slovensko državno tekmovanje. Sorčan je posebej za 24ur.com sestavil svojo najboljšo enajsterico iz igralcev, ki so kandidati za uvrstitev v ekipo leta po izboru Evropske nogometne zveze (Uefa).

Gorenjec je v vrata postavil svojega rojaka in "soseda" Oblaka (Atletico Madrid), obrambo pa je sestavil še z dvema članoma Atletica, Špancem Juanfranom Torresom in Urugvajcem Diegom Godinom, ki jima pomagata Leonardo Bonucci (Juventus) in Sergio Ramos (Real Madrid). V Ligi prvakov je šampionski Real zastopan tudi na sredini igrišča, kamor je Sorčan postavil Hrvata Luko Modrića, vezno vrsto pa je obarval precej bolj francosko od kolegov pred njim in izbral Paula Pogbaja (Juventus, Manchester United) ter enega junakov Eura 2016 Dimitrija Payeta (West Ham United). V napadu je Sorčan izbral Barcelonin dvojec Luis Suarez-Lionel Messi, Urugvajcu in Argentincu pa bi na pomoč v napadu lahko priskočil tudi osvajalec zlate žoge za leto 2016 Cristiano Ronaldo.

Sorčan je sestavil eno bolj pisanih zasedb od tistih, ki smo jih objavili na naši spletni strani. Vseeno pa spet prevladujejo člani Atletica in Real Madrida ter Barcelone.
Sorčan je sestavil eno bolj pisanih zasedb od tistih, ki smo jih objavili na naši spletni strani. Vseeno pa spet prevladujejo člani Atletica in Real Madrida ter Barcelone. FOTO: Uefa.com

Za Oblaka in druge lahko še vedno glasujete TUKAJ. Na naši spletni strani pa spremljajte, kakšne postave so sestavili znani Slovenci.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.