Prva liga Telekom Slovenije

Handanovićeve novoletne želje so povsem vijoličasto obarvane: Tukaj se ne smemo ustaviti

Maribor, 23. 12. 2017 06.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Za nogometaši Maribora je sanjsko leto 2017. V iztekajočem se letu so namreč še štirinajstič postali državni prvaki Slovenije in se še tretjič v zgodovini kluba uvrstili v skupinski del elitne Lige prvakov, kjer se osvojili tri točke. Za nameček pa v leto 2018 in nadaljevanje sezone v PLTS vstopajo kot jesenski prvaki. Legenda kluba in vijoličasti junak Jasmin Handanović vseeno ostaja lačen novih uspehov.

Jasmin Handanović je bil eden ključnih mož vijoličaste zasedbe v uspešnem letu 2017.
Jasmin Handanović je bil eden ključnih mož vijoličaste zasedbe v uspešnem letu 2017. FOTO: Damjan Žibert
Nogometaši, ki si kruh služijo v Prvi ligi Telekom Slovenije, so trenutno na zasluženem zimskem počitku. Delo bodo začeli šele v novem letu, a to ne pomeni, da ne razmišljajo o novih nogometnih izzivih. Z največjimi nasmeški so na zimski premor zagotovo odšli nogometaši Maribora. Za Štajerci je namreč izjemno uspešno leto 2017. Prvi vrhunec je bil maja, ko so še štirinajstič postali državni prvaki Slovenije. Nato je sledila nova sezona in novi izzivi, katere pa so pod Kalvarijo opravili z odliko.
Nisem pa več resno mlad in tudi na tem področju je prav, da se zaostri konkurenca. Jasmin Handanović, vratar NK Maribor
Brez velikih kadrovskih sprememb so si še tretjič v zgodovini odprli vrata v nogometni raj. V skupinskem delu Lige prvakov nikakor niso pustili slabega vtisa (trije remiji in tri točke na šestih tekmah, op. p.) in še enkrat več dokazali, da se tudi na sončni strani Alp igra kakovosten nogomet. Kljub napornemu ritmu niso popuščali niti na domačih zelenicah, kjer so v prvi polovici prvenstva doživeli zgolj en poraz (2:1 proti Celju, op. p.) in so na jesenski odmor odšli kot vodilno moštvo. Eden ključnih mož je bil v vijoličasti zasedbi znova zimzeleni vratar Jasmin Handanović. Tudi po zaslugi njegove izjemne obrambe v izdihljajih tekme proti Hapoelu v zadnjem kvalifikacijskem krogu so se Štajerci uvrstili v Ligo prvakov. A izkušeni nogometaš se zaveda, da je sezona še dolga, in že pogleduje proti novim izzivom v prihajajočem letu. "Ni dileme. Izpostavil bi tekmo v Ljudskem vrtu proti Hapoelu. Odprla nam je vrata v nogometni raj in od tam smo nadgrajevali zadeve ter pozneje samo še stopnjevali formo," je v pogovoru za uradno klubsko stran NK Maribor povedal Handanović. 

Veliko zaslug za uspehe mariborskih nogometašev gre pripisati tudi strokovnemu vodstvu, kateremu poveljujeta Darko Milanič in Saša Gajser.
Veliko zaslug za uspehe mariborskih nogometašev gre pripisati tudi strokovnemu vodstvu, kateremu poveljujeta Darko Milanič in Saša Gajser. FOTO: Damjan Žibert

Ostaja skromen in si ne pripisuje zaslug
"Ko smo vsi eno, skupaj s strokovnim štabom, pisarno, navijači, celotnim mestom, je to skupni uspeh. Ekipa se je dobro ujela, zato ne bi govoril o sebi, ampak o pomenu timskega dela. Izpolnili smo vse cilje, moje osebne in klubske. Tudi pričakovanja navijačev in vseh okoli kluba, tako da je za nami nadvse uspešno leto. Dodal pa bi le še to, da se tukaj ne smemo ustaviti," ostaja odločen in upa, da bo po koncu sezone v svojo zbirko lovorik dodal nov državni naslov. "Po daljšem premoru, ne samo z vratarskega stališča, je treba ponovno zagnati motorje. Poleti je to lažje izvesti, saj je premor krajši. Zato bo zdaj v naslednjih dneh pomembno tudi to, da se pripravimo na priprave, in potem bo zagnano, kakovostno delo temelj naslednjih uspehov. Vemo, da so zimske priprave daljše. Več bo časa za uigravanje, spoznavanje in ni dvoma, da bomo spomladi spet v dobri podobi. Morda še boljši kot doslej," še dodaja Jasmin, ki bo prihodnje leto dobil tudi nekaj konkurence med vratnicami, saj je športni direktor Zlatko Zahović že sklenil dogovor z Zrinjskim iz Mostarja za prihod mladega reprezentančnega vratarja Bosne in Hercegovine Kenana Pirića.

Konkurenca je zdrava, saj ni več rosno mlad
"Med premorom sem skušal povsem odklopiti nogomet, a seveda spremljam dogodke, ki so povezani z nami. Spomladi nas čaka zahtevna naloga in okrepitve bodo dobrodošle. Ni dvoma, da bomo imeli odlično ekipo. V nadaljevanju sezone in ob začetku naslednje. Upam, da bom še vedno del vijol'čne zgodbe. Vse bo odvisno od osebnega počutja, motivacije, zdravja. Uspeha, ki ga ustvarjamo skupaj. Nisem pa več resno mlad in tudi na tem področju je prav, da se zaostri konkurenca," ostaja realen in za konec še vsem v moštvu želi lepe praznike in veliko uspehov v prihajajočem letu. 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

degenos
23. 12. 2017 15.41
olimpija se tut ne sme ustavit tu kjer je ...ane pa smo na istem olimpija je zelo dobra čeprav ma letos čist novo ekipo !!
MaunelNeuer
24. 12. 2017 14.52
duleslav1993
25. 12. 2017 21.23
"Degenos",Maribor ti je nočna mora,ne? Malo se mi že smiliš
Kajetan
23. 12. 2017 11.53
+2
Edina napaka pri handanoviču je ta da včasih rata sit in neumno popapca kak gol
mastaflash
23. 12. 2017 11.06
-5
vsi skup s tem golmanom nimajo 3 ciste glede budbala nje..vse kar vidim je otroski tek po travici za okroglim usnjem..matranje oci
MaunelNeuer
23. 12. 2017 13.50
+3
gripson
23. 12. 2017 08.09
-5
Glavno da ni več resno mlad...
MaunelNeuer
27. 12. 2017 15.08