Prva liga Telekom Slovenije

FOTO in VIDEO: Koprčani iz knežjega mesta z remijem, Kozlički vsakič znova hitro nadoknadili prejeti zadetek

Celje, 30. 04. 2017 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
N.A./Ž.L.
Komentarji
6

Petrol Arena je v 31. krogu gostila že štirideseti obračun na štajerskih tleh med domačimi Celjani in gosti iz Kopra (2:2). Slednji so na gostujoči zelenici uspeli vknjižiti svoj tisoči prvoligaški zadetek.

V Knežjem mestu sta se v 31. krogu Prve lige pomerila peto uvrščeno Celje in njegov tekmec za najboljša mesta na lestvici Koper, ki bi se z zmago na Štajerskem približal svojemu primorskemu rivalu, Gorici. Četa Igorja Pamića je na Štajersko pripotovala z dobro popotnico, saj so na Mestnem stadionu ob jezeru opravili z velenjskim Rudarjem, za edini zadetek na tekmi pa je poskrbel Korejec In-Hyeok Park, ki izkoristil napako Jeana Claudeja Billonga. Grenak priokus v zmagi nad knapi pa je pustila kazen Eda Kevina Kokorovića, ki zaradi prepovedi nastopa ni mogel pomagati soigralcem na Areni Petrol. Kozlički se sicer s predstavami na gostovanjih ne morejo pohvaliti, saj s tremi gostujočimi zmagami spadajo med skromnejše ekipe. Prav to je želel v Celju na že štiridesetem medsebojnem obračunu spremeniti Senijad Ibričić, sicer krvnik grofov na prvem srečanju sezone na Bonifiki.

Celje - Koper - 3
Celje - Koper - 3 FOTO: Damjan Žibert

Gostje iz Kopra so po začetnem sodnikovem žvižgu prevzeli ritem v svoje noge, vendar pa so se po uvodnih minutah zbrali tudi domači in prvo priložnost na tekmi je dobil Lovro Cvek, vendar je žoga romala mimo vrat. Nekaj minut za tem so prvi nevarnejši napad izpeljali tudi Koprčani, vendar pa je veselje gostov preprečil Matjaž Rozman. Tudi gostujoči vratar se je moral že v prvih minutah obračuna izkazati, saj je s strelom njegovim vratom zapretil Tomislav Barišić. Celjani niso odnehali in le še stopnjevali pritisk na vrata gostov, vendar ni bil uspešen niti Nino Pungaršek, na drugi strani pa je do strela prišel Ibričić, vendar pa je žoga zletela preko gola. Nevarna priložnost se je v 26. minuti ponudila grofom, ki so skušali izkoristiti zmedo pred vrati Antolovića, vendar neuspešno. Nogometaši v rumenih dresih so si zagotovili tudi priliko po podaji s kota, ki pa je na žalost domačih navijačev končala za golom. Zato pa so imeli več sreče v 34. minuti, ko se je pred vrati Koprčanov znašel Janez Pišek, ki je tako popeljal domače moštvo v vodstvo. To je spodbudilo tudi goste s Primorske in že nekaj minut zatem so nevarno zapretili domačim vratom, vendar so bili pri streli nenatančni in žoga je zletela nad prečko.

Potem pa je za veselje na koprski klopi vendarle po podaji Ibričića poskrbel Sandi Križman, ki je ugnal domačega čuvaja mreže ter s tem postavil rezultat prvega polčasa. V drugem delu tekme je namesto Parka v tekmo vstopil Matej Pučko, vendar pa so bili na zelenici še vedno nevarnejši Celjani in v 56. minuti je za vodstvo domačih poskrbel Dalibor Volaš.Koprčanom je vendarle uspelo odgovoriti in za to so potrebovali zgolj slabe štiri minute, za izenačenje je poskrbel Ibričić, ki je izkoristil podajo Nermina Hodžića. Lepo priložnost za vnovično vodstvo Celja je zatem z glavo zapravil Jucie Lupeta, ki je v igro vstopil namesto poškodovanega Cveka, medtem ko se je strel na drugi strani ponesrečil tudi Hodžiću. Obe ekipi sta si zagotovili nekaj lepih priložnosti, ki pa so zaradi nenatančnosti ostale neizkoriščene. Na zelenici je bil med grofi izredno aktiven Lupeta, ki pa mu vendarle ni uspelo zatresti mreže Antolovića, ki ga je v 77. minuti rešila tudi vratnica. Prav čuvaju mreže se lahko Koprčani zahvalijo za številne lepe obrambe s katerimi jim je uspelo ob koncu iztržiti remi.Varovanci Igorja Jovićevića tako nadaljujejo niz neporaženosti v nadaljevanju prvenstva in lov za četrtouvrščeno Gorico.

Postavi:
Koper: Antolović, Horvat (Dedić od 83. minute), Gregov, Paljk, Datković, Krivičić, Ibričić, Park (Pučko od 45. minute), Križman, Hodžić, Belima Rodriguez

Celje: Rozman, Barišić, Džinić, Travner, Vidmajer, Cvek (Lupeta od 56. minute), Pišek, Pungaršek (Rahmanović od 78. minute), Požeg Vancaš (D. Hadžić od 74. minute), Cvijanović, Volaš

Celje - Koper 2:2* (1:1)
Pišek 34., Volaš 56.; Križman 42., Ibričić 60.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dark horse
30. 04. 2017 22.26
-2
Kozlički??? Kako vezo ma Koper z kozlički??? Je mogoče Celje igralo s Kolnom???
BOSON
01. 05. 2017 12.44
+1
spletni_nepridiprav
30. 04. 2017 19.53
ZAKAJ V ČLANKU "Ženska, ujeta v moško telo, moški, ujet v telo ženske. Ni jih veliko, so pa zelo velike njihove stiske" NI SPODAJ BANERJA MILENIJCI"""""VSE O MILENIJCIH""""" kot pri ostalih soroš člankih?
rossonero.acm
30. 04. 2017 16.59
-1
Supafly
30. 04. 2017 09.37
+2
Od kdaj se velenjski stadion Ob jezeru imenuje Inhyeok Park?
Houdor
30. 04. 2017 16.09
+1