Prva liga Telekom Slovenije

Grubor je preteklost, Aluminij bo v spomladanskem delu sezone vodil nov trener

Kidričevo, 29. 12. 2017 07.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Pri slovenskem nogometnem prvoligašu Aluminiju iz Kidričevega so na mesto novega glavnega trenerja članske selekcije imenovali Oliverja Bogatinova, je sporočil upravni odbor kluba. Bogatinov je zamenjal Slobodana Gruborja. Aluminij je jesenski del PLTS končal na osmem mestu lestvice.

Aluminij je bil brez prvega strokovnega moža ekipe od prejšnjega tedna, ko so v klubu sporazumno prekinili sodelovanje s hrvaškim trenerjem Slobodanom Gruborjem. Moštvo iz Kidričeva bo vodil Oliver Bogatinov, ki je po profesionalni igralski karieri na trenerskem področju dejaven od leta 2006. Leto pozneje je v vlogi trenerja s članskim moštvom MNK Izola osvojil pokal MNZ Koper, leta 2010 pa kot pomočnik trenerja članske ekipe Koper osvojil naslov prvaka prve slovenske lige in naslov zmagovalca super pokala Slovenije. Leto kasneje je v istem klubu pričel voditi kadetsko selekcijo, s katero je postal prvak prvoligaške kategorije.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V sezoni 2012/13 je vodil člansko selekcijo Mure v 4. krogu Lige Evropa. Leto za tem je prevzel vodenje mlade selekcije azijskega kluba Al Hilal. V letih 2015 in 2016 je opravljal vlogo pomočnika trenerja Marijana Pušnika v ljubljanski Olimpiji in osvojil naslov državnega prvaka. Nazadnje je deloval v nogometni šoli FC Koper kot direktor akademije, so sporočili iz uprave Aluminija.

V Kidričevem od sodelovanja z Bogatinovom pričakuje dvig kakovosti igranja članske selekcije v prvenstvenem in pokalnem tekmovanju, močnejše povezovanje z mlajšimi selekcijami nogometne šole Aluminij ter s tem jasnejše sledenje poslanstvu kluba, so še sporočili iz Aluminija.

Aluminij je jesenski del slovenskega prvoligaškega prvenstva končal na osmem mestu s štirimi zmagami in 16 točkami na 18 tekmah, z le dvema več od predzadnjega kranjskega Triglava ter osmimi več od zadnjeuvrščenega po jesenskem delu, Ankarana. Vodilni Maribor ima na vrhu razpredelnice 43 točk.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.